Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, november 12, 2016

Zaterdag's cursiefje: democratie onder Baudet (#Column)

Democratie betekent dat je als burger mag bepalen wie jou zegt wat je wel en niet mag doen. Althans, in theorie. In de praktijk heet het spelletje: 'Wie is het best in het manipuleren van de kiezer?' Politici zijn dus gebaat bij slecht onderwijs. Slecht onderwezen mensen kunnen namelijk slecht kiezen. Nu weet u waarom het peil van onderwijs in Amerika en Nederland al jarenlang zakt.

Gelukkig hebben wij straks Thierry Baudet. Met zijn Forum voor Democratie (een soort 'Partij Voor de Vrijheid' ontmoet 'Voor Nederland' met een scheutje 'Volkspartij voor Vrijheid en Democratie' en een toefje 'Partij voor de Arbeid') denkt Baudet PVV-stemmers zich intellectueel te laten voelen. Nu voelen zij zich nog Henk en Ingrid.

In werkelijkheid is Baudet vooral tegen democratie. Zoals de VVD nooit een 'Volkspartij' is geweest, de PVV mensen vooral hun vrijheid wil afnemen en de PvdA al jaren geen plannen heeft die ten gunste komen van arbeiders.

Baudet is vooral voor Baudet.

http://www.dagelijksestandaard.nl/2016/09/ja-nu-kunnen-we-lachen-thierry-baudet-gaat-meedoen-aan-de-tweede-kamerverkiezingen/

===================

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/

4 opmerkingen:

gerdaYD zei

Heb het even op Google moeten opzoeken omdat ik niet zo wegwijs ben in de Nederlandse politiek. De volgende zin liet de rillingen over mijn rug lopen:
Trump-fan (en Wilders-stemmer) Baudet verkondigde al dat de presidentskandidaat niet alleen een uitmuntende Amerikaanse leider zou zijn. Hij noemde hem ook „een grote leider voor het hele Westen”. Zijn voorliefde voor ‘sterke mannen’ reikt verder.
Hopelijk gaat de goegemeente daar in je land niet achter hem aanlopen!

riet epietz zei

Gelukkig hebben ( wat mij betreft) onderwijs en gezond verstand nauwelijks iets met elkaar te maken, dus wanhoop niet.
Domheid komt ook onder zeerweledelgeleerden voor.

Rebbeltje ★ zei

Gezond verstand blijven gebruiken, dat helpt ons een aardig eind op weg...

די מריו zei

Onderwijs is niet het enige wat belangrijk is. Ook het zelf (leren) nadenken is een groot punt om slechte leiders te overwinnen.

Love As Always
Di Mario