Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 28, 2012

Ontploft


Vandaag aten wij een zelfgemaakte cheeseburger met frietjes...lekker! Vond m'n zoon ook. En hij moet deze dagen wel goed eten en goed slapen want hij zit midden in de zogeheten repetitieweek: zes schooldagen van twee grote proefwerken per dag...de arme jongen!

Wie dit blog vaker leest weet dat het helemaal niet raar is als ik melding maak van praatjes met buurvrouw Hetty, buurvrouw Linda, of welke van de 26 buurvrouwen dan ook die ik van naam ken maar andere dingen zijn soms wel raar.

Raar eigenlijk, zit je gewoon twee dagen grotendeels thuis, heb je tòch weinig tijd. Wellicht omdat je gewoon aan het werk bent. Om de administratie te doen en opdrachten te verwerven bijvoorbeeld. Het zijn vaak maar kleine dingen maar samen vormen ze één groot zooitje...

Soms zijn de kleinste berichten van grote invloed op je stemming. Bijvoorbeeld: 'De opdrachtgever was zó tevreden over jouw optreden dat besloten is jou 250 euro te geven in plaats van 200.' Of: 'Er was afgesproken dat je 200 euro zou krijgen maar je krijgt lekker niets want ik heb mijn castingbureau gisteren failliet laten verklaren.'

Het kan ook om grotere bedragen gaan. Zoals bij de Dienst Werk en Inkomen, de DWI: 'Wij hebben besloten uw aanvullende uitkering stop te zetten en zullen daar later nog een reden voor bedenken. Of niet.'

Het kan ook om nóg grotere bedragen gaan. Zoals bij de Belastingdienst: 'Wij weten dat u in het derde kwartaal van vorig jaar een omzet had van 1500 euro en vragen u daarom om bijna 4000 euro aan omzetbelasting te betalen.'

Dat soort nieuws is toch voldoende om een sombere stemming te voorzien van een feesthoedje, dacht ik zo. Maar het was mooi weer vandaag, ik verdiende 5 tientjes met een marktonderzoek ('Waarom zou je de offerte van een zorgverzekering op papier willen hebben?' -'Omdat het leuk is om later aan de kinderen te laten zien: 'Kijk, dat was in het jaar dat De Pil uit het ziekenfondspakket ging! Anders was jij er niet geweest...') en bij de Nieuwmarkt was een platenbeurs.

Ik was daar net gearriveerd toen de buurt werd opgeschrikt door een luide explosie; naar het schijnt is er een woonboot ontploft.

En bijna vergeten: vandaag ontving ik een exemplaar van Park Magazine nr. 4 in de brievenbus. Op pagina 46 ziet u waarom...;-)

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Piet 'Malle Pietje' Ekel.

Update: De Belastingdienst bleek mijn aangifte niet te hebben ontvangen terwijl die volgens hun eigen site wèl door mij is verzonden. Als ik hen een fysieke kopie stuur komt het alsnog in orde. Als het goed is.


Update II: Mijn ondernemerscoach gaat even babbelen met de dame van de DWI om de zaak recht te zetten.

8 opmerkingen:

Di Mario zei

Die harde knal had ik al gehoord. Ehhh, dat zeg ik verkeerd, ik had er al over gelezen. En geld blijft altijd iets waar je op moet letten anders pakken ze alles van je af, vooral de belastingdienst natuurlijk.

Love As always
Di Mario

Bertie zei

Voor jezelf werken, altijd een risicovolle bezigheid. Ik kan me voorstellen dat je er chagrijnig van wordt af en toe.
En dan de belasting nog.

Renesmurf zei

De dupe zijn van fouten van anderen is erger dan de dupe zijn van fouten van jezelf. En dan maar hopen dat ze het goed oplossen.

www.brillie.nl zei

Goed eten is geen fastfoods... als die zakt, is het uw schuld.

gerdaYD zei

Nu begrijp ik jouw reactie bij mij lieve Terrebel, voor wat de Belastingdienst betreft.. je zou inderdaad voor minder je feesthoedje afzetten! Hopelijk komt het vooralsnog in orde, maar ik vrees dat je nog een lange tijd vol bezwaarschriften wacht... Courage jongen!

Leibele zei

Zulke zaken kunnen je humeur danig veranderen van goed naar slecht. Het is niet voor het eerst dat een woonboot ontploft. Daar zit meestal iets anders achter dan een simpel ongelukje. Zeker op de Oude Schans, ik heb daar vlak bij, schuin tegenover de Montelbaanstoren gewoond, richting de haven. En ik weet wat zich binnen veel van die boten afspeelt.

Wil/Zizy zei

Het is echt niet te geloven he.. die belastingdienst.. maar vergeef mij .. ik schoot wel even in de lach.. bij je opmerking hahaha. het is ook te stom voor woorden . hahaha.. Maar brie het nu maar weer recht .. vraagt weer veel tijd. en heen enweer gedoe.. en jij hebt wat anders te doen als zelfstandige ondernemer.. klussen binnen halen,oa.
Dat van het gage verhogen ken ik .. heb ik afgelopen zaterdag ook gedaan .. een band die zo goed was . en eigenlijk (verhoudingsgewijs met de ander bands) zo weinig geld vroeg..Die hebben wij ook verhoogt.. en de verraste gezichten zie ik nog voor mij .. dat is fijn !

Fijn weekend x

Ollie zei

Bij de watermaatschappij hadden ze bij mij eens een verkeerde berekening gemaakt , ik moest €10.000 nabetalen ! Ze zagen hun vergissing in , maar toch MOEST ik ze betalen en gingen ze terugstorten ! 6 maanden en een fortuin aan postzegels , aangetekende brieven en telefoons had ik ze terug :-( Prettig weekend mijn kleine GROOOOOOOOOOOOOOte vriend !