Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, april 12, 2009

Waar

Hier het bewijs dat typen met één hand terwijl je met de andere hand iets anders doet niet handig is. Ik bedoel maar: wil je sex, kom je op mijn weblog terecht. Lijkt mij een afknapper...

Mensen kunnen soms typische wezens zijn.
U kent ze vast ook wel: van die mensen die het gootsteenzeefje voor het afwassen uit de gootsteen halen "want anders wordt-ie zo vies". Diezelfde mensen bewaren vaak ook het busje autoslotontdooier in het handschoenenvak van de auto "want dan is-ie altijd in de buurt als je'm nodig hebt". Als de kat loopt te kotsen in de gang zeggen ze "Ach, da's de aard van het beessie hè" en ruimen de rotzooi liefdevol op terwijl zij de kat in hun eigen bed leggen; Loopt de partner in de gang te kotsen dan moet "die smeerlap" dat zelf opruimen en komt hij in ieder geval die nacht maar vermoedelijk de week eropvolgend de echtelijke stonde niet in. Bovendien heeft zij dan een maand lang "hoofdpijn". Zij vindt het ook knap van zichzelf dat zij dit jaar "maar vijf keer" is vreemdgegaan want dat betekent dat zij maar liefst 360 dagen trouw was aan haar man. Hij moet dus maar niet zeuren.

Bekende CDA'ers kunnen ook typische uitspraken doen:
CDA-voorzitter Peter van Heeswijk ziet samenwerken met elke democratisch gekozen partij op zich wel zitten en zou dus ook bereid zijn samen te werken met Geert Wilders's PVV. Huh? Een partij is toch pas een partij wanneer er een democratisch gekozen bestuur aan het roer staat, er een partijprogramma is en er leden zijn? Zo bekeken IS de PVV dus helegaar geen partij. Maxime Verhagen (ook CDA) ziet Wilders niet zo zitten en Jan Peter Balkenende (ook CDA) doet er alles aan om te voorkomen dat de commissie-Davids alle relevante stukken in handen krijgt inzake de Nederlandsche bemoeienis met de inval in Irak. Hmmm...waarom zou dat toch zijn?

Nu maar even overgaan op wat positieve berichten. Na de paar heerlijke dagen met een grote broer en twee zusjes (zie laatste twee blogs) zag ik vandaag tijdens de late paasbrunch bij m'n moeder mijn broer en zijn vrouw weer. Het eten was lekker en het gezelschap fijn.

Eerder op de dag waren m'n zoon en ik naar het einde van de Purmer geweest om iets op te halen dat wij via Marktplaats hadden gekocht. Het mag ook wel eens gezegd dat wij op de heenweg geen problemen hadden met vertraagde bussen, irritante chauffeurs of wat dan ook. Op de terugweg bleek de trein keurig op tijd te zijn en geen vertraging te hebben noch werden wij lastiggevallen door een op macht beluste conducteur. Dat onze reis van en naar Purmerend via het openbaar vervoer zo gladjes verliep mag ook wel eens gezegd, zoals eerder gezegd. Als wij nu eens met zijn allen er melding van zouden maken wanneer een reis met het OV geen problemen oplevert en niet klagen wanneer het een keertje tegenzit? Hoe vervelend dat ook kan zijn: er zullen dan ongetwijfeld meer positieve stukjes worden geschreven. Onderzoek wijst uit: opzettelijk lachen maakt vanzelf dat wij ons vrolijker voelen. Niet alleen het omgekeerde is waar.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Huub Milder

De link van vandaag verwijst naar de plek op het web waar ik m'n dromen neerpen. Had vannacht weer twee aardige.


Geen opmerkingen: