Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 29, 2017

De week voorbij

'Je moet altijd je ware emoties tonen!' zeggen mensen wel eens tegen anderen. 'Behalve wanneer ik die gevoelens als negatief ervaar.', bedoelen zij er meestal achteraan. In de dagelijkse omgang met mensen is het dus maar beter om je ware gevoelens voor je te houden en die te reserveren voor een handvol getrouwen. De rest mag lekker denken dat alles goed gaat.

Maandag zag ik twee groepen vogels zuidwaarts vliegen.
(Klikken=vergroten.
Goed kijken en u ziet twee v-formaties)

Blijkbaar weten zij dat het weer kouder wordt. Verder voelde ik mij gewaardeerd op het werk. Een fijn gevoel! Dan weet je ook weer waarvoor je eigenlijk zo je best doet. Vrij laat thuis en niet zo lekker dus niet naar de Algemene Ledenvergadering van de maandagavond club. Was vroeg naar bed maar toen ik er even uit kwam voor toiletbezoek toch maar gekeken naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van The Walking Dead.

Dinsdag koffie gedronken bij een buurvrouw, gebabbeld met een buurvrouw die ik tegenkwam bij de supermarkt en flink aan het schilderen, schoonmaken en opruimen gegaan. En een nieuwe aflevering gekeken van Star Trek: Discovery. Als vrijgezelle kinderloze wees ben ik nu eindelijk meer televisie gaan kijken dan voorheen. Hoewel het nog steeds niet veel meer is dan gemiddeld ongeveer een uur per dag. Kijkt u meer of minder televisie dan dat?

Woensdag weer een deur van een laagje verf voorzien (meerdere dunne laagjes is beter dan een dikke, zo is mij verteld), een buurvrouw op de thee gehad, koffie gedronken bij een andere buurvrouw, zangles genoten en deze foto gemaakt bij de zangjuf in de buurt:

en van het avondeten genoten bij een vriend. Een lekker rustig dagje dus weer waarop ik bovendien de tijd nam om mijn nagels te knippen en mij te scheren en bovendien een paar e-mails en telefoontjes beantwoordde aangaande komende entertainment-opdrachten.

Ook donderdag kwam ik onderweg naar het werk langs de Sloterplas.

Waar Di Mario (klik) familie heeft wonen en waar 'Iris Papilio' (klik) op school heeft gezeten. Het was een goede maar ietwat vermoeiende werkdag. Dus 's avonds (na een kopje thee met een buurvrouw) tijdig naar bed.

Vrijdag deze foto's gemaakt onderweg naar de brouwerij

Er was ook een prachtige dubbele regenboog waar een vogel voorbij vloog op het moment van het schieten van dit plaatje:

Hard aan het werk (op het onderdeel 'debiteurenbewaking': onderzoeken welke klanten te laat zijn met het betalen van welke facturen, pogen oorzaken te achterhalen, overleg plegen over eventueel te nemen acties en dan die acties ondernemen). De werkdag vroegtijdig beëindigd om met alle collega's aan het pannenbier te gaan. Het wat!? Pannenbier: het drinken van bier ter viering van het bereiken van het hoogste punt bij nieuwbouw. In dit geval de nieuwbouw van ons nieuwe pand: wij gaan uitbreiden! Het nieuwe pand komt naast deze molen te staan:


Zaterdag las ik boek nummer veertien van dit jaar uit: The subtle art of not giving a f*ck van Mark Manson. Een zelfhulpboek dat je laat nadenken over wat echt belangrijk is voor je: wil je die dure auto, die goeie baan, die fijne relatie, herinnerd worden?

In de nacht van zaterdag op zondag werkte ik op een Halloween feest. Prettige organisatie, leuke collega's, gezellige gasten...leuk dus! (Lezers die dit lezen via Facebook: klik op deze link (https://terrebel.blogspot.com/2017/10/de-week-voorbij_29.html) om de foto's te kunnen zien.
Al met al lag ik tegen een uurtje of vijf in bed. De nieuwe buren hielden rekening met mij door pas om negen uur verder te gaan met het verbouwen van hun pas verkregen woning. Koffie gedronken met een buurvrouw, met een andere buurvrouw op straat staan kletsen en een groot deel van de middag gaan wandelen met een vriend. Even (ruim drie uren) lekker uitwaaien en stukjes van Amsterdam ontdekken die ik nog niet eerder had gezien: andere delen van de inmiddels bekende Sloterplas:Tussendoor tijd genomen voor een hapje en een drankje.

Avondeten bij een buurvrouw: boerenkool!

De week beëindigd met een kopje thee met een buurvrouw.

Een Engelstalig stuk, ook deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/its-all-perception.html

De muziek van deze week is van Nederlandse bodem. Hier is Hessel met Brother Sagitarius:Maybe I'm up to find somewhere in the world
The gates of heaven, mister, rollin' in pearls


Deze week staan wij stil bij het overlijden van Robert Guillaume, Fats Domino,  Hans Kraay Sr. en Gert Timmerman

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

Rebbeltje ★ zei

Toch weer een drukke week en wat zie je eruit op die foto...zo wil ik je morgen niet tegen komen hoor ;)
Goed van je om als toerist in je eigen stad op ontdekking te gaan er blijven altijd wel plekjes die de moeite waard zijn...en boerenkool...lekker
Fijne volgende week

Lutje zei

een drukke week, maar dat is eigenlijk maar goed dat een mens weet wat te doen!
Halloween ; je was mooi geschminkt
Een @->- voor jou.

Morgaine zei

De buren hielden rekening met jou en hun verbouwing om 9 uur in de ochtend, whahahaha sorry.. maar dat mag nog niet eens, pas na 10 uur, maar goed.. het hoort erbij ;-)

Hier denken ze ook dat na 10 uur in de avond nog best oke is om nog even te timmeren of zo...

Halloween, ziet er goed uit! En Sloterplas, ja... eerder en meer sloterparkbad ooit, en verder dan dat... ben ik daar eigenlijk nooit geweest.

X

די מריו zei

Die handvol getrouwen is meestal wel het beste. De rest mag best weten dat het niet helemaal geweldig gaat, maar ze hoeven niet alles te weten.

Ik kijk minder tv dan jij, maar ik kijk misschien meer bewegend beeld via de pc. Gisteren zelfs zo'n anderhalf uur, maar dat was omdat F1 zo'n beetje anderhalf uur duurt.

Dat van die verf heb ik ook gehoord, ik heb zelfs resultaat gezien van 1 dikke laag, het is niet mooi.

De foto van de sloterplas is schitterend, zal die eens naar familie sturen, kijken of ze het herkent.

Een pand naast een molen.. Hopelijk krijg jij het kantoor ernaast met uitkijk op de molen.

Het is goed voor mensen om te denken wat ze echt willen. Ik hoef die dure auto niet, zelfs een dure fiets hoef ik niet. De mijne is al zo'n 30 jaar oud.

Ahhhhhhhh, je foto is echt angstaanjagend.

Love As always
Di Mario

rietepietz zei

Emoties tonen is voor iedereen anders en dat is prima. We hoeven gelukkig niet allemaal hetzelfde te zijn.
Toen ik even snel over de tekst ging dácht ik even te lezen dat je een kopje thee met de buurvrouw naar bed ging..... ppffftt... er stond nog een aanhalingsteken.
Nou ja, je bent niemand verantwoording schuldig dus met wederzijds goedvinden hád het gemogen wat mij betreft;-)
Prachtige foto's en een mooi nummer, als ik me goed herinner is Hessel een zanger die die op Terschelling zijn eigen kroeg heeft waar hij ook optreed.

gerdaYD zei

Wat een drukke, maar toch eerder aangename week heb je achter de rug lieve Terrebel. En naast al je bezigheden had je ook nog de tijd op werkelijk schitterende foto's te maken!
Leuk dat je dat halloweenfeest mocht opluisteren met je aanwezigheid die, daar wed ik beslist op, zeer op prijs werd gesteld...
En OT: blijf je emoties tonen hoor, iets opkroppen bekomt je slecht, dat weet je wel!

Trees van der Vliet zei

Weer een drukke week, ik denk wel eens, zal ik ook eens alles opschrijven wat ik in zo'n week doe, maar dat wordt dan vast ook een lang logje. Ik had jou dus even bewaard, inmiddels is het alweer donderdag.
Leuk dat je aan mij en aan Di Mario dacht. Ja, die associaties zijn grappig, ik heb er veel, wie niet hè..
Met Halloween heb ik niks. Hier in de straat is een voortuin helemaal versierd. Arm die uit de grond stak, 4 grafzerken, grote spinnen en nog veel meer engs. Dat mensen daar geld aan uitgeven, nee, ik snap het niet hoor.
Ik kijk wel meer dan een uur TV per dag de laatste tijd. Ik heb in 2015 bijna helemaal geen TV gekeken. Ach ja.. een raar jaar was dat net na mijn scheiding. Ik was alleen maar met muziek bezig en de TV sloeg ik gewoon over.
Soms nog wel eens een hele avond niet aan hoor... we moeten er net zin in hebben.
Mooie foto's, vooral de regenboog :-)
Fijne rest van de week Terrence!!!