Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 15, 2006

Bush-aanhangers zijn geen mensen

Bush-aanhangers zijn geen mensen

Ferdinand was gisteravond nog niet helemaal lekker vandaar dus nog maar even een avondje thuisgebleven en gewacht tot hij sliep. Even langsgeweest op de verjaardagsborrel van collega Wieteke. Was weer gezellig! Ook bij m'n moeder was het gezellig, vanavond. Direkt na het werk Fer opgehaald van huis en meteen doorgestoomd naar zijn zieke oma om haar wat boodschapjes te brengen, onderwijl een patatje halend. M'n moeder op haar praatstoel, ik luisterend en Ferdinand een Donald Duck lezend...een foto waard, dat beeld.

Nog meer foto's van Erotic Pinkster Vibes in de Happy Dayzz in Culemborg op 4 juni 2006. Vond het een errug leuk feestje...Leuk ook dat collega Stijn erbij was. Voor het eerst werkte ik met hem samen in Swansea, Wales, inmiddels bijna een eeuwigheid geleden...

11 September 2001 lijkt ook alweer zo lang geleden. Toch staat bij velen nog vers in het geheugen dat een paar zelfmoordenaars de wereld deden opschrikken: voor het eerst was "het bastion van de beschaafde wereld" rechtstreeks doelwit van een massale aanslag. Als reactie op de door Saoedie-Arabiërs uitgevoerde aanval werd niet Saoedie-Arabië binnengevallen, zoals normaal denkende mensen zouden verwachten maar Afghanistan. Nog een gevolg was het gebruik van het Amerikaanse kamp op Guentanama Bay op Cuba om "terroristen" zonder enige vorm van proces jarenlang op te sluiten. De Conventie van Geneve is nu eenmaal alleen van toepassing op mensen en terroristen zijn geen mensen, luidt de Amerikaanse verklaring. 't Uurlijk! Zo zijn volgens een imam-in-opleiding homosexuelen geen mensen en hoef je je tegenover hen niet te houden aan het gebod: gij zult andere mensen respecteren. Lekker makkelijk. "Negers zijn geen mensen", "Vrouwen zijn geen mensen" en "Joden zijn geen mensen" waren (en zijn, helaas) onder sommigen ook graag gebezigde termen.

Ik neem hierbij de vrijheid (van meningsuiting. En die is heilig! Toch?) om te komen met een nieuwe variant:
Bush-aanhangers zijn geen mensen.

Geen opmerkingen: