Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

woensdag, december 06, 2017

U heeft natuurlijk niets te verbergen

'Ik heb niets te verbergen.' is een veel gehoord commentaar van mensen die zich niet druk maken over privacy wetgeving. Een reporter ging de straat op voor onderzoek:



U bent gesteld op uw privacy? Waarom praat u dan hardop over uw privé aangelegenheden in de bus? En hoe zit het met het recht van anderen om niet te worden geconfronteerd met uw persoonlijke besognes?

Overigens is 'privacy' een van de twee Engelse woorden die in het Nederlands aan betekenis heeft verloren. Het andere is 'service'.

Dat zal ik even uitleggen met een voorbeeld: vraagt u maar eens een dienstverlenende instelling wat men precies doet met uw privé-gegevens. En waarom.



In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

8 opmerkingen:

  1. Niemand mag zomaar iets van mij weten zonder mijn toestemming. Zo simpel zie ik het maar de regering houdt van ingewikkeld.
    Zodra het over po.rno gaat, haak ik af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb niets te verbergen, maar dat wil nog niet zeggen dat ze alles behoeven te weten.

    Love As Always
    Di mario

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb vanalles te verbergen. Heel wat dingen gooi ik niet zomaar op internet of mijn blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ik heb zo een spreekwoordje; je mag hier wel alles eten, maar niet alles weten....
    Een @->- voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Tja, en dan te bedenken dat er maar net genoeg handtekeningen werden opgehaald om een referendum over de sleepwet voor elkaar te krijgen..

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Geen geheimen, maar niet iedereen hoeft alles te weten!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Goede morgen lieve Terrebel.
    Tja, men denkt dat de veiligheid er op vooruit gaat als men zijn privacy laat varen. Niets is minder waar!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik heb weinig te verbergen zeg ik altijd, stel je vraag en ik zie wel of ik er antwoord op geef zeg ik altijd. Want dit soort gegevens is eigenlijk heel normaal dat je dat niet op tv hardop zegt, want mijn pincode bijv. een aantal familie leden weet het wel, niet nu nog, maar ooit, mijn dochter bijv. als ze even een boodschap moest doen, maar ik wist de hare ook als ik voor haar wat ging halen, maar wordt ook weer vergeten, zo simpel is het.

    En de vrouw over de school, dat snap ik niet, als iemand mij vroeg waar mijn kind op school zat, dan zei ik het gewoon, misschien is dat Almeers, geen idee, maar ik zei het gewoon, oh op die school, in dat rijtje naast die en bij die en het buurthuis zit eraan vast, oh ja daar.. contrabasweg.... lagere school, later de watertuin, bij de moskee daar weet je wel? oh ja... De Meergronden.. heb ik ook op gezeten zo grappig dit! En toen ROC, oh ja daar in Buiten naast het zwembad..

    ik bedoel ... wat is er nu zo erg aan die vraag waar je kind op school zit? Die snap ik echt ff niet, maar goed...

    Waar ze nu werkt? Geen idee hoe dat bedrijf heet eigelijk, echt niet, maar hier om de hoek, begin van de straat, bij het woodstockgebouw.. ken je dat? ja? nou dat pand erachter bij het spoor.... gosh.. is dat nu zo moeilijk?

    X

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!