Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 14, 2018

Ja, ook u wordt gehersenspoeld

Wij mensen zijn maar rare wezens. Zo vinden wij het bijvoorbeeld heel normaal en geen enkel probleem om ons zeven minuten lang door reclamefilmpjes te laten hersenspoelen tot ons favoriete tv-programma verder gaat maar vinden wij het irritant om 'maar liefst zeven hele minuten!' op de bus te moeten wachten. In beide gevallen gaat het om zeven minuten maar om een of andere reden vinden wij het vervelend om zeven minuten lang met onze eigen gedachten te worden geconfronteerd maar vinden wij het geen enkel probleem om leveranciers van goederen en diensten ons de kans te geven ons om te praten in het vergroten van het bedrag op hun bankrekening.

Maar u trapt natuurlijk niet in de mooie praatjes en trucjes die u krijgt voorgeschoteld terwijl u geduldig wacht tot een tv-programma verder gaat. Toch? Als dat écht zo is dan bent u hoogstwaarschijnlijk niet erg menselijk want uit diverse onderzoeken blijkt telkens weer dat wij bijna allemaal wel eens in een (verkoop)truc trappen. De een alleen wat vaker dan de ander.

Voorbeeld:

Wanneer mannen de kleur rood dragen roept dat agressie op; wanneer vrouwen rood dragen roept dat een associatie op met sexy.

Ter illustratie: Wanneer mannen de keus krijgen tussen twee boksers om tegen te vechten voor 100 dollar kiezen zij vrijwel altijd voor de bokser in de blauwe outfit want zij menen tegen hem meer kans te maken dan tegen de bokser in de rode outfit die zij sterker maar vooral agressiever achten.

Een vrouw in een witte jurk krijgt veel minder aandacht dan diezelfde vrouw in een rode jurk. Wanneer zij gekleed in de witte jurk willekeurige voorbijgangers geld vroeg ('Ik heb mijn handtas op kantoor laten liggen. Heeft u misschien een dollar voor mij zodat ik een flesje water kan kopen?') voldeden 8 op de 50 voorbijgangers aan dat verzoek. Wanneer zij dezelfde vraag aan voorbijgangers stelde maar nu gekleed in dezelfde jurk in de kleur rood waren maar liefst 38 van de 50 voorbijgangers (ook vrouwen!) bereid haar geld te geven. En vaak gaven zij zelfs meer dan de gevraagde dollar!De Tip van Ter van vandaag is dus:
Dames, als u iets gedaan wilt krijgen van anderen, draag rood! Heren, als u iets van anderen gedaan wilt krijgen, draag geen rood!

=============================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

9 opmerkingen:

suske zei

We worden ook nog eens gehersenspoeld via de sociale media.

די מריו zei

Daarom geen tv het liefst en op de pc een adblocker. Ik heb geen zin in verleidingen.

Love As always
Di Mario

Walter zei

ONDANKS DE AARD VAN DIT STUKJE BRACHT HET TOCH EEN GLIMLACH OM MIJN LIPPEN.JE HEBT HET WEER MOOI BESCHREVEN!
Shit, m'n caps stonden aan! Hihi

Lutje zei

mmm, ik ga me een rood winterkleedje kopen :o))
het is wel zo met die reclame, maar ik kijk dat niet graag of zelden, maar de rest kan wel kloppen
Een @->- voor jou.

John zei

Ik kijk geen reclame Ter. En geen folders in de bus, en de wekelijkse huis aan huis krant kijk ik niet in. Hopelijk ben ik zo een beetje veilig.

Marlou zei

Tips van Ter!
haha, leuk item.

Ik heb rode schoenen. Geldt dat ook?

Over de reclame: ik neem bijna alles op, zodat ik door reclame heen kan zappen.
En... wat ik ook wel eens doe, als ik onverhoeds tóch een reclame op tv zie: dan zeg ik tegen mezelf: dat koop ik dus niet.

Maar ja... misschien is dat zelfbedotterij... Er is zoveel om ons heen te zien...

groetjes van Marlou

.

Morgaine zei

Daarom neem ik heel veel op juist, om die reclames te kunnen skippen, dus in dit geval, nul hersenspoeling. Van het rode dat is zooooo waar, hahahaha, ik heb 1 rode jurk, en die doet het altijd goed als ik die aan heb ;-)

En het wachten op de bus, doe ik altijd rustig, en juist met een boek of wel mijn eigen gedachten of lekker observeren wat er aan de overkant gebeurd of om mij heen. Het is maar net welke bushalte natuurlijk, maar hier voor de deur, is het winkelcentrum dus lekker mensen kijken.

Filmpje, op de straat, kreeg er bijna hoofdpijn van, hoe slecht gefilmd, dat kan altijd beter!

X

rietepietz zei

Tja, onderzoeken zijn er genoeg, ze kunnen er vrijwel álles mee "bewijzen".

gerdaYD zei

Tja, de hersens van de mens werken op een rare manier.
Of het waar is laat ik in het midden, maar het is alvast het overdenken waard.
En je hebt gelijk, tijd is een rekbaar begrip...