Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, februari 14, 2011

Insha'Allah

Vandaag weer therapie mogen ontvangen vanwege mijn versleten heup, een paar entertainment-opdrachten binnen gehaald, een gesprek gevoerd met de conrector van m'n zoon's school en bij het grenswisselkantoor Tsjechische Kronen opgehaald.

Het openbaar vervoer was drastisch verminderd vandaag in verband met acties van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf. Het kabinet wil namelijk tot 40 procent bezuinigen op het openbaar vervoer maar noemt dat in Newspeak "Investeren in het Openbaar Vervoer". De logica is de volgende: "Als je bussen en tramlijnen schrapt dan verminderen de kosten. Bij een gelijkblijvende omzet verhoog je dus de winst."

De leden van de regering hebben duidelijk nooit leren rekenen, laat staan boekhouden. Bij een vermindering van het aantal lijnen, vermindert ook het aantal gebruikers en dús vermindert de omzet en daarmee de winst.

Nu kun je je druk maken over zoveel onkunde of je gaat lekker wandelen naar je afspraken...

Men vraagt zich wel eens af waarom ik mij druk maak over bepaalde zaken. Het is niet zozeer dat ik mij druk maak, alswel dat mijn levensinstelling blijkbaar anders is dan van sommige anderen; Als ik iets tegenkom dat in mijn ogen een probleem is dan doe ik mijn uiterste best dat probleem te verhelpen. Het maakt dan weinig uit of het om een persoonlijk probleem gaat, een probleem dat een vriend of familielid aangaat of over een wereldwijd of lokaal probleem.

Dat ik eventueel een week lang zes minuten per dag minder kan genieten van de reclameblokken op de commerciële TV-zenders neem ik op de koop toe.

Het aanpakken van Albert Heijn waar ik nu al een tijdje mee bezig ben kostte mij in totaal ongeveer drie uren. De supermarktgigant weet nu in elk geval dat niet elke consument zomaar met zich laat sollen of zich voor leugenaar laat uitmaken. Bovendien passen ze wel op om weer "per ongeluk" de fout in te gaan met zogenaamde "voordeel"-verpakkingen. Ik sleep ze dan desnoods voor de rechter voor oplichting. En dat weten ze.

Je wordt als consument niet zomaar thuis gebeld door het landelijk hoofd klantcontacten. Dat doen ze heus niet omdat ze je zo aardig vinden maar vooral om te voorkomen dat er negatieve publiciteit ontstaat...

Lukt het mij niet binnen een bepaalde termijn het probleem op te lossen of gaat de hoeveelheid tijd en energie die ik er in steek ten koste van de lol in mijn leven en/of dat van hen die ik liefheb, dan laat ik het probleem verder rusten.

Waar je niets aan kunt doen, daar kun je niets aan doen. Insha'Allah.


13 opmerkingen:

Roosnans zei

in ieder geval namens mij: Bedankt voor je inzet! (want ik heb vast voordeel van jouw strijd tegen ah)!

grtzzzz

Sjoerd zei

Dan kunnen we binnenkort weer met z'n alleen naar de AH. Iemand moet die voetbalplaatjes toch betalen...

LUC zei

Ollie scherpt de wapens als ze naar ons land komen !

Terrence ,je bent een echte doorzetter , dat heeft Ollie graag !

suske zei

AH is hier voorlopig in geen velden te bekennen.
Toeval ??

Saralien zei

En daar is mijn keurig katholiek opgevoede oma toch maar ooi 97 mee geworden, met die instelling! (-;

Leibele zei

Alber Heijn is/was toch een aardige man die het gemunt had op onze munten.

Di Mario zei

Het is niet alleen zo dat je de winkels aanpakt. Ook de consumenten maak je scherper... en dat is ook goed.

Love AS Always
Di Mario

gerdaYD zei

Het strekt je allemaal tot eer Terrebel! Moesten er wat meer van jouw kaliber zijn, men zou niet zo blijven sollen met de consument!
Maar oei, is die heup van je nog niet beter? STERKTE hoor!

John zei

De meeste mensen nemen het voor lief. Laten zich bedotten en doen niets.
Ik laat mijn stem ook horen. Je wint er altijd iets mee.

Terrebel zei

Lol @Leibele

Zo is dat, Redstar. Al is het maar dat je later kunt zeggen dat je het geprobeert hebt.

Chantal zei

Wat voor entertainment lever jij zoal?

Terrebel zei

@Chantal: Entertainment op maat. Dat kan dus van alles zijn. Kijk maar even hier voor voorbeelden: http://www.terrebel.nl

Fokkio zei

Dat je er maar drie uur mee bezig bent geweest valt me mee.
Ik snap niet dat ze buslijnen verminderen. Om mensen uit de auto en uit de file te krijgen is goed openbaar vervoer belangrijk. Bovendie3n is het beter voor het milieu.
Maar wat maakt een busmaatschappij dat allemaal uit als ze moetenb bezuinigen?