Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, oktober 15, 2017

De week voorbij

Onlangs realiseerde ik mij dat niemand wist waar ik was. Nog niet zo lang geleden wist ofwel mijn moeder, dan wel mijn zoon, dan wel mijn vriendin waar ik uithing. Nu niet meer. Ik kan nu makkelijk twee of drie dagen van huis weg zijn zonder dat iemand zich serieus zorgen maakt over waar ik ben. En dat besef is even wennen.

Soms zorgen mijn emoties ervoor dat ik mij niet zo prettig voel. Maar dat schijnt normaal te zijn. Lachen en huilen zijn twee zijdes van dezelfde medaille.

Maandag fijn en hard gewerkt bij het pand waarbij ik in de buurt deze foto's maakte:


Misschien iets te hard gewerkt want in de tram onderweg naar huis viel ik in slaap. Dan maar niet naar de Loge. Luisteren naar je lijf kan best handig zijn.

Dinsdag naar de stripwinkel voor mijn maandelijkse portie Rode Ridder en Spiderman. Ook even langs de tabakshandel. Gewoon, voor een praatje want sigaretten kopen doe ik inmiddels ruim vier jaren niet meer. Al heb ik er sindsdien wel eens eentje gebietst. Zo ook van de buurvrouw die thee kwam drinken deze dag. Zij gaf mij gezelligheid en een fijne knuffel. Van een andere buurvrouw ontving ik een potje zelfgemaakte druivenjam. Lekker!

's Avonds laat mocht ik werken als acteur: ik speelde een verslaggever tijdens de afterparty na een filmpremière. Stomtoevallig kwam een vriend van mij langs wandelen toen wij de apparatuur testten. Hij maakte deze foto:

De gasten wisten van niets. Dat was het leuke.

Woensdag draaide ik een was, schreef een factuur en verstuurde een paar berichten. Er kwam een buurvrouw op de koffie en dankzij haar had ik weer even voldoende energie om het verslonzen van mijn huishouden tegen te gaan.

Begin van de avond wandelde ik langs het hofje waar mijn moeder de laatste jaren van haar leven woonde:
Het avondeten nuttigde ik bij een vriend thuis om direct erna te gaan vergaderen met de Bewonerscommissie. Vanaf agendapunt nummer drie zat ik al te knikkebollen dus ben niet gebleven voor het nakletsen na de vergadering.

Donderdag en vrijdag mocht ik voldoening beleven aan de werkdagen.
Deze foto schoot ik vanaf de tramhalte waar ik overstap op een bus naar de brouwerij:

Afgesloten met een biertje met collega's:

Vrijdag was ik pas half acht thuis na de vrijdagmiddagborrel. Ik had naar een feestje kunnen gaan maar had nog vrij veel (lakens wisselen, aquarium schoonmaken, administratie) te doen in huis.

Daar ging ik zaterdagochtend mee verder. 's Avonds werkte ik als entertainer op de opening van een friettent (klik). Misschien wel de allereerste die draait rond het thema 'steampunk'.Kostelijk! Bovendien is de handgesneden friet en zelfgemaakte mayonaise er erg lekker. Na het werken bleef ik nog even kletsen. Gezellig!

Minder leuk en gezellig zijn de twee bomaanslagen in Somalië waarbij minstens 230 mensen omkwamen.

Zondag kon ik uitslapen. En dat was nodig ook. Even een kopje koffie bij een buurvrouw en toen naar 'mijn' vrijmetselaarsloge. Huh? Op zondag? Jazeker. Wij hadden namelijk Engelse Broeders op visite. Die lieten ons zien hoe zij een bepaald ritueel uitvoeren. Erg interessant! Daarna samen met hen en diverse partners van Broeders aan de dis gezeten. En daarna hier

nog wat gedronken.
Zo kwam er ook aan deze week weer een einde.

De muziek van deze week is 'Over and Over' van Morcheeba:Running through my life right now
I don't regret a thing

Deze week staan wij stil bij het overlijden van Jean Rochefort

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

7 opmerkingen:

די מריו zei

Lachen en huilen kan gebeuren in één zucht.
Mooie foto van jou als verslaggever, maar ook van de foto's van je omgeving.

Zelfgemaakte mayonaise, kijk dat is pas echt bijzonder.


Love As always
Di Mario

Lutje zei

oh, ik had graag je steampunk pak en al gezien, die bril is maar een klein accessoir
je hebt een fijne week gehad, je weet goed wat te doen!
Een @->- voor jou

Morgaine zei

Lachen en huilen, beiden kunnen ook bij beide zijden zitten, zo kun je in de lach schieten van de zenuwen of de angst, ja echt mee gemaakt, gezien bij anderen. En je kunt huilen van blijdschap ;-)

Dit was een mooie week als je het mij vraagt, steampunk vind ik altijd leuk om te zien, hoe anderen zo creatief kunnen zijn :D

X

francky spruytte zei

Het lijkt me een geslaagde week.
Sinds mijn zoon alleen is gaan wonen weet ik ook niet meer wat hij zoal doet. Hij laat niemand iets weten en leeft op zichzelf.

rietepietz zei

Je was mooi uitgedost voor je optreden! Wat een mooi hofje waar je moeder gewoond heeft, zóveel mooier dan al die lelijke flatgebouwen!

gerdaYD zei

Goede morgen lieve Terrebel en een fijne nieuwe week gewenst.
De vorige kon precies tellen met die leuke optredens die je kon versieren. Bij de ene gelegenheid was je dus reporter, bij de andere stortte je in de steampunk hihi.
Steampunk is een subgenre van fantasie of speculatieve fictie. De term verwijst naar de verhalen die zich afspelen in een tijd dat stoomkracht nog de primaire krachtbron was (meestal de 19e eeuw), maar die ook elementen van sciencefiction of fantasie bevatten, zoals futuristische uitvindingen en machines, of echt bestaande machines (zoals computers) die in deze verhalen veel eerder worden uitgevonden dan in werkelijkheid. Ook geeft dit genre de voorkeur aan metaal boven kunststoffen. (https://nl.wikipedia.org/wiki/Steampunk).
Je ziet dat ik mijn huiswerk heb gemaakt *wink, big smile*.
Ik heb de indruk dat het toch al wat beter met je gaat en daar ben ik ontzettend blij om!

Trees van der Vliet zei

Een aparte zaak waar ze die lekkere friet en mayo hebben. Zo gek hè, of misschien juist helemaal niet, dat eet ik nooit zat... En je moeder woonde mooi! Geen idee waar het is in Amsterdam. Ben ook in de binnenstad niet zo bekend hoor. Inderdaad naar je lijf luisteren is het beste. Ik dwing mezelf weer de laatste tijd om echt om 12 uur het licht uit te doen, maar een wekker zet ik zelden dus kan doorslapen tot ik wakker word.. best lekker!
Fijne week verder Terrence!