Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 15, 2017

Wat zoekt u in een partner?

Wanneer je een besluit neemt waarbij je partner betrokken is, dan bespreek je dat met hem of haar. Dat wil zeggen: je neemt je partner mee in je besluitvoering en brengt het uiteindelijke resultaat niet als mededeling. En je noemt dat zeker niet 'overleg'. Niet alleen netjes maar ook praktisch.

Stel je bijvoorbeeld voor dat je je partner kenbaar maakt dat je een rigoureuze stap in je leven overweegt en je partner brengt argumenten naar voren waar je zelf nog niet bij hebt stilgestaan. Die kunnen je sterken in je besluit of je er van af brengen. Zo kan een partner je helpen op je weg in het leven.

Als je je toekomst niet samen met je partner wil bepalen dan heb je meer aan een huisdier.
Je mag je dan serieus afvragen wat je verlangt van een partner. Is dat iemand die je af en toe ziet wanneer dat jou toevallig uitkomt zonder dat je je hoeft af te vragen hoe hij of zij zich voelt of zie je een partner als iemand met wie je serieus en samen lief en leed wil delen?

Misschien heeft je partner wel gelijk en is het helemaal niet verstandig om het door jou voorgenomen besluit te nemen. Misschien voor sommigen een beetje gek idee maar ook een partner kan wel eens gelijk hebben.


In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

6 opmerkingen:

suske zei

Een beslissing neem ik nooit alleen. Mijn vrouw betrek ik er telkens bij.

די מריו zei

Natuurlijk worden hier ook dingen overlegd. En soms luistert ze ook naar mij ;-)

Love As Alwyas
Di Mario

Lutje zei

als je je partner kan vertrouwen en je staat voor mekaar klaar, dat is genoeg voor me
de rest is bijzaak

John zei

Maar wat als de partner alleen adviseert uit eigenbelang en je ergens van af wilt houden? Een narcist zou dat namelijk altijd doen.

rietepietz zei

Relaties zijn , net als mensen, allemaal anders. maar in grote lijnen is het natuurlijk altijd verstandig om rekening te houden met een partner en in de loop der jaren ontdek je vanzelf in welke zaken overleg nodig of nuttig is.

Rebbeltje ★ zei

Tuurlijk overleg je met elkaar anders heb je geen relatie, maar eigen inbreng moet ook kunnen.
Als de ander maar luistert ;)