Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, februari 07, 2011

Kennis

Superfer kwam vandaag thuis met een heuse tien voor zijn proefwerk Natuurkunde. Als vader vind ik dat nauurlijk geweldig!

Mensen roepen dat het geweldig is wat Wikileaks doet "want alle informatie moet openbaar zijn" (En begrijp me niet verkeerd: ik draag de organisatie een warm hart toe). Behalve als het gaat om informatie die die mensen zélf schade kan berokkenen. Zo hypocriet zijn die mensen (en ik dus ook. Tot op zekere hoogte) ook wel weer.

Natuurlijk is het fijn dat Julian Assange en zijn medewerkers het gedrag van overheden aan de kaak stellen maar zeg eens eerlijk: Zou U willen dat Uw partner weet dat U wel eens sexuele fantasiën heeft over een collega?

Dan kunt U dus ook niet beweren dat alle informatie openbaar moet zijn. Stel dat uit documenten blijkt dat Amerika er over fantaseert om Europa in te nemen als 51ste staat? Waarschijnlijk Misschien had Bush Junior al gesprekken hierover met Berlusconi!

Extra informatie betekent extra zaken om je zorgen over te maken. Soms denk ik dat die jongens en meisjes uit bijvoorbeeld "Oh oh Cherso" gelukkiger zijn dan anderen. Gewoon, omdat ze geen behoefte lijken te hebben aan het vergaren van kennis.


13 opmerkingen:

suske zei

bepaalde informatie achterhouden kan ook schadelijk zijn voor sommige mensen.
zo zie je maar, alles heeft zijn goede en minder goede kanten.

Ollie zei

Mijn moeder (moedre) in onze taal , was een schat van een vrouw , ik beloof je Terrence al had je geen kennis van haar westvlaams je zou gieren van het lachen als je haar hoorde vertellen , Ollie heeft er maar een deel van geërfd .
We wijken af , maar moeder zei aan Ollie ; "Ollie jongen in het leven is er maar één gebod ; DE WAARHEID , lieg nooit , soms gaat het vervelend voor je zijn en soms hard tegen je zijn ! MAAR LIEG nooit !
deze woorden zijn in Ollie's hart gedrukt !

Roosnans zei

of de onthulling van al die plekken in europa waar de VS belang insteld? gooit u daar maar even een bommetje?? Vond ik ook geen handige onthulling....

Langleve SuperFer!!! Die jongen is goed bezig!

grtz

Di Mario zei

Je kon wel eens gelijk hebben... Maar om daarvoor nou naar Den Haag te verhuizen.. ;-)

Love As Always
Di Mario

Anoniem zei

Wat goed man, van die zoon van jou. In welk jaar zit hij nu, 4 of 5?
En wat dat kennis vergaren betreft, misschien zijn ze gelukkiger dan wij, die jongens en meisjes van Oh Oh Cherso, maar ik ben blij dat wij wel kennis willen vergaren, zou doodongelukkig zijn als ik mezelf niet zou kunnen verrijken met kennis.
Martine

Redstar zei

Gedachten zijn wat anders dan informatie natuurlijk. Maar zodra iemand gedachten op papier zet zijn het geen gedachten meer, maar kan het informatie zijn.
Ik vind de vergelijking niet op gaan dus.
Wat overheden uitvreten mag 'nee moet, zonder meer transparant zijn. Zelfs als dat ieamdn in gevaar kan brengen ja.

Anders zei

Geluk is voor iedereen wat anders. Ik zou doodongelukkig worden als ik met zo'n stel idiote leeghoofden naar een of ander Griek eiland zou moeten...

Maar fantaseren over collega's ? hmm... 's even kijken...

gerdaYD zei

Proficiat zoon! Tja, Terrebel, de appel valt niet ver van de boom hé? Terecht trotse vader!
En infromatie vrijgeven? Ik heb daar ook een dubbel gevoel over...

Chantal zei

Is het geluk idd niet met de dommen?

Terrebel zei

@Ollie: Maar wat te doen als vrouwlief vraagt:"Vind je dat ik een dikke kont heb in deze jurk?"

@Roosnans: Dat maakt het zo'n lastig onderwerp; wie bepaalt welke informatie "gevoelig" is en welke niet? Zo zal Bin Laden graag willen weten waar wij Amerikaanse bommen verstoppen maar willen onze bondgenoten niet dat iedereen weet dat Amerikaanse wapenhandelaren leverancier zijn voor diezelfde Bin Laden. Bijvoorbeeld.

@Di Mario: Naar Den Haag verhuizen!? O, de horror!

@Martine: Zoon zit in het tweede van het Gymnasium omdat hij drie jaren heeft gekleuterd en omdat hij de eerste overdeed als gevolg van een brand in huis.

@Redstar: In een ideale wereld zal niemand gevoelige informatie over iemand tegen die persoon gebruiken maar zolang die ideale status nog niet bereikt is ben ik persoonlijk blij dat we niet alles weten. Ik zou daar heel onrustig van worden.

@Anders: Fantaseren over met zekere (ex-)collega's op een Grieks strand liggen...

@gerdaYD: Gek genoeg vinden de meesten dat informatie over anderen altijd openbaar moet zijn maar niet informatie over zichzelf.

Bertie zei

Het zal de overheidsdienaren in ieder geval leren op hun woorden te passen. Ze zijn stom bezig als ze hun persoonlijke opvattingen op papier of scherm zetten. Nogal wat mensen gaan er op een goedkope manier mee aan de haal en gebruiken de 'openbaringen' voor eigen partijgewin.
Van diplomatiek verkeer kan ik me voorstellen dat sommige dingen beter geheim kunnen blijven.

Anoniem zei

Een tien wauw wat goed!!!

ctje

Fokkio zei

Je kon wel eens gelijk hebben met Oh oh Cherso :-)
Ik ben wel voor die openheid. Het is sowieso niet tegen te houden denk ik. We zien wel hoe het zich ontwikkelt. Het wordt er niet veel beter van en niet veel slechter, politiek en diplomatiek wordt gewoon anders.

Een tien is super!