Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, maart 19, 2009

New Mexico

M'n zoon is geweldig. Naast z'n schoolwerk helpt hij in huis. Zonder dat ik het hoef te vragen stofzuigt hij, verwisselt de vuilniszak of doet hij de afwas. Ongeveer één keer in de week is hij het die kookt en regelmatig maakt hij zijn eigen ontbijt klaar. Bovendien gaat hij liever op tijd naar bed dan samen met z'n vader nog een aflevering Happy Days kijken. Ik vind dat nogal wat voor een 13-jarige jongeman en daarom wil ik een beweging oprichten: TOF, Trots Op Ferdinand.

Trots op Wouter Bos ben ik niet want hij durft nog steeds niet de inkomens van de topmanagers in Nederland aan te pakken. Neem eens een voorbeeld aan Amerika, Wouter! (Dat ik dat nog eens zou zeggen. Wauw!). In de VS gaat de senaat niet accoord met de uitbetaling van ettelijke miljoenen aan bonussen aan het (voormalig) management van AIG. Doet de directie van AIG zelf niets aan het bonus-systeem dan zal de overheid de financiële steun aan het bedrijf verminderen met het totaalbedrag der bonussen. Bovendien wordt spoedig een wetsvoorstel behandeld (en hoogstwaarschijnlijk aangenomen!) dat het mogelijk maakt om 90 procent belasting te heffen op dit soort bonussen. Helaas zal de inflatie tot ongekende hoogtes stijgen nu de FED voor 1000 miljard aan groene flappen zo ongeveer laat bijdrukken (iets met Staatsobligaties omzetten in liquide middelen en andere vormen van windowdressing: goocheltrucjes met pecunia) om "de economie te stimuleren" maar je kunt tenslotte niet van het systeem verwachten dat het écht volledig foutloos werkt. President Obama heeft gezegd dat hij iets gaat doen aan de vaak exorbitante bonussen van topmanagers en laat het niet bij praten maar doet er daadwerkelijk iets aan. 

Kijk, zo hoort't. Jammer dat Wouter Bos de cohones mist om zo'n aktie uit te voeren. Op zich snap ik dat wel want hij zou dan allemaal vriendjes moeten aanpakken die hij nog kent uit de tijd dat hij zelf een hoge ome was bij Shell.

Hoge tantes zijn er nauwelijks in het bedrijfsleven dat een mannencultuur heet te zijn. Het lijkt er bijna op dat vrouwen opzettelijk worden gepasseerd wanneer de bonus-rijke baantjes worden verdeeld. Ideetje voor een onderzoek: hoeveel homo's zouden er op een topmanagers-stoel zitten? Uitgaande van het gemiddelde dat ongeveer 1 op 20 mensen zich sexueel aangetrokken voelt tot mensen van hetzelfde geslacht zou bijvoorbeeld ook 1 op de 20 managers/voetballers/regeringsleden/kattenliefhebbers/banketbakkers homosexueel moeten zijn.

De kans dat een homo een toppositie krijgt binnen de VN is aanmerkelijk groter geworden nu -op voorspraak van de VS notabene!- de zogeheten homo-resolutie is aangenomen.

De emancipatie van de homo gaat al zover dat al een paar jaar terug het toonaangevende Webster's Dictionairy de omschrijving "Huwelijk" in haar woordenboek dusdanig heeft aangepast dat de zinsnede "van hetzelfde geslacht" er in voorkomt. Waarvoor hulde.

Sowieso gaat het land van de onbegrensde mogelijkheden lekker de laatste tijd. Zomaar opeens is er weer een hele staat die besloten heeft de aloude barbaarse traditie van de doodstraf af te schaffen. De VS blijft nog wel dankzij zo'n 36 andere staten voorkomen in het lijstje van landen waarvan de overheid denkt dat je door het vermoorden van mensen andere mensen kunt laten zien dat het vermoorden van mensen slecht is. De VS is in goed gezelschap met ondermeer Jemen, Irak, China, Pakistan, Iran en Saoedi-Arabië. Welkom bij de beschaving, New Mexico!


De link van vandaag verwijst naar een aantal briljante foto-manipulaties van kunstenaar Erik Johansson.


Geen opmerkingen: