Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 31, 2014

Nog even over de Olympische Winterspelen

Vandaag bezocht ik de kleermaker en nuttigden wij de lunch met een paar broeders uit Engeland om vanavond de komst van het licht te vieren met een praatje in een tempel. Het weekend stond volledig in het teken van de verjaardag van mijn vriendin!

Na een - zelfs voor mij! - drukke donderdag schreef ik vrijdag een stukje dat de onzin van racisme moet aantonen. Nu maar hopen dat ook racisten het zullen lezen. Als zij dat überhaupt kunnen. Of beledig ik nu racisten? En waarom zou ik geen racisten mogen beledigen maar Geert Wilders wél Marokkanen? Hij maakt daarbij opzettelijk gebruik van mensen met een handicap; is dat niet strafbaar in Nederland? Of mag ik zijn achterban niet gehandicapt noemen? Of is 'domheid' geen officiële handicap?

Misschien moet lezen meer worden gestimuleerd want studies tonen aan dat (gemiddeld gesproken natuurlijk dus het telt niet voor elk individu) mensen die lezen vaak slimmer zijn dan mensen die niet lezen.

Boek nummer 9 van dit jaar is The Andromeda Strain van Michael Crighton (van Jurassic Park, u weet wel). Dit spannende boek brengt mijn gemiddelde op drie gelezen boeken per maand...voor mij een record!

Bij de Olympische Spelen draait alles om records: wie heeft de meeste gouden medailles? Wie is de eerste vrouw met zes medailles? Welke man wint als eerste goud op twee verschillende onderdelen? Wie won medailles namens twee verschillende landen? Het zal vast niet lang meer duren voordat wij horen dat iemand de eerste atleet is die eerst als man en vier jaar later als vrouw een medaille won. Bijvoorbeeld. Maar waarom gaat het eigenlijk om die medailles? Was meedoen niet ooit het belangrijkst?
Het is nog niet zo heel lang geleden dat de Nederlandse schaatsploeg domineerde op de Olympische Winterspelen in Sotsji en misschien heeft u wel het artikel gelezen waarin een Amerikaanse journalist de overmacht verklaarde: het komt natuurlijk allemaal omdat alle Nederlanders als kleuter al elke dag naar school schaatsen, vaak tientallen kilometers en vele maanden achter elkaar. Waarom Nederlanders dan zo matig presteren in de Tour de France verklaarde het artikel niet. Hier de link naar het artikel met enige verklarende woorden: http://www.hpdetijd.nl/2014-02-12/dominantie-uitgelegd-nederlanders-schaatsen-naar-hun-werk/
En hier een link naar een artikel met de verklaring van één van de Nederlandse schaatscoaches
En hier mijn verklaring waarom Amerikanen zo goed zijn in American Football: 
De onjuiste aanname van de dag is: Nederlandse Justitie deelt heel lage straffen uit. Dat is gewoon niet waar; behalve in Frankrijk zitten schurken bij ons - van alle landen in Europa - het langste achter slot en grendel. Persoonlijk ben ik blij dat wij in een rechtsstaat wonen en mensen die in de ogen van PVV-stemmers iets heel slechts hebben gedaan (dieren mishandeld, foto's gemaakt van naakte kinderen, kale politici vermoorden, doodgeschoten worden bij een vermeende overval op een juwelier in Deurne...) niet zomaar kunnen worden gelyncht door het volk. Want stelt u zich eens voor dat dat door een enkele geblondeerde politicus opgehitste volk zich opeens tegen webloggers zou keren?

Als afsluiting een (engelstalig) filmpje over vrede en de kracht van muziek:
Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Erik menkveld


4 opmerkingen:

Anoniem zei

Nog van harte gefeliciteerd met je vriendin! Dubbel zonnig weekend X. Lezen doet sowieso heel veel goed, kijk alleen al naar de ontwikkeling bij kinderen, bijvoorbeeld het gevoel voor taal-woordkennis enz enz. Mee eens dus :)

די מריו zei

Teneerste natuurlijk de felicitaties van onze kant af. Wist je trouwens dat het helemaal niet uitmaakt wat je leest, als je maar leest, dan word je al slimmer. Daarom zie je nog weleens mensen verpakkingen lezen in de supermarkt ;-)

Love As Always
Di Mario

John zei

Van harte met je vriendin.
Ik denk niet dat een PVV stemmer per definitie dom is. Er zullen er vast bij zitten, maar ik vind mensen die D66 stemmen dommer. D66 wil de belasting op drinkwater verhogen, en 1 miljard voor belastingverlaging weghalen bij de zorg en huurtoeslagen, en bij het sociale vangnet. Wie wordt er straks nu erger aangetast. De Marokkaan, of de sociale minima?

gerdaYD zei

Natuurlijk stond het weekend volledig in het teken van je lieve vriendin al even lieve Terrebel! Ik hoop dat jullie er schitterende dagen van maakten... maar dat ben ik welhaast zeker!