Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, augustus 14, 2016

De week voorbij

Op Castlefest (zo zag ik er uit:
]
hoorde ik meerdere mensen zeggen:
'Wat jammer dat ik maandag op het werk mijzelf niet kan zijn!' Dat vind ik dan weer jammer. Op een verkleedfestival durven mensen hun obese lichaam in een prinsessenjurk te persen en niemand zal je vertellen dat je er raar uitziet. Je bent gewoon welkom. Omdat je er bent. Zoals je bent. Waarom zou dat op maandag niet kunnen?
hoorde ik diverse malen

De werkdag was goed gevuld maar de bus terug naar huis bleek voorlopig een andere route te volgen. Daardoor moest ik een half uur lopen naar een tramhalte vanwaar ik naar huis kon. Thuisgekomen was ik moe (vooral nog van het afgelopen weekend) dus ik keek een beetje Olympische Spelen, las een mooi stuk over mensen (https://mymorgaine.wordpress.com/2016/08/08/nieuwe-buren-4-het-worden-oude-buren/) en ging vroeg naar bed.

In bed waren mijn gedachten nog even bij de burgers van Aleppo, Syrië. Waarom worden zij niet geholpen? De vrije westerse landen hebben stelling genomen tegen president Assad die zij schuldig achten aan de massamoord op honderd duizenden van zijn eigen burgers. Toch weigeren wij militaire steun aan de tegenstanders van Assad. Waarom is mij onduidelijk. Heeft u misschien enig idee? http://www.nu.nl/weekend/4302892/bommen-blijven-vallen-aleppo-maar-wereld-kijkt-toe.html

Hier twee filmpjes die de situatie illustreren:

Dinsdag zocht ik als uitdaging naar informatie die de stelling moet ondersteunen dat in het Israël-Palestina conflict de Palestijnen de slechteriken zijn. Dit omdat op mijn vraag waarom Israël de mensenrechten niet hoeft na te leven ik wéér als antwoord kreeg: 'Ik ga het je niet vertellen want die informatie kun je zelf vinden want het is gewoon zo!', zonder dat er werd gelinkt naar informatie waaruit dat zou moeten blijken. Ik begin toch echt heel hard te geloven dat dit soort informatie dan wél klopt http://home.kole.info/ettje/pivot/entry.php?id=2053 want bewijzen van het tegendeel kan ik niet vinden. Dus nog één laatste keer: waar vind ik informatie dat het tegendeel aantoont? Want inderdaad: het beeld dat ik krijg is zo wel erg eenzijdig. Berichten als 'Verboden voor Palestijnen!' en 'Verboden voor Joden!' zijn zeer talrijk (kijk maar even rond op Google want ik heb geen zin om de linkjes voor u te zoeken...). Evenals berichten van mensen die ontkennen dat Joden dan wel Palestijnen niet welkom zijn in hun nederzetting/bus/zwembad.

Hier wederom een filmpje van Israëlische soldaten die een Palestijns kind mishandelen:


Filmpjes van Palestijnse soldaten die Israëlische kinderen mishandelen zijn massaal van Youtube verwijderd door 'de linkse kerk' of zo want ik heb er niet één kunnen vinden.

Hoewel de Palestijnen veel minder geld te besteden hebben dan de (door Amerikaans geld gesteunde) Israëliërs, weerhoudt dat hen er niet van met andere middelen dan bommen en tanks Israëlische burgers aan te vallen: 

Dit filmpje geeft een overzicht van de decennialange ruzie tussen de twee groepen:Heel interessant vond ik ook de reactie van ene Jan Tervoort (reactie #6) op het conflict: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/communicatie/16280-gekleurde-media-palestijnen-slachtoffersisrael-agressor.html (zeer interessant leesvoer! Vind ik. Behoorlijk islam-onvriendelijk ook. Maar ook joods-onvriendelijk. Eigenlijk gelovig-onvriendelijk.)

Een Joodse meneer raadde mij aan het blog te lezen van journalist Thomas Wictor voor 'de waarheid over Hamas'. Helaas blijkt Thomas Wictor ooit muziekrecensent te zijn geweest (een soort van journalist weliswaar maar toch) en zegt hij zelf te lijden aan waanvoorstellingen door PTSS, 'medicijnen' en de Ziekte van Menière. http://www.thomaswictor.com/about/

Voor een tegenwicht vond ik gelukkig ook deze website waarin de verhalen dat Israël een apartheidsregime zou voeren ontkracht worden: https://christenenvoorisrael.nl/2016/02/palestijnse-fabel-israel-is-een-apartheidsstaat/ (Een tipje van de sluier over de werkmethodes van de 'Christenen voor Israël' wordt hier opgelicht: http://alainverheij.nl/2016/03/30/christenen-voor-israel-koen-carlier/)

Helaas las ik ook dat de oprichter van Christenen voor Israël tevens oprichter is van het Israël Producten Centrum: een commercieel bedrijf (opgericht - stomtoevallig - in hetzelfde jaar als Christenen voor Israël) dat de winst vooral te danken heeft aan de verkoop van producten uit de door Israël bezette Palestijnse nederzettingen. Ongetwijfeld is dit puur toeval en lijkt het maar alsof er sprake is van belangenverstrengeling. Maar ik ben nog niet geheel overtuigd, eerlijk gezegd. https://nl.wikipedia.org/wiki/Isra%C3%ABl_Producten_Centrum

Gek genoeg lijkt het niet toegestaan te zeggen dat je óf de Palestijnen óf de Israëliërs óf de burgers in beide gebieden zielig vindt 'want dan ben je dús pro-Israël/Palestina!' http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3687045/2014/07/10/Conflict-Israel-en-Palestijnen-is-mij-meningmachine-te-lastig.dhtml

En hier een artikel waarin geen kant wordt gekozen: http://www.nrc.nl/nieuws/2010/04/28/de-angst-van-een-taxichauffeur-11882900-a719356

En dat bevestigt (gelukkig of jammer) het vermoeden dat ik al langere tijd had: aan beide zijden van het conflict zijn er schuldigen en aan beide zijden van het conflict zijn er onschuldige slachtoffers. Een oude theorie van mij steekt nu weer de kop op: 'Kijk bij een gewapend conflict wie er aan verdiend en in verreweg de meeste gevallen heb je dan de schuldige te pakken.' Aan u nu de vraag: Wie verdient er het meest aan het Israël-Palestina conflict?

En nee, ik heb geen hekel aan alle Israëliërs en nee, ik vind niet alle Palestijnen lief. Dat zou ook raar zijn want ik ken niet alle Israëliërs en ook niet alle Palestijnen. Ik wil domweg eindelijk eens weten hoe het écht zit en daarom zal ik blijven zoeken naar informatie over het conflict. Wie er is begonnen en waarom zal mij worst wezen: ik wil gewoon dat het eindigt. Volgens mij een wens die wordt gedeeld door een meerderheid van zowel de Arabische alsook de joodse bevolking ter plaatse.

Voor wie een onbevooroordeeld eenvoudig te lezen stuk in het Nederlands wil lezen over het ontstaan van het conflict: http://www.quest.nl/artikel/hoe-is-het-conflict-tussen-israel-en-de-palestijnen-ontstaan

En niet alleen dit conflict zit mij dwars! Ik maak mij ook zorgen over het lot van de Nuba in Soedan (https://decorrespondent.nl/2578/In-deze-bergen-wordt-een-volk-uitgemoord-en-niemand-die-het-ziet/185007592-1ebc53cd) en de burgers van Jemen. http://www.volkskrant.nl/buitenland/-bombardementen-saoedi-arabie-in-jemen-zijn-internationale-misdrijven~a4265857/

In Somalië werden onlangs 150 mensen vermoord. 'Geen idee wie het waren maar wij hebben besloten dat het terroristen waren.' aldus de verantwoordelijke militair: https://theintercept.com/2016/03/08/nobody-knows-the-identity-of-the-150-people-killed-by-u-s-in-somalia-but-most-are-certain-they-deserved-it/

En wat doet de internationale vredesmacht, geleid door de Verenigde Naties? In de meeste gevallen helemaal niets maar soms spreekt die er schande van. Nou, dat zal de schurken leren!

Hier de reactie van onze geweldige daadkrachtige minister Mark Rutte op het bericht dat zijn geliefde moslim-regime (dat onwelgevallige mensen het hoofd afhakt zonder enige vorm van proces en doodleuk markten vol mensen opblaast in andere landen maar aan wie Nederland doodleuk tanks blijft leveren in ruil voor goedkope olie) doodleuk doorgaat met het schenden van mensenrechten:
Maar goed: dinsdag begeleidde ik mijn moeder naar de tandarts waar haar ondertanden getrokken zouden worden voor een nieuw kunstgebit. Helaas was het nieuwe gebit nog niet gearriveerd. Ontdekte de tandarts. Nadat hij mijn moeder al had verdoofd. Het was hectisch op het werk 's middags maar er werd heel hard en prettig gewerkt. Fijn! Een collega overtrad bijna enkele verkeersregels om mij op tijd bij de rugschool te krijgen voor mijn wekelijkse oefeningen. Thuis snel een hapje eten en de kroeg in met een programma maker die ooit aan een spelprogramma verbonden was waar ik aan meedeed. Toen wij ontdekten buren te zijn besloten wij eens samen een biertje te doen. Het werden er twee. Per persoon. Gezellig! Ook omdat er (zoals elke dinsdag in De Nieuwe Anita http://denieuweanita.nl/) live muziek was.

Woensdag werd ik door de mangel gehaald door de fysiotherapeute en ging ik even bij mijn vriendin langs. Af en toe knuffelen moet mogen, vind ik. Toch? In een goede stemming nam ik even het nieuws door en las onder meer dat de man die voetballer Kenneth Vermeer met de dood bedreigde zich moet verantwoorden voor een rechtbank. (http://www.nu.nl/binnenland/4304815/man-kenneth-vermeer-pop-ophing-verdacht-van-doodsbedreiging.html) En volkomen terecht. 'Je moeder is een hoer en ik wil dat je doodvalt vuile kutneger!' waarbij je een pop aan een strop laat bungelen die jouw slachtoffer moet voorstellen heeft niets te maken met 'vrijheid van meningsuiting' en is zeker geen 'grapje'.

Ik ben benieuwd voor hoeveel jaar Ferdi T. uit Wageningen de gevangenis in moet van de rechter voor racisme (zie artikel 1 van onze Grondwet: dat is gewoon verboden.) en doodsbedreiging. Hoeveel jaar celstraf zou u hem opleggen? Overigens mag u ook de meneer op onderstaande foto aanspreken op zijn gedrag.
Zelf is hij blijkbaar namelijk bijzonder trots op zijn actie. 'Ik ben gelukkig in Engeland op TV dus dan zien ze mij niet in Nederland! Ha!' (Als u onderschriften wilt verzinnen? Welkom!)

In een ideale wereld zou de politie dit soort idioten direct oppakken maar helaas blijken agenten vaak minder bezig met boeven vangen en meer bezig met administratieve werkzaamheden en eh...'bijbaantjes' regelen: http://www.nu.nl/binnenland/4303864/twee-politieagenten-verdacht-van-lekken-informatie.html

Regeringspartijen VVD en PvdA willen dolgraag een einde zien aan de kenniseconomie in Nederland. Logisch ook want domme burgers zijn eenvoudiger te manipuleren: http://www.nu.nl/algemeen/4304719/aantal-studenten-kiest-tweede-studie-flink-afgenomen.html?redirect=1

In Ethopië zijn intussen honderden mensen 'verdwenen', vermoord en verwond door het officiële leger van dat land. Puur omdat zij democratie eisen. http://www.nu.nl/buitenland/4303994/dodental-massale-betogingen-ethiopie-opgelopen-negentig.html Uiteraard wordt de bevolking massaal gesteund door westerse landen als Nederland en België en staat de VN klaar om met militaire macht het huidig regime omver te werpen en een oppositieleider aan de macht te brengen die dan hulp krijgt om het democratisch proces in Ethipië op gang te brengen!

O nee, wacht, toch niet. Hier is de reactie van onze Minister President op de noodkreet 'Help ons, wij worden vermoord omdat wij democratie willen!'

's Avonds zocht ik naar informatie over wat Geert Wilders daadwerkelijk gaat doen als hij eenmaal premier van Nederland is maar kon geen concrete plannen vinden. Anders dan: 'Het is allemaal de schuld van moslims en daar ga ik wat aan doen!' en: 'Als de grenzen dicht zijn gaat het allemaal vanzelf beter!' Wat natuurlijk volkomen flauwekul is en niets van doen heeft met het maken van concrete en uitvoerbare plannen. Op mijn speurtocht kwam ik een artikel tegen en dacht: 'Verrek! Een paar jaar geleden had Wilders nog gewoon bruine ogen die duidden op zijn Indonesische wortels maar sinds een paar jaar heeft hij op de foto's op zijn websites opeens fel blauwe ogen!' http://surprisedbydutchsocietyandpolitics.blogspot.nl/2011/11/wilders-is-changing-is-his-image.html Helaas kon ik mij niet meer herinneren welke populist ook vond dat blauwe ogen van iemand een 'beter mens' maken dan bruine ogen. Heeft u toevallig enig idee?

Donderdag keek ik een stukje Olympische Spelen. Natuurlijk hoorde ik van de misstap van turner Yuri 'Lord of the Drinks' van Gelder ('He verdorie! Doe ik iets wat niet mag, word ik daarvoor nog gestraft óók!' 'De Bond moest natuurlijk ergens een lijn trekken. Dat heeft Yuri zelf dus maar gedaan.') maar ook dit bericht kreeg mijn aandacht:


Twee mensen die zielsveel van elkaar houden verklaren elkaar de liefde. Mooi toch? En nee, niet 'Fantastisch voor de LGBT community, fijn voor de homogemeenschap of lange neus naar Poetin.' Nee, gewoon mooi. Voor de twee geliefden.

Het werd een hectische maar goede werkdag en toen ik thuis kwam kreeg ik even de neiging de kachel weer te ontsteken maar bedacht hoe absurd dat was in het midden van de zomer. Dan maar liever verkouden vroeg naar bed. Maar eerst nog even wat boodschapjes halen. Een zak chips kreeg ik gratis mee want er was iets mis met de streepjescode op de verpakking. Lief!

Vrijdag las ik deze geweldige reactie van blogcollega Gerda (klik) op dit stukje (klik):

Racisme

In deze tijd
Dat mensen afgekeurd worden
Op hun geloof, uiterlijk en geslacht
Ook nu
Met Obama aan de leiding
Racisme leeft in de samenleving
Gaat door van vader op zoon
Moeder op dochter
Door de jaren heen
Weet iemand het te stoppen

Uitschelden mag niet
Waarom hoor je dan
Neger en kut turk
Als scheldwoord op straat

Durven mensen die geloven
Dat andere zwakker zijn
In de spiegel te kijken
Dat mensen met een handicap
Gediscrimineerd worden
Is dat normaal

Het feit dat zwarte mensen
Voor apen worden uitgemaakt
Vrouwen minder zijn dan mannen
Leven wij dan nog in het verleden

Durven wij als wij ergens in geloven
Nog wel over straat
Durven wij naar stadions toe
Die roepen joden aan het gas

Het feit dat sommigen populair zijn
Omdat ze iets zeggen
Wat sommigen denken
Omdat ze denken dat het goed is
Dat daardoor de dood om de hoek staat

Zijn er mensen die durven op te staan
En tegen andere te zeggen dat het fout is
Dat de mensheid één gelijkenis kent
Wij zijn allemaal mensen

Wij worden geboren
Wij leven
Wij gaan dood
© Dichtr.nl

Heeft u enig idee waarom wij racistisch gedraag als 'normaal' zijn gaan beschouwen? Wij waren inmiddels toch 'beschaafd' geworden? Of doen wij maar alsof in de hoop dat als je iets maar vaak genoeg roept het dan vanzelf waar lijkt? Een oude en bekende truc van populisten natuurlijk om het volk achter zich te krijgen. Gewoon roepen dat 'het' (wat dat dan ook mag zijn) de schuld is van een ander volk. En na duizenden jaren trappen mensen er nog steeds in.

Vrijdag hield ik mij verder bezig met schrijven (blogstukjes, verhalenbundel redigeren, werkverslag, columns) en ik maakte een uitstapje naar de HEMA en zo. Vind ik leuk. Veel winkeliers hebben (deels door de sterke opkomst van online winkelen) moeite het hoofd boven water te houden en verzinnen dan van alles. Neem de winkelier die behalve printerinkt verkoopt ook een pakketdienst is en sinds kort zelfs ook fietsen verhuurd. Een andere winkelier roept mensen op de straten gezellig te houden:


Winkelen is vaak ook gewoon leuk! Net als muziek luisteren tijdens het schrijven. Dit keer onder meer de Einstürzende Neubauten, Bauhaus en Front 242.

Opvallend vond ik dat echt niemand zich druk leek te maken over het feit dat Nederland een land wordt dat wij niet willen. Als ik mensen vraag waarom zij bang zijn voor 'islamisering' dan antwoorden zij: 'Dan krijg je een land waarin elke burger voortdurend verdachte is en zie je straks overal militairen om je heen!' Om dat te voorkomen gebeurt er dit: http://www.nu.nl/binnenland/4306063/militairen-gaan-assisteren-bij-controles-schiphol.html

's Avonds dronk ik met een buurman een borreltje op het recent verscheiden van een buurman die wij beiden al jaren kenden. Het bleef niet bij één borreltje. Een gespreksonderwerp was: waarom weten mensen het verschil niet meer tussen een feit en een gegeven? Voorbeeld: Er zweeft een grote bol in de ruimte in ons zonnestelsel. Dat is een gegeven. Men besloot die bol 'Pluto' te noemen en er het etiket 'planeet' op te plakken. Dat de bol 'Planeet Pluto' heette was dus jarenlang een feit. Een aantal jaren geleden besloot een groep wetenschappers het etiket 'planeet' te verwijderen. Dat Pluto een planeet is is dus opeens géén feit. Kortom: een gegeven is iets dat vaststaat maar een feit is een afspraak. Helder toch? 'Tientallen moslims hebben aanslagen gepleegd' is dus een gegeven. 'Alle moslims zijn terroristen' is een door xenofoben gemaakte afspraak en dus voor hen een feit. Omdat mensen vaak het verschil niet kennen tussen een gegeven en een feit lopen discussies vaak spaak. En dat is jammer. Vind ik.

Zaterdag besloot ik wat minder deprimerende gedachtes op te wekken en schoonde ik mijn Twitter-volgers lijst op. Extremisten ben ik massaal gaan 'ontvolgen', evenals mensen die angsten met feiten verwarren. In hun plaats ben ik mensen gaan volgen die wél een prettiger wereld willen. Met een buurvrouw besloten om Burendag dit jaar tóch maar te organiseren, ondanks het gebrek aan subsidie. Lekker ouderwets: iedereen die komt neemt een (zelfgemaakt) hapje en/of drankje mee. Gezelligheid hoeft geen geld te kosten.

's Middags was ik voor het eerst (met vrienden) op de wekelijkse proeverij van de bierbrouwerij waar ik werk: http://www.de7deugden.nl/

's Avonds aten mijn wederhelft en ik bij haar moeder in Bussum en daarna gingen wij naar de bioscoop
(Filmhuis Bussum)

voor de film 'The Red Turtle'. Ik had mij ingesteld op momenten van ontroering maar eigenlijk was de hele film zeer aangrijpend. Mooi!

Zondag stond ik met mijn vriendin op een markt in het #PokémonGo paradijs Kijkduin.
 De kraam. Op de achtergrond: de zee.
 Een ondernemende ondernemer
Hoeveel punten krijg ik voor het vangen van 16 Pokémon Go vangers in één foto?
Een vlieger. Niet die van André Hazes.
Uitzicht over de snelweg op de weg terug naar Amsterdam

 Bij de loods nog even een biertje (Een algenbier van De Koperen Kat uit Delft) gedaan
De ondergaande zon was nog fel dus ik gebruikte een plantje als filter

Uw beloning voor het volledig lezen van mijn weekoverzicht is dit keer deze clip uit 'Moulin Rouge'. Hier is Tango de Roxanne:Deze week staan wij stil bij het overlijden van Alex Grigny de Castro en Kenny Baker

In Facebook zijn niet alle plaatjes te zien (of te horen) en links in mijn artikelen niet aan te klikken. Klik daarom op de oorspronkelijke link. http://terrebel.blogspot.nl/ Veel leesplezier! O ja, fans kunnen mijn Fan pagina leuk vinden. https://www.facebook.com/terrebel/ Natuurlijk plaatste ik ook deze week weer Engelstalige stukjes op mijn Engelstalige blog en op mijn Linkedin pagina. Die pagina's vindt u in een kolom ter rechterzijde van dit stuk.

8 opmerkingen:

Lutje zei

amai, dit is meer dan een dagboek, wat je hier schrijft
van pokemon-vangers,tot save the bees en stukjes over racisme en zoveel meer
@->- voor jou

די מריו zei

Jammer Terrebel, mijn antwoord was niet 'Ik ga het je niet vertellen want die informatie kun je zelf vinden want het is gewoon zo! Ik zei Je bent altijd in staat om dingen tegen Israël te vinden, dus je zoekt hier het antwoord ook maar op.. Dat antwoord kun je hier vinden. http://terrebel.blogspot.nl/2016/08/de-week-voorbij.html Dat jij daarbij iets anders suggereert dan ik bedoel, daar kun jij mij niet verantwoordelijk voor houden. Als het je op dat moment echt dwars had gezeten, dan had jij dat als antwoord kunnen vermelden onder mijn antwoord.. Ik ben namelijk drie keer langs wezen kijken of je had geantwoord (bewijs heb ik daar niet voor) Of je had me een priveberichtje kunnen sturen. Mensen houden zich vaak bezig met wie er nou schuldig is in het conflict, wie er is begonnen en wie het meeste lijdt. Misschien moeten we eens kijken naar hoe we het conflict kunnen stoppen. Maar ik ben er van van overtuigd dat iedereen dat wil. Getuige diverse blogs van mens(en) die maar een schuldige blijven zoeken (hier wil je zeker ook een link van ;-))

Love As Always
Di Mario

Terrence Weijnschenk zei

Super bedankt voor je antwoord, Mario! En ja, ik heb heel graag de link naar de informatie waaruit blijkt dat jouw mening de enige juiste is in deze netelige kwestie. Ik heb echt enkele uren zitten zoeken maar kon geen artikel vinden waaruit dat blijkt. 'Je bent altijd in staat om dingen tegen Israël te vinden, dus je zoekt hier het antwoord ook maar op.. ' schrijf je zelf. Voor mij betekent dat dat jij over onafhankelijke informatie beschikt waaruit blijkt dat de kaart waarop te zien is dat Israël steeds minder leefgebied voor de Palestijnse bevolking over laat bij elkaar gelogen is.

די מריו zei

Terrence, je begrijpt me verkeerd. Maar dat is vaak in een gesprek tussen israël en de Palestijnen. Palestijnen zijn in principe de inwoners van de regio Palestina in het Midden-Oosten. In de tijd van het Britse Mandaatgebied Palestina waren alle inwoners daarvan Palestijnen. Door de (zionistische) immigratie in dat gebied kwam er onderscheid tussen Joodse en Arabische Palestijnen. Op 3 september 1947 werd er door de UNSCOP (Special Committee on Palestine) van de Verenigde Naties een voorstel ingediend voor verdeling van het mandaatgebied Palestina na het beëindigen van het Britse mandaat. Deze voorzag in de opdeling van het grondgebied in een Arabische staat, een Joodse staat waar toen al meer dan 650.000 joden woonden en een internationaal bestuurd gebied rondom Jeruzalem. De Arabische delegaties daarentegen hadden dit voorstel afgewezen omdat zij Palestina als een geheel wilden houden.
Wat ik al eerder zei.. het gaat eigenlijk niet om wie is begonnen. Je bent pas echt een held als je het weet op te lossen. Misschien moet ik die uitdaging eens aan je geven.

Love As Always
Di Mario

Terrence Weijnschenk zei

Ik noem jou nu Super Mario! In die paar zinnen heb jij voor mij veel duidelijker gemaakt dan wat ik in ellenlange artikelen en ingewikkelde (en bevooroordeelde!) filmpjes heb kunnen vinden. Daar kan ik wat mee...xxx


En inderdaad: laat de wereld zich concentreren op een oplossing en niet op de schuldvraag. Voorbeeldje: twee vroegere beste vrienden hebben al ruim dertig jaar ruzie en elkaar in die tijd nauwelijks gesproken. 'Waarom dan?' vroeg ik beiden. 'Geen idee meer. Het is zó lang geleden! Maar ik weet nog wel dat die ander de schuldige is.' Daar doet het Israël-Palestina conflict mij aan denken.

די מריו zei

De schuldvraag is niet belangrijk. En als De partijen in het midden oosten dat niet begrijpen, dan moeten wij het maar duidelijk maken aan ze. Ik probeer het altijd als ik daar ben en als ik met mensen er over spreek. Hoe meer mensen hiervan overtuigd zijn, hoe sneller er oorlog kan zijn.

Love as Always
Di Mario

די מריו zei

hoe sneller de oorlog er over kan zijn...

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Goh lieve Terrebel, informatie over wat er in de wereld gebeurt krijg je nu eenmaal niet, alles is gekleurd naargelang de hoek van waaruit die komt, iedereen tracht zijn gelijk te bewijzen, ook in de onmiddellijke omgeving, zo zit het mensDOM nu eenmaal in elkaar. Je mag dan ook nog zo hard je best doen om alle kanten van een probleem te bekijken, wat er echt speelt zal je nooit te weten komen. Het is dus goed dat er mensen zoals jij bestaan die het tenminste proberen, het werkt de verdraagzaamheid in de hand...
OT: leuk van je, die link naar mijn blog, blij dat je wat aan mijn reactie had!