Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, september 02, 2015

Een T-shirt heeft geen lange mouwen

Standvastigheid is niet altijd goed

Het ongelijk toegeven is voor de meeste mensen bijzonder moeilijk. Van nature vinden wij namelijk dat wij altijd gelijk hebben. Zelfs wanneer anderen met steekhoudende argumenten komen die ons ongelijk aantonen blijven wij volharden in waandenkbeelden. Uitspraken als 'Ja maar die feiten dat zijn maar cijfertjes. Die hebben niets met de werkelijkheid te maken!' weerklinken dagelijks. Zelfs 'Ja, dat staat er in het geschiedenisboek maar volgens mij is dat niet zo'. 'Standvastigheid' noemen sommigen dat. 'Starheid' zeggen anderen. 'Consequent' zijn noemt men dat ook wel. 

Hoe noemt u het wanneer iemand niet van zijn of haar standpunt is af te brengen, ongeacht enig voortschrijdend inzicht waardoor soms zelfs het tegendeel van wat men beweert waar blijkt te zijn?

Wat is een T-shirt?

Klein grappig (althans, dat vind ik) voorbeeld: de meeste vrouwen (die ik ken althans) noemen een dunne trui een t-shirt terwijl volgens de officiële definitie een t-shirt een kledingstuk is voor het bovenlichaam met korte mouwen.

Je kunt mensen wijzen op de definitie in het woordenboek maar verreweg de meesten zullen blijven beweren dat ook een dunne trui een t-shirt heet.5 opmerkingen:

די מריו zei

Filmpje kende ik al... en dan is het zelfs schrikbarend om te zien hoe mensen denken. Dat ze zoiets een t-shirt noemen moeten ze zelf weten. Maar het heel normaal vinden dat zoiets maar 2 euro kost.. dat moet je toch weten dat dat niet klopt.

Love As Awlays
Di mario

Sandra zei

Het filmpje kende ik niet (heb geen fb), maar het is goed dat mensen er bewust van gemaakt worden want meestal weten ze het niet eens waarom iets 'maar' zoveel kost.
Zelf probeer ik dat wel. Bij het kopen denk ik al veel meer na...
Goed dat je het post :-).

Rebbeltje ★ zei

Een T-shirt kan ook zonder mouwen zijn
Wel een eyeopener je filmpje...kende het niet
Groetjes

Morgaine zei

Dit filmpje kende ik nog niet, maar ik vind het ook hypocriet ergens, nu zeggen ze donate, en volgende maand staan ze in de primark en kopen toch weer een tshirt of ander kledingstuk voor bijna niets. Ik vind het een lastige, zelfs pas ik het niet, maar als ik weet dat velen amper te eten hebben en toch ook ergens ene keer kleding nodig hebben,en zolang DAT een feit blijft, zullen mensen er kopen, zelfs met weten dat het eigenlijk fout is.

Hoe ik iemand noem met iemand die star bij hetzelfde blijft... uhhhh heb ik geen naam voor, eerder en meer, oke, je hebt gelijk en ik laat ze in hun waarde of eerder en meer nog, denk ik... laat maar gaan... als men niet wil zien... is hun weg, hun pad.

Zelf luister ik graag naar anderen, en ja, ik kan mijn mening of opinie dan nog weleens veranderen, nee ik waai niet mee, als iemand echt iets uit zijn nek loopt te zwetsen waar ik zelf ervaringen mee heb, dan krijgen ze dat ook te horen.

x

rietepietz zei

Lekker muziek je bij het filmpje, beeld krijg ik niet op m'n pc boven.
Ik kan me niet herinneren dat ik ooit met iemand een discussie had over de definitie van wat een T-shirt is en over dát soort futiliteiten zou ik zeker géén discussie aangaan, laat staan er een oordeel over een mens aan geven.