Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, juli 18, 2018

Verdient iedereen hulp? Of alleen u?

'Die Syrische vluchtelingen moeten worden opgevangen in de regio; in Nederland hebben wij geen plek voor ze! Bovendien moet iedereen maar z'n eigen problemen oplossen.'

Als u dat van mening bent dan heb ik goed nieuws voor u. Het is namelijk zo dat ruim 90 procent van alle Syrische vluchtelingen reeds wordt opgevangen in de regio. Zo komen Syrische kinderen in Turkije terecht waar zij worden uitgebuit in fabrieken. De meesten komen echter terecht in opvangkampen in Jordanië.

Daar zitten er inmiddels zoveel dat een op de vier inwoners van het land een vluchteling uit Syrië is. Dat wij een paar duizend vluchtelingen niet zouden kunnen opvangen is dus pure kolder. Al is het maar omdat momenteel zo'n 40.000 woningen leeg staan in Nederland en dan heb ik het nog niet over de miljoenen vierkante meters oppervlakte ongebruikte kantoorruimte. Wel eens door Zeeland gefietst? Dus hoezo, 'geen ruimte'?

Over Zeeland gesproken: tienduizenden Nederlanders waren in nood toen de dijken doorbraken. Stelt u zich voor dat de toenmalige regering van België had gezegd:'Jammer voor die Hollanders maar zij lossen hun eigen problemen maar op. Bovendien is België veel te vol om ook nog te kunnen zorgen voor een paar duizend Hollanders.' En toen Duitsland Nederland binnenviel, bent u van mening dat de geallieerden toen beter hadden kunnen zeggen: 'Laat ze hun eigen problemen maar oplossen, wij hebben al problemen genoeg.'?

Of vindt u dat u hulp moet krijgen wanneer dat nodig is maar dat anderen geen hulp van u hoeven te verwachten?

'Nou, als je dan zo van vluchtelingen houdt, waarom neem je er dan niet eentje in huis?'
-'Nou, als je vindt dat ouderen zo slecht worden behandeld in verzorgingstehuizen, waarom neem je dan niet eens je eigen moeder in huis?'

Langzamerhand word ik doodmoe van de oneigenlijke argumenten en de klinkklare nonsens die als 'feiten' wordt gepresenteerd. Dat er IS-strijders zouden zijn die zich maandenlang in rubber bootjes verstoppen en zich voordoen als vluchteling om uiteindelijk te integreren in de Nederlandse samenleving met als doel om zichzelf op te blazen in een ballenbak in een dorp in Friesland. Bijvoorbeeld.

Hier een aantal verifieerbare feiten:
'Ik las van een Syrische vluchteling die in een opvangkamp een vrouw heeft verkracht' is een oneigenlijk argument waarmee 'men' wil aantonen dat 'dus alle Syrische vluchtelingen in feite verkrachters zijn.' Een paar mensen uit een groep als voorbeeld nemen voor de hele groep is onzinnig.

De kans dat u sterft door een val van een keukentrap is vele malen groter dan de kans dat u omkomt door een terroristische aanslag. Dit even ter geruststelling.

=================================================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

די מריו zei

Ik hoorde enge verhalen van fransen die na het behalen van het WK niet konden laten om aan vrouwen te zitten. Ik ben er nog niet over uit of het nou komt doordat ze het WK hebben gewonnen of omdat het fransen zijn ;-)

Love As Always
Di Mario

Walter zei

Je hebt weer een goed stuk geschreven Terrence!
Ik wens je een goeie nacht.

Lutje zei

weet je, je schrijft het nu van deze kant,
vluchteling zijn is niet makkelijk, daar twijfel ik niet aan,
maar ze maken het hen te makkelijk, ze krijgen van alles, ze hebben dat wel nodig, idd, maar voor wat hoort wat. Hier verder woont er een Roemeese politiek vluchteling,
en die gaat nu op vakantie waar die gevlucht is? Soms klopt het plaatje niet, maar ik stop met mijn uitleg...

John zei

Tja, van mij mogen ze allemaal naar de EU komen. Wie ben ik ok het aardoppervlak ik stukken te verdelen en dan vinden dat alleen wij hier mogen wonen met alle luxe en veiligheid..

John zei

En wat maakt het uit dat ze van alles krijgen? Ik heb ook van alles en veel heb ik niet eens nodig.

Rebbeltje ★ zei

Interessant om te lezen maar je hebt gelijk er worden te weinig mensen echt geholpen
Groetjes

gerdaYD zei

je kon hier weer de spijker op de kop slaan, je hebt dit allemaal heel goed verwoord en je hebt bovendien nog gelijk ook!