Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juni 20, 2018

De wil van de meerderheid

De overheid moet doen wat de meerderheid van de bevolking wil! De meerderheid van de bevolking wil liever geen belasting betalen. De meerderheid van de bevolking vindt dat verkeersregels vooral voor anderen gelden en niet voor hen. De meerderheid van de bevolking vindt dat regels moeten worden afgeschaft wanneer zij er last van hebben én dat er meer regels moeten komen waar anderen zich dan verplicht aan moeten houden.

Die utopische vorm van democratie wordt dan echt wel een zooitje. Kan dat wel werken, zo'n extreme democratie waarbij elke beslissing aan 'het volk' wordt voorgelegd en de overheid verplicht de wet moet uitvoeren waar de meeste burgers voor gekozen hebben?

Bent u zelf voor of tegen zo'n systeem?
En als u zelf tot de minderheid behoort?

======================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

5 opmerkingen:

די מריו zei

Maar het zou ook niet moeten zijn dat degene die het hardste schreeuwt zijn zin krijgt.

Love As always
Di Mario

Rebbeltje ★ zei

Pffttt daar ga ik een nachtje over slapen ;)

Mammalien zei

Irritant, die medemens die anders wil dan ik. Hoewel ik ook geen zin heb in een dictatuur met mezelf aan het hoofd.

Ben wel benieuwd naar jouw ideale systeem?

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel.
Tja, als je met veel mensen van diverse pluimage samen moet leven, dan doe je beter wat water in de wijn, want het kan nooit voor iedereen goed zijn. Inspraak mag, moet zelfs maar de democratie is nog altijd de beste samenlevingsvorm waarin diplomatie en het luisteren naar elkaar hoog in het vaandel moet gedragen worden. Toch?

riet epietz zei

Ach, we zijn ergens allemaal wel eens een minderheid moet ik daarmee zitten?