Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, februari 16, 2011

Burgerplicht

Wie zijn of haar partner écht wilde verrassen met Valentijnsdag had het beste gewoonweg het feit genegeerd dat het Valentijnsdag wás. Reken maar dat de meeste vrouwen verrast zullen zijn wanneer ze op Valentijnsdag geen extra aandacht en/of een cadeautje krijgen van hun partner! ;-)

Gisteren kreeg Dayna natuurlijk ook cadeautjes. Het zusje van Eva, zusje van Ferdinand werd negen jaar! Van harte gefeliciteerd, lieverd!

Onze Belgische vrienden hebben ook wat te 'vieren'. Morgen zijn onze zuiderburen Irak voorbijgestreeft als het land dat het langst zonder regering zit. Hoewel ik onzeker ben of ik 'gefeliciteerd' danwel 'gecondoleerd' moet zeggen wilde ik dit feit niet onvermeld laten. De formatie is nog in gang maar sommigen spreken al van nieuwe verkiezingen.

Nog maar een paar weken (op 2 maart 2011), dan zijn in Nederland de verkiezingen voor Provinciale Staten. Belangrijk, want uit deze mensen komen de leden van de Eerste Kamer voort. En die moet besluiten van de Tweede kamer goedkeuren. Voor het huidige kabinet hangt het erom want zonder meerderheid voor de partijen CDA, VVD en gedoogpartner PVV (Voor de meelezende Vlamingen: de partij van de man die graag zijn Indische roots verloochent door zijn haar te blonderen en zich als autochtoon voor te doen terwijl hij zelf feitelijk allochtoon is) wordt het heel lastig om wetten er door te krijgen. Het is niet voor niets dat Geert Wilders de hele Eerste Kamer wil afschaffen, zogenaamd als "bezuiniging".

Hoe dan ook: de kans bestaat dat PVV'er van Vliet een zetel krijgt in Limburg en er dus een plek in de Tweede Kamer vrijkomt. Die wordt mogelijk ingenomen door James Sharpe. Dat is het Tweede kamerlid dat in november 2010 opstapte nadat aan het licht kwam dat hij mensen voor miljoenen had opgelicht met een of andere vage SMS-sexdienst, hij zijn toenmalige vriendin fysiek had mishandeld en ooit was geschorst omdat hij als hardloper een ploeggenoot met een spike in het gezicht had gestoken.

En dat voor een lid van een "partij" (Het is namelijk geen echte partij want mensen kunnen geen lid worden en het bestuur betaat uit precies één persoon) die graag en hard roept dat oplichting, agressie en geweld keihard moet worden aangepakt.

Dat doen ook de inwoners van Rucphen, de plaats met het hoogste percentage PVV-stemmers. Rucphenaren hebben een hekel aan buitenlanders. Behalve aan de enige buitenlander die er woont: de lokale Chinees. Rucphenaren kunnen ook niet vertellen waaróm ze nu eigenlijk PVV stemmen maar de anderen doen dat ook en dus doe je maar mee. Misschien dat het gebrek aan zelfstandig nadenken gerelateerd is aan een vondst van de douane onlangs; Die onderschepte een partij van 150 kilo cocaïne die bestemd was voor Rucphen. Dat is een hele hoop harddrugs om te verdelen onder alle 4.709 inwoners!

En landelijk en lokaal verschilt de PVV nogal sterk van mening, afhankelijk van of er een raadszetel of een tweede kamerzetel op het spel staat. Zo heeft de landelijke PVV ingestemd met het CDA-voorstel voor de bouw van meer megastallen "want dat is goed voor de boeren en de economie" en is de PVV-Brabant fel tegenstander van zo veel mogelijk koeien in één stal te proppen "want dat is zo zielig voor die dieren".

Slim, want zo trek je stemmen bij dierenliefhebbers, bij boeren én bij mensen die absoluut niets geven om dierenwelzijn. Briljante tactiek!

PVV-vertegenwoordigers weten opvallend vaak niet waar ze het over hebben."Wat is Uw standpunt in deze?" -"Ogenblikje, dan pak ik even de partijstandpunten erbij. Ja, ziet U, ik stem zelf altijd VVD."

Dus Vlamingen en Walen: wees maar gelukkig dat jullie helemaal geen volksvertegenwoordiging hebben want wij moeten het doen met dit soort mensen. Vaak ex-politie-agenten die vinden dat ook gewone burgers met een gummiknuppel mogen rondlopen, zolang ze maar een PVV-speldje dragen. Het bruine hemd en de bruine laarzen krijgen ze cadeau wegens het uitvoeren van hun burgerplicht...


9 opmerkingen:

suske zei

ik vind het nog zo rustig zonder regering en dit mag zo nog een 10 tal jaren voortgaan.

Arnoud zei

Leuk stukje! Scherp.

curieuzeneuzemosterdpot zei

ja, morgen breken wij een wereldrekord.

.. en 't zal niet met een dagje zijn?
of een weekje?
of een maandje ..

dikke proficiat met je verjaardag, dayna!! :-))

Redstar zei

In België lijkt het prima te werken zonder regering.
Valentijnsdag doe ik niet aaan, en mijn vriendinnen balen daar niet van. Gelukkig maar.
Gefeliciteerd met je dochter man! :D

gerdaYD zei

Vandaag wordt in Gent een groot feest gegeven om dit record te vieren Terrebel! *wink, big smile*
En zo zie je maar: ook zonder regering blijft het land draaien, we zijn een voorbeeld voor àl de andere naties hihi.
Laat het allemaal niet té veel aan je hartje komen hé, en maak er om te beginnen, een leuke dag van...

Chantal zei

een dubieus feest voor de Belgen is het wel een beetje

Anoniem zei

Altijd wordt de Rucphenners verweteb PVV te stemmen omdat men een hekel aan "Buitenlanders" heeft. Zou het niet enkel een gevoel van onveiligheid zijn wat geschapen is door de traditionelere partijen die in het verleden de dienst uitmaakten. De FOEI cultuur.Waardoor nu nog steeds uitwassen als die cocaine vondst kunnen plaatsvinden. Kan scherp zijn, maar erg kortzichtig van mensne die pretenderen slim te zijn.

Di Mario zei

Ik hoop nu maar dat zoveel mogelijk stemmers links stemmen, dan kun je tenminste mooi een partij regels tegenhouden.

Love As always
Di Mario

Anoniem zei

Dayna van harte gefeliciteerd met je 9de verjaardag.

ctje