Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 03, 2008

Dromen

Stuurde vandaag uiteindelijk maar een mailtje naar de schade-expert die de rapportage meot versturen van mijn brand zodat ik uiteindelijk m'n geld krijg. Naar zijn kantoor bellen blijkt geen enkele zin te hebben, zo verzuchten ook de dames die daar werken:"Nee, inderdaad, hij belt nooit terug." Nadat ik enigszins dreigend de voicemail van zijn mobiel had ingesproken vandaag om te vragen of hij m'n mailtje had gehad belde hij toch maar terug om mij te beloven dat hij voor vijf uur vandaag zou terugbellen met een antwoord. Dat heeft hij dus andermaal nagelaten. Misschien wordt het tijd voor de betreffende meneer om ander werk te zoeken.

Terwijl wereldwijd bedrijven "de kredietcrisis" aangrijpen om personeel op straat te zetten gaat het nog steeds erg goed in de wapenindustrie en de voetballerij. Al gaat het mij wat ver om in het Journaal te melden dat het contract van Klaas-Jan Huntelaar wordt opengebroken zodat hij -tegen betaling van tientallen miljoenen- bij een andere club kan gaan spelen. Ook daar wordt weer een contract voor een paar jaar getekend dat ruim voor die tijd -tegen betaling van tientallen miljoenen- zal worden opengebroken. Zijn 3-jarig contract bij Heerenveen werd na 2.5 jaar afgekocht en bij Ajax had hij getekend tot aan het einde van het seizoen 2009/2010. Wij kunnen makkelijk concluderen dat de handtekening van een voetballer evenveel waard is als de belofte van een politicus.

Eigenlijk is het net zo onzinnig hiervan melding te maken in het journaal als in dezelfde uitzending te melden dat de mensen achter Youtube iets lolligs hebben bedacht: het samenstellen van een klassiek orkest bestaande uit mensen die een homevideo van zichzelf-met-instument insturen.

Ik wil een idee insturen voor een nieuw TV-programma:"De Lift". In de eerste uitzending zien wij dat Mohammad Eliat en ook Geert Wilders worden uitgenodigd voor een discussie-programma. Helaas blijft de lift van de lobby naar de studio vastzitten. Een verborgen camera legt dit alles vast en natuurlijk ziet de burger alles live op TV gebeuren. Wat zien wij? Geven de heren elkaar luid lachend schouderklopjes omdat het opstoken van het volk zo voorspoedig gaat of zullen zij elkander naar het leven staan?

In de volgende aflevering zien we Joran van der Sloot en Peter R. de Vries samen in een lift vastzitten. Samen bedenken de mannen een nieuwe leugen voor Joran om "exclusief" in een programma van Peter te vertellen.

Binnen een half jaar durft niemand die wat te verbergen heeft nog in een lift te staan en neemt voortaan de trap. Dankzij "De Lift" komt overgewicht bijna niet meer voor in Nederland en krijg ik een lintje van de minister van Volksgezondheid...Ach, wat is een mens zonder dromen...

Geen opmerkingen: