Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, april 07, 2013

Uitzien


Vandaag stond ik met mijn vriendin en haar spullen op een marktkraam van de Sunday Market in Westerpark, Amsterdam. Het was erg gezellig, er werd een redelijke omzet gehaald maar wel waren wij ietwat vermoeid. Wellicht omdat wij vannacht om één uur thuis kwamen van een opdracht in Friens. Dat ligt tussen de plaatsen Reduzum en Irnsum, dan weet u dat. Ik mocht daar in een plaatselijke kerk een feestje luister bijwonen. Mooie omgeving, leuke mensen! Dan zijn momenten dat ik het niet erg vind om van alles te doen om in mijn eigen onderhoud te voorzien!

Om helemaal los te komen van een aanvullende uitkering heb ik nu een sollicitatie en drie audities uitstaan. Helpen jullie duimen dat ik niet voor alle vier de vacatures tegelijk word aangenomen? Dat zou voor mij het afschaffen van mijn vrije tijd betekenen!

Het afschaffen van ontwikkelingshulp betekent een besparing van 4 miljard euro op jaarbasis. Best een groot voordeel, niet? Er kleven echter ook een paar nadeeltjes aan:

-Tienduizenden kinderen zullen sterven van de honger en dorst;
-Honderdduizenden kinderen kunnen niet meer naar school;
-Honderden Nederlandse bedrijven die hulp verlenen gaan failliet wat zorgt voor duizenden ontslagen;
-Leveranciers van mensen en mankracht komen in de bijstand want het ontwikkelingsgeld zal niet meer verplicht worden uitgegeven aan Nederlandse diensten en produkten;
-Ontwikkelingslanden zullen nooit een handelspartner van Nederland worden waarmee wij potentieel miljarden euro's mislopen;
-Als wij zelf ooit in nood zijn zullen wij geen hulp krijgen;
-Fraude en chantage in ontwikkelingslanden zal toenemen want de bestrijdende taskforces worden opgeheven;
-Etcetera...

Als een bankdirecteur fraudeert haalt de overheid een paar miljard weg bij de Zorg, het onderwijs of zelfs bij Defensie. De arme directeur kan er namelijk niets aan doen dat hij zo'n slechte manager is. Bovendien heeft hij met zijn harde werken recht op een vierde vakantiewoning en mag zijn derde auto best een Lamborghini zijn. Iedereen heeft toch recht op een hobby?

Maar als een bijstandsmoeder een formulier verkeerd invult en daardoor €80 in plaats van €50 per maand aan toeslag ontvangt wordt zij bestempeld als crimineel. Zelfs door Telegraaf-lezers. Zelf frauderen zij natuurlijk niet. Dan heet het opzettelijk verkeerd invullen van de belastingopgave opeens: 'Terug pakken wat die vuile linkse dieven van mij hebben gestolen!'

Als het aan hen ligt komt er nog meer cameratoezicht en worden voortaan alle telefoongesprekken afgeluisterd en alle e-mail berichten nagelezen door eerzame burgers die met alle liefde als goede patriot hun buren in de gaten zullen houden.

Alle officiële bestanden worden aan elkaar gekoppeld en bijvoorbeeld het hebben van afwijkende e-mailadressen behoort tot het verleden. Allemaal hebben wij dan een makkelijk te controleren nummer dat geldt voor ons paspoort, de belastingen, het ziekenfonds, de telefoonmaatschappij, onze eigen verplichte domeinnaam op internet en zo verder. Dat zal er dan waarschijnlijk zo uitzien:

sofinummer@pvv.nl


7 opmerkingen:

LUC zei

Ja Terrence , elders is het niet veel beter hoor ! Het modernste land , de grootste democratie ; maar vele donkere hoekjes die ze proberen weg te moffelen !

די מריו zei

Ik heb toch het idee dat die rechtse rakker meer 'gestolen' hebben dat die linkse, maar dat zal wel door mijn inborst komen.

Love As Always
Di mario

rietepietz zei

In de meeste gevallen is het toch niet helemaal zo zwat/wit, het is maar wié het bekijkt.
Dat neem niet weg dat er inderdaad in Nederland vaak met twee maten gemeten wordt!
In ieder geval doe jij heel erg je best om alles goed te doen, zo hoort het natuurlijk maar láng niet iedereen doet zo z'n best als jij , ik duim dus voor de beste baan uit 4 ;-)

rietepietz zei

In de meeste gevallen is het toch niet helemaal zo zwat/wit, het is maar wié het bekijkt.
Dat neem niet weg dat er inderdaad in Nederland vaak met twee maten gemeten wordt!
In ieder geval doe jij heel erg je best om alles goed te doen, zo hoort het natuurlijk maar láng niet iedereen doet zo z'n best als jij , ik duim dus voor de beste baan uit 4 ;-)

Sjoerd zei

verloedering van de maatschappij ontstaat als je rechtse regeringen in het zadel helpt.

Renesmurf zei

haha, alledrie aangenomen worden, ja, nee, dan kan je juist gaan onderhandelen he! Wat het langst werk oplevert, bijvoorbeeld.

En op deze wereld moeten we elkaar gewoon helpen, makkelijk zat!

gerdaYD zei

Eerst en vooral: bedankt lieve Terrebel voor je mooie woorden vol steun.
Hopelijk hebben al je sollicitaties en audities resultaat zodat jij van die bijkomende uitkering af bent. Ik duim zeker voor je!
Bedankt ook voor je weer heel knappe analyse van wat er nu in de wereld gebeurt en maak er een fijne dag van, de lente is precies eindelijk toch aangekomen!