Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, januari 07, 2004

Een stap achteruit
Hoera! De NS komt weer met een onzalig plan: kaartjes die je aan het loket haalt duurder maken dan automaat-kaarten. Het gaat alleen om kaarten die je niet uit de automaat kunt halen, zegt men. Nog niet zo lang geleden beweerde een NS-woordvoerder dat tegenwoordig elke kaart ook uit de automaat leverbaar is. Hoe zit dat eigenlijk? Bovendien krijg je de "toeslag" niet terug na invullen van het schadeformulier bij het niet (op tijd) rijden van de trein. Niet alleen SP-kamerlid Arda Gerkens spreekt er schande van...
Ook veel automobilisten zouden zich moeten schamen. Het is verontrustend om te merken hoe weinig bestuurders van gemotoriseerde voertuigen niet weten dat rechtdoor gaand verkeer voorrang moet worden verleend.
Ja, ook achtjarige jongetjes op de fiets en achtjarige jongetjes die aan de hand van papa meelopen moeten tot verkeersdeelnemers worden gerekend.


Als de deelraad na het ongeluk van gisteren nog niet wil luisteren stuur ik Agnes Kant op ze af!
Buurvrouw Angélique zorgde er gisteravond weer voor dat ik glimlachend in slaap viel.
Eerder op de avond kwam buurvrouw Johanna nog op bezoekrecht-visite en ook toen bleek weer wat een klessebes Superfer toch eigenlijk is.
Had pas met Ferdinand weer'ns zo'n gezellig gesprekje: over slavernij deze keer.
Over de slavernij die men bedoelt als het onderwerp in de TV-gids staat vermeld maar ook over de diverse vormen waarin slavernij tot de dag van vandaag blijft voorkomen. Ja, jongens en meisjes: de slavernij is nog niet afgeschaft
en Abraham Lincoln was helemaal niet zo geweldig. Economische motieven lagen ten grondslag aan zijn besluit om slavernij te verbieden. Het relatief rijke Zuiden zou financieel aan de afgrond geraken als zij opeens hun arbeidskrachten moesten betalen daarmee het Noorden een voorsprong gevend. Zijn aktie bleek uiterst succesvol.


Bijna net zo succesvol als mijn omzetting van beroep. Ik bedoel maar:
een uur lang Twister spelen en er bovendien voor betaald krijgen!
Het leven is zo goed voor me...


Zo wordt ik steeds maar weer bevestigd in mijn paranoïa. Dit keer is Diemen aan de beurt om te worden lamgelegd door een stroomstoring.
Nog steeds allemaal toeval? Ik geloof er niets van!

Geen opmerkingen: