Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 08, 2017

De week voorbij

'Het is wat het is'. Klopt. Maar dat wil niet zeggen dat ik dat leuk moet vinden.  Ook betekent het niet dat ik mij moet neerleggen bij de situatie. Als je nergens naar streeft ('want het is wat het is en daar kun je niets aan doen'), waarvoor leef je dan?

Maandag wat moe wakker geworden. Maar met name fysiek. Mentaal voelde ik mij beter dan ik mij in lange tijd gevoeld had. Een fijn besef! Minder fijn was het besef dat een tante van mij aanwezig was bij het country festival in Las Vegas (klik) waar een man van 64 het nodig vond vanuit zijn hotelkamerraam op de verzamelde menigte te schieten met een machinegeweer. Met 58 doden en tientallen gewonden tot gevolg. De man was geen terrorist 'want hij is geen moslim'. Raar.

Die 58 vallen natuurlijk in het niet bij de 30.000 die maandag eenvoudigweg stierven door een gebrek aan voedsel maar die komen niet in het nieuws want dat vinden wij 'normaal'.

Die avond was er een Avond voor Belangstellenden in mijn vrijmetselaarsloge.

Altijd weer interessant! Wat beweegt iemand om te doen wat hij of zij doet? Wat is de invloed van iemands achtergrond op dat gedrag? Hoe verhoudt men zich tot de medemens?

Deze dag las ik de verhalenbundel Star Trek: SCE uit, een collectie verhalen die zich afspelen in het uitgestrekte Star Trek universum. Fijn stukje escapisme. Daarmee is dit boek nummer 13 van dit jaar.

Dinsdag was er tijd voor een kopje koffie met een buurvrouw en was de rest van de dag vooral voor mijn administratie en huishouden. Wel zo handig om je daar af en toe eens mee bezig te houden. Net als met de kat, overigens. Zowel voor hem als mij fijn om hem af en toe een paar minuutjes te aaien en achter de oren te kriebelen. Wie vindt dat nu niet fijn?

Voor de liefhebbers zijn er nog wat foto's toegevoegd aan het album van de afgelopen vakantie in Denemarken (en een stukje Duitsland en Zweden):
https://www.flickr.com/photos/terrebel/sets/72157685677589704#

Woensdag werd mijn oudste dochter 17. Een prachtige leeftijd! Verder had ik die dag ongepland visite. Wij kennen elkaar al zo'n jaar of tien maar hadden elkaar nog nooit gezien. Behalve in weblogland. Weblogster Morgaine schreef een stukje over onze ontmoeting (klik) dat ik volgaarne onderschrijf.
Wat wij als mensen zoeken is vaak eenvoudigweg verbinding. Denk ik.

's Avonds at ik bij een vriend en ik ging tijdig naar bed, in het besef dat ik weer een goede dag achter de rug had.

Donderdag was een goede werkdag. Had eindelijk weer het gevoel dat er progressie was. En het was nog gezellig ook! Een collega blijkt stomtoevallig een vroegere partner van mij te kennen. Deze dieren zag ik, lopend van bushalte naar de brouwerij waar ik werk:

Vrijdagochtend vroeg (half negen) werd ik door mijn psycholoog 'genezen' verklaard. Nu ja, ik ben er nog niet maar flink op de goede weg. Mede dankzij de oefeningen die hij mij leerde. Maar zeker ook door ontzettend veel steun van vrienden en buren. Nu is het dus een kwestie van volhouden en beseffen dat lijden hoort bij het leven en het juist voortdurend blij en gelukkig zijn niet 'normaal' is. Voor bij de vrijdagmiddagborrel op het werk had ik klepon gemaakt.

's Avonds bekeek ik de rolprent 'Guardians of the Galaxy II'. Puur entertainment maar werd er toch even door geraakt want een van de verhaallijnen ging over een man die vrijwel zijn hele leven op zoek is naar zijn vader die hem verlaten en verraden heeft en bovendien sterft vlak nadat zij elkaar gevonden hebben. Drama!

Zaterdag uitgebreid koffie gedronken met een buurvrouw en wat huishoudelijke klusjes opgeknapt. 's Avonds was ik naar een varieté voorstelling in het Amsterdamse Theater Casablanca.


Hilarisch! En leuk bovendien. En passant wat nieuwe vrienden en/of vriendinnen gemaakt.

Zondag begon met wat veel mensen blijkbaar doen op zondag: uitslapen. Koffie gedronken met een buurvrouw en met mijn zoon zijn moeder opgezocht. Onderweg naar huis rijdt de tram de Amstel over:

Daarna koffie gedronken met een buurvrouw. Vervolgens klepon gemaakt en een kleine lading ervan te proeven afgegeven aan een lokale Indonesische toko annex (afhaal)restaurant. Ik kreeg de complimenten van de kok! En van de eigenaar een paar balletjes klepon voor de moeite en zo. Ook even langsgegaan bij de koffietent om de hoek en een en ander geregeld voor een naderend optreden.

Die avond at ik bij een buurvrouw. En haar man en een paar vrienden. Gezelligheid!

Engelstalig stukje van vorige week: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/09/why-are-you-normal-and-other-person-is.html

En van deze week: http://terrebelius.blogspot.nl/2017/10/a-healthier-planet.html

De muziek van deze week is Counting Stars van OneRepublic:Everything that kills me, makes me feel alive...

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Dick Passchier, Tom Petty en Eberhard van der Laan

===============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

Raar.. inderdaad. Ik zeg, er is een terreuraanslag gepleegd in Las Vegas. Zegt iemand tegen me.. nee, want het is geen terrorisme. Dat zeg ik toch ook helemaal niet.

Mooie foto's heb je erbij gezet.. nog wat foto's.. het zijn er best veel ;-)

Je dochter zeventien joh.. Gefeliciteerd. Mazaltov.
Van je visite wist ik ondertussen inderdaad al. Ze had er goed van genoten.

zondag heb ik niet uitgeslapen, deze keer niet. F1 gekeken, was deze keer om zeven uur, wat een tijdstip op zondag zeg.

Mooi muziekje deze week.

Love As always
Di Mario

Morgaine zei

Een slechtere start met een top finish van de afgelopen week, ja ik heb echt genoten en de balletjes, pas veel later in de week gemaakt, hahahaha

De film, ja soms heb je dat, dat je iets opzet en de verhaallijn exact is waar je zelf doorheen gaat :O

Ik heb een song voor jou... https://www.youtube.com/watch?v=we-VfNnbzzY

It's all about... the will to walk away ;-)


X

rietepietz zei

Leuke foto van jou en je medeblogster, als ik me goed herinner lazen zij en ik vroeger ook bij elkaar, waarschijnlijk in het wegb-logdrama elkaar kwijtgeraakt.
Maar heel herkenbaar dat zo'n ontmoeting altijd heel vertrouwd aanvoelt.

Trees van der Vliet zei

Al met al toch een mooie week! Een terreuraanslag... die man was gestoord, maar het voelt wel degelijk als terreur. Wat een dwaas. Gefeliciteerd met je dochter! Ik weet het nog goed dat ik 17 werd.. is nu 50 jaar geleden pfff.. Leuk de ontmoeting met Suus hè.. Is goed bevallen dus van beide kanten! Fijne nieuwe week Terrence!

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel en een fijn nieuwe week gewenst.
Eerst toch even dit: blij voor jou dat je 'genezen' bent verklaard, je bent er nog niet helemaal maar volgens je psychiater zit je nu op de goede weg en dat is heel wat! Nu volhouden hé en op de ingeslagen weg verder gaan...
Zo te zien viel je week toch wat mee, je had er die leuke ontmoeting in en fijne gesprekken in de loge. Maar ook op je werk schijnt het goed te gaan!
Natuurlijk ben ik een liefhebber en klikt dus op de link naar je foto's. Wat een schitterende serie alweer van je mooie trip, dat pakken ze je alvast nooit meer af hé...