Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juli 05, 2016

Goed nieuws en kattenlog

Geweldig nieuws! Nederland is wereldkampioen voetbal geworden! Door China te verslaan. In de finale van #RoboCup2016. Robotvoetbal dus. Maar toch:Onlangs zag ik - gewoon op straat in Amsterdam - een variant op dit vervoermiddel rijden. Deze is gemaakt door een vriend voor een vriend die in een oorlog invalide is geraakt. Kijk, dát is vriendschap!Meer goed nieuws en wel van Nederlandse bodem:
Het project 'The Ocean Cleanup' heeft voldoende geld binnengehaald via crowdfunding en sponsoring om een grootschalige proef te beginnen met het opruimen van plastic uit de Noordzee (en later alle andere zeeën!) De jongeman die het idee bedacht sprak er drie jaar geleden zeer bewogen over: 

Mooi ook dat de overheid en een groot commercieel bedrijf meebetalen!

En dan zijn er nog uitspraken van de Paus: hij durfde te spreken van 'genocide' toen hij sprak van de moord op duizenden Armenen én hij vindt dat de (katholieke) kerk excuses verschuldigd is aan alle homoseksuelen die ooit door (vertegenwoordigers van) de kerk onheus zijn bejegend! Is dat niet koel? http://www.nu.nl/buitenland/4283945/paus-vindt-homos-excuses-verdienen-van-christenen-en-kerk.html

Hier hebben we Yoko, de poes van mijn schoonmoeder

De zelfgemaakte 'lolcat' van deze week:


'Privacyschending? Geen probleem! 
Zo lang het de privacy van een ander betreft.'

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

3 opmerkingen:

John zei

Dat plastic opruimen klinkt leuk, maar het is natuurlijk onzinnig. Het haalt het plastic van de oppervlakte en komt geheel niet bij plastic microdeeltjes die dieper zweven.
Verder had men beter geld gestopt in goeie bewustwordingscampagnes eom de mens te veranderen in z'n gedrag.
Katten zijn lief :)

mijnnikonenik zei

Een leuke log. De robocops, geweldig! De kat van je schoonmoeder blijft me ook bij en de plastiek vervuiling ligt me nauw aan het hart. Goed dat men al met iets start van opkuis. Vreselijk al die plastiek. Kwam in 2004 in Marokko voorbij een plaats gereden en zat stom verbaasd naar de bomen te kijken....die hingen vol wapperende plastiekzakjes. Bleek er markt geweest te zijn. Maar kijken we maar eerst bij onszelf, de industrie heeft er ons goed ingesleurd. In mijn jeugd gingen we naar de winkel met een tas (kaba, noemden wij dat vermoedelijk een verbastering van het franse - cabas - boodschappentas). Tot mijn 23 jaar niet anders gekend en plots kwamen al die plastiekzakjes in de winkels naar boven....sinds 1 juli moeten we de plastiek apart sorteren, zachte en harde. Maar wel zakjes kopen en naar het containerpark voeren en betalen! Zo sleurt die industrie ons er wel 2x in.

riet epietz zei

De poes van de schoonmoeder in een logje is goed nieuws natuurlijk;-)
De plastic soep uit zee halen is een begin, in ieder geval kan alles dat nú aan de oppervlakte wordt weggevangen niet niet meer in de diepte terecht komen.
En wie weet wat er nog verder mogelijk zal worden na dit experiment.
Ik ben dus toch iets positiever dan John. Voorlichting is er eigenlijk wel genoeg maar er blijven mensen die zich er gewoon niet aan storen.