Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, oktober 24, 2015

Een oplossing van het vluchtelingenprobleem?

U bent het niet van mij gewend een stukje aan te treffen op zaterdag maar dit antwoord van mij op een vraag over vluchtelingen wil ik u niet onthouden:

Wij willen beiden wat het beste is voor én de vluchtelingen én de lokale bevolking en zijn het met elkaar eens dat heel hard schreeuwen niet de juiste oplossing is. Natuurlijk is het duidelijk dat bijvoorbeeld de krapte op de woningmarkt niet de schuld is van vluchtelingen maar ook zij zullen ergens moeten wonen wanneer zij hier blijven. Nu terugsturen is geen optie ondanks dat verreweg de meeste - in elk geval Syrische - vluchtelingen nooit weg hadden willen gaan uit Syrië maar als je huis is platgebombardeerd heb je niet veel keus. De oplossing ligt dus ergens in Syrië. Op een of andere manier moeten al die maniakken daar (het interesseert mij niet hoe zij zich noemen: 'regeringsleger', 'rebellenleger', 'Leger van God', 'Strijders van Islamitische Staat' of gewoon 'Ik heb zin om iemand overhoop te knallen en mag dat nu legaal doen'.) stoppen met het beschieten en bombarderen van burgerdoelen.

Meer wapens naar het gebied sturen lijkt mij een heel slecht plan want als geweld echt de beste manier was om een einde te maken aan geweld zou er geen geweld meer zijn. Met een klein uitzonderlijk goed getraind team alle leiders van de zelfbenoemde legereenheden gevangennemen en hen tot een staakt het vuren dwingen lijkt een aardige methode want ik betwijfel of men bereid is te luisteren naar diplomaten. Tenzij die diplomaten al die verschillende 'warlords' veel geld en macht bieden. Daar wil zelfs de meest agressieve religieuze idioot nog wel eens voor zwichten.

Misschien al die gastjes Pasja maken van hun eigen Syrische provincie met de olie- mijn- en waterrechten die daar bij horen. O, en kabeltelevisie.

Vaak vechten mensen uit onvrede. Stel hen dus tevreden.

Laat ons hopen dat de dromen van de vluchtelingen uitkomen. Dat komt er een einde aan een naar tijdperk.

Nightwish met 'Ever Dream' uit 'End of an Era'3 opmerkingen:

די מריו zei

Mensen die schreeuwen en zeggen, maar niet hier hebben nog nooit een oplossing gevonden. Klinkt een beetje als een geblondeerde heer. Ik heb ze ook liever niet hier.. nee, ho ho.. niet meteen op die hoop gooien. Ik heb ze liever in vrede in hun eigen huis. Jouw oplossing klinkt mooi. en wie niet probeert.. krijgt het nooit voor elkaar.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Er zijn mensen die denken dat hun probleem niet zijn probleem is, en die heb je overal.

rietepietz zei

Gelukkig dat jij hier de oplossingen bij de hand hebt, dan is nu alles snel opgelost!