Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, oktober 19, 2016

Noemt u eens een voorbeeld van 'islamisering'.De burgemeester van Weert heeft Syrische vluchtelingen helpen onderduiken. De VVD spreekt er schande van: 'In een fatsoenlijke rechtsstaat hoor je Joden... pardon buitenlanders netjes over te dragen aan de Nazi's... pardon... aan het heersend regime.'

Ik vraag mij dan af: als de VVD 70 jaar geleden had bestaan, zou men dan de burgemeester hebben aangegeven voor het helpen onderduiken van joden? Ik denk van wel. Zo, dat is er uit.

'Ja maar, je kunt joden niet vergelijken met moslims!' Nou en of dat kan! Het gaat in beide gevallen om een religieuze groepering die gemakshalve de schuld krijgt (kreeg) van alles wat er mis is in een land: de intolerantie, de slechte economische situatie, de werkloosheid, de vermeende toename van geweld...

'Ja maar als ik zeg tegen moslims te zijn omdat het moslims zijn dan ben ik geen racist want moslims zijn geen ras. Ha!' Klopt. Maar ook joden zijn geen ras. En zelfs Ieren niet. Maar ooit werden zij wel als zodanig gezien: http://www.volkskrant.nl/binnenland/waarom-islamofobie-wel-degelijk-racistisch-is~a4295756/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=shared%20content&utm_content=paid&hash=c011db793d6ab81a8783a4ad7b7894f926a062ac

(Ook mensen die geen tijd hebben om artikelen te lezen waarin feiten staan die lijnrecht tegenover hun gevoel staan raad ik aan het te lezen)

Zoals men indertijd ontzettend bang was dat joden 'onze manier van leven' zouden ondermijnen en 'de macht zouden grijpen' is men nu ontzettend bang voor 'islamisering'. Ja, ook in Nederland. In eerste instantie werden de Duitsers daarom met gejuich ontvangen 'want zij schoppen die vuile rotjoden wel even het land uit!'

Islamisering? Ooit een moslim met een voet tussen de deur en een Koran in de hand het Woord van Allah horen opdringen?

'Ja maar er zijn nu al bijna meer moskeeën dan kerken in Nederland!' Sorry, maar omdat Gerard Joling dat roept is het nog niet meteen waar. http://www.polderislam.nl/factchecker/er-zijn-straks-meer-moskeen-dan-kerken Voor écht bange mensen zijn feiten minder tastbaar dan gevoelens maar ik noem ze toch maar even: er zijn in Nederland ongeveer 7000 kerkgebouwen en ongeveer 450 moskeeën.

Voor mensen die denken dat ik dat alleen maar zeg omdat ik links ben en geen fan ben van de muziek van Gerard Joling:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_kerkgebouwen_in_Nederland

https://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_moskee%C3%ABn_in_Nederland

(Overigens: wie Gerard Joling ziet als expert op het gebied van islamofobie mag nooit meer naar zijn muziek luisteren. En nooit meer als man in een glitterjasje van De Toppers zitten genieten in de Arena en de volgende dag tegen een krant zeggen dat-ie geen homo is. Zoals Mark Rutte.)

Maar vermoedelijk heeft 'die linkse kerk in Den Haag!' cookies laten plaatsen op de computer van meneer Joling zodat hij geen feiten kan controleren op Wikipedia.

En: 'Ja maar alle moslims willen alle anderen dood hebben!' is al lang naar het rijk der fabelen verwezen. Kop op, zeg: er zijn ruim een miljard moslims op de wereld...als die allemaal u dood zouden willen hebben, leest u dan dit stukje vanuit uw plekje in uw favoriete hiernamaals? Als dat zo is dan hebben de bangeriken gelijk en is hun angst terecht. Als zij nog leven is het eenvoudigweg een polariserende leugen. Hier een imam aan het woord die - net als u hoop ik - vindt dat homohaat en terreur geen plaats hebben binnen de islam: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/4349018/2016/07/31/Meneer-islam-bestaat-niet.dhtml

Hier een antwoord op de vraag: 'Kan zoiets als de jodenvervolging ooit weer plaatsvinden?'

http://www.scholieren.com/praktische-opdracht/2081

Ja, hoe sommige Nederlanders nu denken over moslims, dachten hun grootouders over joden:(WAARSCHUWING: enge propaganda! En ja, u mag hier van schrikken.)

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

francky spruytte zei

zoiets als jodenvervolging en vernietiging op grote schaal kan volgens mij niet meer. Tenslotte waren de joden overal een minderheid en hoe zou je het midden oosten zomaar kunnen uitroeien ?
Ik werk samen met een soeniet en een sjiiet. We maken samen de domste grappen, zelfs over geloofspunten. Met azijnpissende christenen heb ik meer moeite dan met humoristische moslims.

די מריו zei

Ik schrik niet meer zo snel hoor. En laten we eerlijk zijn, ik kan hier wel een grote mond hebben, zo zal ik nooit zijn, maar als je dreigen je gezin wat aan te doen. Dan dim je vaak wel wat in. Maar nu mag je toch verwachten dat we slimmer zijn geworden. Maar niets is minder dan waar. Sterker nog. Wij hebben zelf hier de grootste groepen mensen heen gehaald omdat we te lui waren om vieze klusjes te doen. En die vluchtelingen die nu komen. Wie zegt dat die blijven. Dat heb ik hun niet horen zeggen. Als het veilig is willen de meeste weer terug naar eigen land.

Love AS Always
Di Mario

Renesmurf zei

Angst is altijd een slechte raadgever, maar dankzij de PVV gaan andere partijen rechtsaf, zo werkt dat, helaas.

Rebbeltje ★ zei

Hou me nog even bij het brabants ;)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Houdoe