Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

vrijdag, juni 11, 2021

Verstopte (een verhaaltje)

Voorzichtig sloot hij het portier. Als om het schilderij niet te storen. Hij liep op de restanten af van hun flat, draaide even zijn hoofd naar zijn vrouw die hem een goedkeurend knikje gaf. Alsof hij een stout jongetje was dat zich bij de hoofdmeester moest melden. Hij zette zich aan de taak om voor haar sigaretten te vinden. Vooral omdat hij nu niets beters wist te verzinnen om te doen.

Natuurlijk had hij erover gedacht om met de auto naar de school te rijden waar zijn jongens op zaten maar hij was bang voor wat hij daar aan zou treffen. Hij wist bijna zeker dat zijn vrouw niet eens wist hoe de school heette, laat staan waar die was! Geeft niet, zij had vast andere dingen aan dat mooie hoofd van haar. Hij wist niet waarom maar hij was nog steeds een beetje verliefd op haar.

Hij voelde de pijn niet meer van alle schrammen en builen die hij had opgelopen in zijn zoektocht naar zaken die hem weer wat vastigheid konden bieden. Tussen een paar stenen zag hij iets wits uitsteken dat hij voorzichtig lostrok. Het was het papiertje met daarop het Sinterklaasrijm dat zijn jongste vorige maand (vorig jaar, vorig leven!) voor hem geschreven had: 'Sint liep te denken wat hij dit jaar aan papa moest schenken...'.

Hij glimlachte bij de herinnering aan die leuke avond toen ze zo'n lol hadden gehad met de surprises. Voor het laatst bij elkaar als echt gezin. Zelfs zijn vrouw deed alsof zij het plastic Hema-ringetje dat zij van oudste kreeg leuk vond! Hij wist dat zij er niets aan vond, dat hele Sinterklaasfeest niet.

Een paar jaar daarvoor was zij zelfs boos geworden toen hij voorstelde dat de surprises niet meer dan vijf euro mochten kosten. Wat was er nu voor lol aan als je van tevoren al wist hoe duur, of hoe goedkoop, het cadeau was dat je kreeg? En was het nu echt te veel gevraagd om voor Sinterklaas een nieuwe TV voor op de slaapkamer te krijgen? Het ding dat er stond was al bijna vijf jaar oud en had niet eens een oled-scherm! Geldgebrek hadden ze niet en zij wist dat hij 't best kon betalen.

Wat ze niet wist was hoe het was om in armoede te zijn opgegroeid. Zijn vader was klusjesman en in zijn vrije tijd uitvinder. Althans, zo noemde hij zichzelf maar wezenlijk stelden zijn 'uitvindingen' weinig voor. Toen hij eindelijk met iets kwam wat nuttig zou kunnen zijn - een automatische spaghetti-vork - bleek het ding al te bestaan! Maar zijn vader gaf niet op en stak al zijn vrije tijd in tekenen, zagen en timmeren in dat kleine schuurtje aan de achterkant van die eenvoudige rijtjeswoning in de buitenwijk.

Zijn moeder zat achter de kassa in de plaatselijke supermarkt. Als ze tenminste niet aan de gang was als luizenmoeder, voorleesmoeder of als lid van de feestcommissie op school. Als oudste van vier kinderen mocht hij op zaterdag wel eens mee als zij als vrijwilligster werkte in het verzorgingstehuis. De oudjes vonden het prachtig als zo'n jonge knul hen in hun rolstoel rondreed door de rozentuin waar later hun as in uitgestrooid zou worden. 

Tenminste, dat zei dat ene mensje altijd. Die met de pretlichtjes in de ogen. Hij was 11 en geloofde haar. En waarom ook niet?

Toen zij stierf was hij ontroostbaar. Zijn moeder kwam op de rand van zijn bed zitten, woelde met de vingers door zijn haar en droogde zijn tranen met haar duim die ze vervolgens aflikte. 'Het is oké, jongen. Ze heeft een mooi leven gehad en ligt nu voor altijd' - Speelde zij mee in zijn illusie of was 't écht een strooiveldje van het crematorium? Hij zou het nooit te weten komen - 'tussen de rozenstruiken die ze zo mooi vond en waar ze vroeger met jou altijd paaseieren zocht. Weet je nog dat je 't zo leuk vond als jij ze mocht beschilderen, voordat ik ze tussen de struiken verstopte?'

=====================================================

Bovenstaand deel van een nog af te schrijven boek publiceerde ik eerder. Heb er een beetje aan zitten schaven. Dit is de meest recente versie.

=========================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

Meer lezen? Mijn verhalenbundels

woensdag, juni 09, 2021

Waarom spreken mensen zichzelf tegen?

Dagelijks verbaas ik mij als ik mensen uitspraken hoor of zie doen. Hebben zij echt zelf niet door hoe tegenstrijdig of hypocriet die uitspraken zijn? Hieronder een kleine collectie. Heeft u nog voorbeelden?

Mensen die via sociale media de tijd nemen om iedereen te laten weten dat zij het vreselijk druk hebben.

Ik ben groot voorstander van democratie! Behalve wanneer de meerderheid iets besluit waar ik zelf tegen ben.

Ik wil goedkope eieren en ben tegen legbatterijen.

In een rechtstaat heeft de rechter altijd gelijk! Behalve wanneer ik het niet eens ben met diens uitspraak.

Het virus bestaat helemaal niet en is door Bill Gates in een Chinees lab ontwikkeld om de mensheid uit te roeien.

Als een 'buitenlander' de wet overtreedt is hij een crimineel. Wanneer een 'Nederlander' de wet overtreedt dan maakt iedereen wel eens een foutje.

Mensen willen wel minder kilo's wegen maar niet afvallen.

Rijke mensen meer geld geven is goed voor de economie en arme mensen minder geld geven is goed voor de economie.

Ik zit de hele dag eenzaam thuis en het lukt mij maar niet om nieuwe vrienden te maken.

Iedereen die de wet overtreedt moet keihard worden gestraft! Behalve wanneer ik de wetsovertreder ben of ken. Dan maakt iedereen wel eens een foutje.

Je mag je niet door je man laten dwingen een hoofddoek te dragen. Daarom dwing ik jou om geen hoofddoek te dragen.

Als iemand sterft aan Covid-19 komt dat omdat hij of zij al ziek was. Wanneer een hartpatiënt overlijdt aan de hartkwaal, komt dat omdat hij of zij een mondkapje droeg.

Illegaal vuurwerk met Oud en Nieuw moet verboden worden want mensen raken er door gewond en mijn hondje schrikt er zo van! Maar wanneer mijn favoriete voetbalteam speelt is illegaal vuurwerk afsteken en naar de politie gooien gewoon lachen!

2 Procent van de wetenschappers is er van overtuigd dat vaccineren onder bepaalde omstandigheden eventueel zou kunnen leiden tot symptomen die op autisme lijken. Dus autisme wordt veroorzaakt door vaccinaties want dat is wetenschappelijk aangetoond. 98 Procent van alle wetenschappers is er van overtuigd dat de mens verantwoordelijk is voor de snelle opwarming van de Aarde. Dat betekent dus dat de Aarde niet opwarmt door toedoen van de mens. Anders zouden álle wetenschappers dat wel zeggen. Trouwens, wetenschappers zijn onbetrouwbaar want zij worden vaak betaald door Big Pharma. Behalve natuurlijk die paar wetenschappers die beweren dat vaccinaties eventueel kunnen leiden tot autisme.

De overheid moet stoppen met het subsidiëren van bedrijven en instellingen die het financieel zwaar hebben. Als je jezelf niet kunt bedruipen is dat je eigen schuld en heeft dat bedrijf of die instelling geen recht van bestaan. En de overheid moet mijn bedrijf subsidiëren wanneer het financieel slecht met mij gaat want dat is niet mijn eigen schuld.

Het is allemaal de schuld van de joden en die k*t palestijnen moeten onze Israëlische vrienden met rust laten!

Iedereen mag alles zeggen wat-ie wil want vrijheid van meningsuiting geldt voor iedereen. Behalve voor mensen die racisten racisten noemen ook al noemen die zichzelf 'Alt-Rechts', 'Realist' of 'Rechtdoorzee'.

Buitenlandse feesten horen hier niet thuis! Wij willen alleen maar traditionele Nederlandse feesten! Zoals Halloween en Moederdag en zo.

Vinden dat een volwassene alles zelf moet kunnen, daarom aangeboden hulp afwijzen en vervolgens klagen wanneer men geen hulp krijgt.

Ik geloof niets van wat de mainstream media als 'nieuws' brengt. In plaats daarvan haal ik mijn informatie van de drie grootste mediabedrijven: Fox News, Facebook en Russia Today.

Tradities zijn belangrijk en moeten dus altijd behouden blijven! Behalve wanneer ik het een nare traditie vindt zoals stierenvechten en het koningshuis en zo.

Als een onbekende drugsgebruiker overlijdt dan was hij of zo 'zo'n achterlijke junk'. Was de drugsgebruiker beroemd dan was het 'een arme schat die de druk niet aankon maar desondanks van het leven genoot'.

Een broodje met sla, kip en tomaat is gezond maar een kipburger (u weet wel, dat is een broodje met sla, kip en tomaat) is erg ongezond.

Islamitische vrouwen verbieden zich te kleden zoals zij willen is 'onderdrukking'. Christelijke vrouwen verbieden zich te kleden zoals zij willen is 'traditie'. 'Ik eis van jou dat je er zelf over beslist hoe jij je wilt kleden! Zo lang ik het maar eens ben met jouw kledingkeuze uiteraard.' 

Mensen die jarenlang hebben gestudeerd zijn tijdens hun studie geïndoctrineerd en dus onbetrouwbaar. Dat weet ik omdat ik een onderzoek heb gelezen van iemand die daar jarenlang onderzoek naar heeft gedaan.

Miljoenen doden door Covid-19 is 'bijna niets op het totaal van de wereldbevolking' maar 'mogelijk drie doden door het dragen van mondkapjes en enkele tientallen doden door een vaccin' is 'verschrikkelijk veel!'

Mensen die in Nederland te gast zijn moeten zich aan onze gewoontes en gebruiken aanpassen want je moet je gastheer altijd respecteren en als ik in een ander land ben moet men zich aanpassen aan mijn gewoontes en gebruiken want ik ben dan te gast en gasten moet je altijd respecteren.

Ik ben erg gesteld op mijn privacy en heb er geen enkel probleem mee om in een volle treincoupé door luid te bellen anderen te laten delen in min privé besognes.

Vrouwen in Spakenburg die moeten luisteren naar hun man kiezen er zelf voor om zich te laten onderdrukken. Het is een eeuwenoude traditie en moet daarom dus behouden blijven. Bovendien gaat het om religieuze vrijheid en daar mag je niet aan tornen! Vrouwen in boerka die moeten luisteren naar hun man kiezen er zelf niet voor om zich te laten onderdrukken. Het is een eeuwenoude traditie en moet daarom dus eindelijk eens veranderen. Bovendien gaat het om religieuze vrijheid en kennen wij in Nederland scheiding van Kerk en Staat.

Wij zijn bijzonder tolerant! Behalve naar mensen toe die er andere ideeën of gewoontes op nahouden dan wijzelf.

Ik ben tegen gelukszoekers die uit economische motieven naar Nederland komen en omdat ik er financieel op vooruit kon gaan ben ik naar Noorwegen geëmigreerd.

Media die verdienen aan het verspreiden van nieuws vertrouw ik niet. Daarom haal ik mijn nieuws alleen nog maar van Facebook.

Mensen die 'geen tijd' hebben om te controleren of een bericht dat zij doorsturen wel op waarheid berust maar wél tijd hebben om te klagen over de inhoud van dat bericht.

'Was het maar lekker warm!' Dan is het eindelijk warm, dan gaat men in de schaduw zitten 'want het is zo warm!'

==============================
Meer lezen? Mijn verhalenbundels

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/


Deel dit bericht