Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, januari 06, 2014

Verbieden helpt meestal niet

In december verstuurde ik 159 e-mails en ontving ik er 2315 (met name door een spam-aanval), verschenen er 80 afspraken in mijn agenda met een totale waarde van 169 uren en voerde ik 57 zoekopdrachten uit in zoekmachine Google. Vrijdag werkte ik aan mijn kasboek, sorteerde ik eindelijk de laatste foto's van ons bezoek aan Barcelona (hier de link!) en deed ik de was en zo. Zaterdag pleegde ik overleg met een opdrachtgever, kregen de goudvissen een schone waterbak en bezochten wij een filiaal van een Zweeds woonwarenhuis. Zondag stonden wij de hele dag op de Sunday Market en vandaag mag ik weer allergieprikken halen voor ik naar de tandarts ga en vanavond lekker mag filosoferen met een stel oude knarren...;-)

Hier een paar foto's van mijn vriendin (op de markt) en ik aan het werk:
De Sterkste Man
 Burlesque
 Beveiliging
 Kerstelf
Sunday Market Amsterdam Westerpark


Zo. De kruitdampen van het oude jaar zijn nagenoeg vervlogen en het nieuwe jaar is begonnen. Bibberende hondjes kruipen langzaam onder de bank vandaan. Nog steeds wat bang voor luide knallen. Maar zij hebben geluk want duizenden andere huisdieren hebben te maken met baasjes die elke dag dronken zijn (maar geen alcoholist zijn, hoor! Want zij drinken alleen maar voor de gezelligheid twee flessen wijn en twaalf biertjes per dag.) en daardoor wel eens vergeten de hond uit te laten, liever bier kopen dan hondenvoer dan wel het beestje schoppen als het zijn behoefte op de keukenvloer heeft gedaan omdat het baasje geen zin had om zijn luie achterwerk van de bank op te heffen. Maar dat is blijkbaar niet erg. Althans, ik heb daar geen petitie tegen voorbij zijn komen. U misschien wel?
Elk jaar kost alcohol de maatschappij zeker 2,6 miljard euro. De prijs van een fles of glas drank is dan nog niet eens meegerekend. In Nederland sterven jaarlijks ongeveer 3500 mensen door alcohol en door aan alcohol gerelateerde ziektes. Toch tijd voor een petitie die de regering oproept mensen te dwingen te stoppen met alcohol-consumptie, denkt u niet? http://www.scholieren.com/werkstuk/18428
Mijn jaar is goed begonnen. Namelijk met een groot compliment. U weet vast dat de leeftijd waarop men bier mag drinken in Nederland is verhoogd naar 18 jaar? De grens was 16 maar toen waren er nog te veel kinderen van 13 die aan comazuipen deden. Door nog eens extra te verbieden wat al verboden was zal het aantal kinderen dat in het ziekenhuis moet worden opgenomen met een alcoholvergiftiging vast vanzelf afnemen, toch? Vorige week sprak ik een EHBO'er over de kwestie 'Moet vuurwerk verboden worden?' Zijn bijzondere stellige antwoord was: 'Als er iets moet worden afgeschaft laat dat dan alsjeblieft alcohol zijn want vrijwel alle ongelukken - dus ook die met vuurwerk - worden door alcohol veroorzaakt.' Hij vertelde van een jochie van 13 met een alcoholvergiftiging. Vanuit het ziekenhuis belde hij de vader. Die reageerde met één enkel woord: 'Alweer!?'
Maar om terug te komen op het compliment aan het begin van deze tirade: terwijl ik bij de kassa stond met een paar blikjes bier vroeg de caissière: 'Meneer, mag ik uw legitimatie zien?' Ik stamelde 'Dankjewel', haalde mijn rijbewijs te voorschijn en zei tegen mijn zoon: 'Ik had nooit gedacht dat mijn nieuwe huidcrème zó goed zou werken want de dame schat mij op jonger dan 18!' -'Dat valt wel mee hoor pap', zei hij, 'Bij klanten die zij jonger dan dertig schatten moeten caissières verplicht om legitimatie vragen.' Nou, ik vind het alsnog heel leuk om zo jong te worden geschat als man van 46. Toevallig.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Eusébio en Phil Everly


5 opmerkingen:

Alexandra zei

Een heerlijk nieuw begin, fris en fruitig zonder (te) veel drank. Complimenten doen wonderen!

Rebbeltje ★ zei

Helemaal eens met Sandra...bij de opvoeding werkt verbieden ook niet en een compliment des te beter. Nu jou leeftijd haha maar altijd leuk om eens te horen.
Man vrouw grapjes vind ik zelf leuk en ja dat blijft de vraag wat ze dan bedoelen whahaha...grtjes

rietepietz zei

Verbieden werkt prima mits..... men ook handhaaft en helaas is dát er in Nederland maar mondjesmaat bij!
Daarbij mag goed gedrag inderdaad wel beloond worden. Dan werkt verbieden écht wel!

Ja té jong geschat worden werkt negatief, ik werd vorig jaar "je jong"geschat om een kaartje aan het NS loket te mogen kopen zonder boetebedrag. Maar liefs 11 jaar te jong geschat, dat zegt meer over de ogen van die dame dan over mijn uiterlijk;-)

gerdaYD zei

Wow, wat een compliment inderdaad, maar terecht vind ik zelf, want jij ziet er inderdaad nog groen achter de oren uit *wink, big smile*.
Jij bent dus nog te jong om je de slogan van de zestiger jaren te herinneren: verboden te verbieden... en daar sta ik helemaal achter. Beter is een goede voorlichting te geven... toch?

Redstar zei

Hoe meer men straft, hoe zwaarder men straft, hoe meer men verbied, het resultaat zal zijn dat er veel meer gaat gebeuren op ongelukken vlak, op crimineel vlak.. Kijk naar het land waar alle dromen werkelijkheid kunnen worden...

Een erg leuk compliment Ter. Ik mag hopen dat de dame achter de kassa nog even rode wangen kreeg? :)