Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, november 03, 2014

Is dat leuk, asielzoeker zijn?

Vandaag dronk ik koffie met een vriend, thee met een vriendin, bezocht ik de diëtiste en vanavond vieren wij de Herstequinox.

Zaterdag mochten wij een beetje uitslapen, haalde ik kleren op bij de kleermaker en genoten wij het avondeten bij mijn moeder.

Zondag stonden wij met Rataplan Design op de Sunday Market in Amsterdam. Altijd leuk!
Ook leuk was het etentje zondagavond ter ere van ons twee jaar, elf maanden en een dag samen zijn.

Vrijdagnacht was het Halloween en werkte ik op een bedrijfsfeest in Limburg.Waar dronken dames mijn billen betastten. Zouden het dronken heren zijn die vrouwelijke entertainers lastigvallen dan heet dat 'seksuele intimidatie' maar omgekeerd blijkbaar niet. Welnu, ik vind dat dat moet veranderen. Gelukkig gaat het altijd maar om een handvol mensen dat zich misdraagt maar toch is het vervelend. Ik pleit er dan ook voor om werknemers op bedrijfsfeesten twee gratis consumpties te geven en de andere drankjes zelf te laten betalen. Het zal dan snel afgelopen zijn met dat dronken gedoe.

Vrijdag overdag deed ik lekker wat huishoudklusjes (mijn zoon had behoorlijk wat wasgoed meegenomen uit Italië), ruimde ik papieren op en digitaliseerde ik de laatste paar videobanden. Die kunnen nu dus weg en dat ruimt lekker op!

Hoe ik er in Limburg uitzag kunt u hierboven zien en hier heb ik voor u het foto-album van het officieuze afscheidsfeestje van een overleden vriend. Kunt u mij vinden tussen de foto's?
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.721697954573791.1073741862.110418352368424&type=1

(Met hartelijke dank aan https://www.facebook.com/Stecor.Photography)

Tussen de bedrijven door (onderweg in de auto of trein, in bed, in de kleedkamer) mag ik graag lezen ter ontspanning.

Boek nummer 21 van dit jaar is een klassieker, een science fiction klassieker: Tau Zero van Poul Anderson gaat over een ruimtereis maar stiekem over de sociale interactie tussen mensen wanneer zij vermoeden dat hun einde nadert.

Zo dramatisch is mijn situatie niet maar als ik niet snel van de uitkeringsdienst DWI met hun tegenstrijdige regeltjes en controle-maatregelen waar de Stasi jaloers op zou zijn geweest af ben, ga ik gillen!

Naar aanleiding van mijn stukje over de bijstandsuitkering die ik mag 'genieten' ontving ik vooral positieve en ondersteunende reacties. Maar ook deze: 'Nou, een vriendin van mij redt het in haar eentje anders prima met maar 80 euro per week na aftrek van vaste lasten!' Ik vroeg de dame om het stukje te herlezen. Met name dat deel waarin staat dat ik - samen met mijn zoon! - moet leven van 90 euro per maand na aftrek van vaste lasten. 'Ja maar, toch...' sputterde de domme mevrouw nog even. En ja, dat is er zo eentje die vindt dat niets ooit haar eigen schuld is maar dat alles wat mis gaat in haar leven de schuld is van anderen, met name van 'buitenlanders'. Zonder te beseffen dat zij voor verreweg het grootste deel van de wereldbevolking zelf een buitenlander is...

Wat natuurlijk leuk is voor buitenlanders is dat binnenkort de schuldvraag zal verschuiven. Mensen met een IQ van minder dan 90 roepen dan: 'Het is allemaal de schuld van de uitkeringstrekkers! Ze zijn te lui om te werken én ze pikken onze baantjes in!' En dat allemaal dankzij de onvolprezen participatiewet...

Er zullen er vast tussen zitten maar ik ben ervan overtuigd dat verreweg de meeste asielzoekers niet voor hun lol toekijken terwijl hun familie wordt uitgemoord om dan alles wat zij kennen achter te laten en naar Nederland of België te vluchten nadat zij hebben gehoord dat de mensen daar zo tolerant zijn om vervolgens door de 'christenen' aldaar te worden uitgekotst als profiteurs.

Domme Nederlanders vinden dat niet alleen alle asielzoekers voortaan niet meer welkom zijn in het 'tolerante' Nederland maar dat iedereen die in Nederland de wet overtreedt het land per direct dient te verlaten. Mag ik aannemen dat dat ook geldt in het volgende geval?


5 opmerkingen:

Sylvia zei

Goed dat jullie die twee jaar, elf maanden en een dag hebben gevierd! Zo hoort dat.

די מריו zei

Het is natuurlijk wel zo dat ze al onze baantjes inpikken he. Oke, het feit dat ze die baantjes moeten doen zwaar onderbetaald, daar hebben we het even niet over, dat is een onder onderzoek. Gefeliciteerd... Onze relatie duurt al 337.569.220 seconden en dat is iets waar we ook dan bij stil staan.

Love As Always
Di Mario

John zei

Ik stoorde me vroeger ook behoorlijk aan collega's die geen maat wisten te houden met de gratis drank op personeelsfeestjes. Ik vraag me af of die mensen zelf wel doorhebben hoe ze doen. :)

gerdaYD zei

Ja hoor lieve Terrebel, ik heb je gevonden tussen al die mooie foto's en het al even mooi volk: de grootste en de kleinste samen, maar allebei even sterk. Hij lichamelijk en jij beslist spiritueel... zo denk ik over jou!
Proficiat met de 'verjaardag' van jullie samenzijn en ik hoop dat jullie het hele leven langs bij elkaar mogen blijven!
Hopelijk ook kan je weldra toch een centje méér verdienen want met zo'n schamel inkomen moet het beslist moeilijk zijn rond te komen...

rietepietz zei

menig man zou er toch geen probleem mee hebben om in de billen geknepen te worden door een vrouw. Maar ik ken je goed genoeg om te weten dat je heel goed in staat bent duidelijk te maken dat je er niet van gediend bent.De meeste vrouwen zijn daar trouwens ook heel goed toe in staat wanneer het hén overkomt.
Je zag er "beeldschoon" uit;-)