Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, februari 06, 2011

Probleem

Het afgelopen weekend bracht ik door in Spijkenisse bij vriendin Marjan en haar zoon -en tevens mijn peetzoon- Mathijs. Andermaal viel het mij op dat het op plekken buiten de grote stad zo rustig is. Relatief natuurlijk want binnenskamers zal er vast het een en ander gebeuren.

Opvallend ook dat heel veel bewoners van "kleinere" plaatsen tegen "buitenlanders" zijn. Tsja, die zijn vreemd en wat vreemd is is eng en wat eng is, daar ben je tegen.

Werkloze buitenlanders blijken vaak crimineel. Althans: Als er in een wijk kleine diefstallen plaatsvinden is het vaak deze groep mensen die daaraan schuldig is.

Nu zijn er PVV'ers mensen die vinden dat die groepen maar gewoon het land uit gezet moeten worden "want het zijn allemaal dieven en criminelen" maar laten we het even analyseren:

Het gaat vaak om mensen die geen werkvergunning krijgen en niets meer hebben dan een asielzoekersuitkering. Die bedraagt zo'n 350 euro per maand. Dacht ik. Daarnaast mag je niet werken voor je geld omdat je dan een autochtoon zou beroven van een kans op arbeid. Zou je wèl gaan werken dan is dat illegaal en wordt je grens over gezet.
De huur van een kamertje bij een of andere hospita kost je al snel zo'n 400 euro per maand. Dan kom je dus tekort. En wat doen mensen die geld tekort komen? Juist, die gaan uit stelen.

Soms ligt de zaak wat genuanceerder maar als we buitenlanders weer zouden toestaan om het werk te doen dat "wij" weigeren én een beetje normale huisvesting regelden zouden de problemen al snel verminderen.

Die tienduizenden Polen, Turken, Roemenen en andere collega-aardlingen zíjn geen probleem; die mensen hébben een probleem.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Gary Moore


8 opmerkingen:

Di Mario zei

Wat me ook wel eens verbaasd is dat ze tegen buitenlanders zijn, behalve die ene die ze zelf kennen. Nee, want die is anders..

Love As Always
Di Mario

Redstar zei

Dit dorp is anders dan andere dorpen. Iedereen is welkom, als je je maar normaal gedraagt en aan de ongeschrevendorpsregels houd :D
Mooier kan haast niet.

suske zei

onbekend is onbemind.
Het heeft in mijn geboortedorp ook lang geduurd vooraleer men een bruin gekleurd medemens zag en de meeste racistische taal kon je daar horen.

Ollie zei

Inderdaad wat Suske zegt , het duurde heel lang , maar nu zijn sommige mensen ... op vreemdelingen ! Kan de woorden niet uitschrijven !

plukdedagsandra zei

In Antwerpen zijn er onlangs 48 mensen hun (over)leefloon afgenomen omdat ze auto's verhandelden in hun vrije tijd. Ook krijgen ze allemaal kindergeld, ook vaak voor kinderen die niet de hunne zijn. De OCMW's en stadsbesturen hebben er zelfs geen personeel voor om uit te zoeken wie echt een probleem heeft en wie niet.
Er zijn veel verschillende soorten "vreemdelingen".

Chantal zei

Gary Moore, a legend!!

En wat betreft die buitenlanders, het is idd vreemd dat kleine dorpen, waar nauwelijks buitenlanders wonen, er weer zo tegen zijn... ze wéten niet eens wat het is...

Anoniem zei

Denk dat media daar ook verantwoordelijk voor is. Buitenlanders worden vaak negatief in beeld gebracht. En als je in dorpje woont waar geen buitenlanders zijn dan zijn ze al gauw tegen. Ons dorpje was ook ooit klein, maar nu speelt onze dochter met alle culturen. Tijden veranderen. Een dorp zoals het onze is meeverandert.

ctje

Fokkio zei

Niet helemaal mee eens..
Ieder z'n mening.

Prettige avond.