Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, november 25, 2015

Wij zijn zeer vrijgevochten!

Natuurlijk heb ik een mening over wat er momenteel gebeurd in Syrië en de gevolgen van die ongelijke strijd. Maar het is een bijzonder ingewikkelde situatie. Kijkt u maar eens naar dit filmpje dat het conflict in eenvoudige bewoordingen uitlegt. (Engels)

Ik ben er al jaren van overtuigd dat er minder geweld zou zijn als meer mensen serieus werden genomen. Maar dan niet met de nadruk op 'serieus'.

Omissie

Het liefst zou ik uren per dag besteden aan het onderzoeken van mijn eigen beweringen. Maar die tijd ontbreekt eenvoudigweg. Zou ik er betaald voor krijgen dan kon ik mijzelf journalist noemen en zou het terecht zijn als iemand mij op de vingers tikt vanwege een omissie in mijn verhaal. Zou u er geld voor over hebben mijn stukjes te lezen wanneer u weet dat de meningen die ik presenteer voor 100% zijn onderbouwd met aantoonbare feiten? Bijvoorbeeld wanneer ik u - compleet met echte argumenten! - vertel dat het Sinterklaasfeest evolueert?

Sinterklaas de schlemiel

Ga maar na: in mijn jeugd was de Sint een wijze man met domme knechten en maar één generatie later is de goedheiligman verworden tot een vergeetachtige schlemiel die wordt bijgestaan door buitenlanders die niet alleen fitter maar zeker ook slimmer zijn dan hij! Op sommige basisscholen mag Zwarte Piet niet meer overdreven zwart zijn 'want sommige kinderen voelen zich daar niet prettig bij.' Tsja, als dat een argument wordt dan wil ik supermarkten verbieden ooit nog muziek van Frans Bauer of The Backstreet Boys te draaien in de gangpaden 'want sommigen voelen zich daar niet prettig bij.'

Ratio

Ik mag hier schrijven wat ik wil en u mag daarop reageren door te zeggen dat u het niet met mij eens bent. Of juist wel. Dat mogen wij zonder daarvoor gestraft te worden met een gewelddadige actie tegen ons persoon! Prachtig, niet? U en ik hebben beiden niet de wijsheid in pacht en proberen elkaar te overtuigen van ons gelijk hoewel wij beiden weten lang niet altijd gelijk te hebben. Meestal gebruiken wij daarbij valide argumenten en soms laten wij ons gevoel de ratio overstijgen. En dat mag gewoon in Nederland! Is dat niet tof? 

Liberale democratie

Wij leven in een tijd waarin mensen zeer vrijgevochten zijn, toch? Alles kan en niets is te gek! Er heerst een absolute vrije meningsuiting en iedereen mag doen waar-ie zin in heeft. Prachtige verworvenheden van een liberale democratie en het volk heeft niet voor niets keihard geknokt tegen een belerende overheid!

Sexfilm

Als u dat vindt heb ik toch even een paar kleine vraagjes: wanneer bent u voor het laatst naar een seksfilm in een openbare bioscoop geweest? 'Ja maar ik ben er tegen dat in het openbaar films worden getoond waarin naakte lichamen te zien zijn. Kinderen zouden er rare gedachtes aan over kunnen houden!' Klinkt als een valide argument. Maar mensen laten zien dat het prima is om nog levende mensen in stukken te hakken is prima en dat noemen wij dan gewoon horrorfilms' Er zijn maar weinig mensen die geen plezier beleven aan sex (met een x ja, en niet met ks, wát groene, witte of paarse boekjes mij ook proberen voor te schrijven.) en er zijn maar weinig mensen die daar voor uitkomen. Waarom schamen wij ons voor de mening 'Ja, ik geniet van sex!'? De angst dat anderen zouden kunnen ontdekken dat wij sex fijn vinden gaat erg ver. Zo ver dat de meeste mensen zeggen het een goed idee te vinden dat de overheid de wereldberoemde Ramen op de Amsterdamse Wallen gaat sluiten. 

Prostitutie

Zogenaamd als maatregel tegen illegale prostitutie maar feitelijk om te voorkomen dat toeristen zouden kunnen denken dat Amsterdammers genieten van sex. (De echte reden is natuurlijk geld: de overheid kan niet controleren of de dames elk tientje van elke klant netjes opgeven bij de Belastingdienst.) Officiële prostitutie onmogelijk maken zou moeten leiden tot minder illegale prostitutie. Iedereen die écht nadenkt weet natuurlijk dat het tegendeel bereikt zal worden. Meer jonge Poolse meiden zullen naar Nederland worden gelokt onder de pretentie van een wereldberoemd model te worden.

Hier is Richie Havens met 'Freedom'

7 opmerkingen:

די מריו zei

Ik ben niet tegen prostitutie, dat ze af een toe een tientje niet opgeven, kan ik wel mee leven. Ik heb eerder moeite mee dat het op deze manier allemaal in het illegale circuit komt. Want uitroeien doe je het oudste beroep van de wereld toch niet. En sex is zeker iets moois. Maar dan niet met een (e)x. Ik vroeg laatst iemand waar de roe was van zwarte piet. Diegene keek me aan.. niets mag veranderen, maar ik ben de roe van vroeger niet vergeten. Ik zie hem alleen nu nooit meer.

Love As Always
Di Mario

John zei

Wat seks en horror betreft, tja, een rare gewoonte is ons opgedrongen.
Hoevaak heb jij gemiddeld seks? Uhm, uh, uhm, nee, maar ik snijd zeker 3 keer per week iemand in stukken. LOL.

Natasja zei

Je mag zeggen en schrijven wat je wil... Maar ergens ook niet. Ik vind het een mooi stukje wat je er neergezet hebt. Zwarte Piet mag niet maar Halloween, met bloed en afgehakte hoofden mag wel...

francky spruytte zei

Sex is al een taboe van voor het geschreven woord. Denk maar aan rituele sexuele verminkingen die nog steeds gebeuren terwijl tuigen om oorlog mee te voeren en mensen af te maken steeds beter en beter worden.

Renesmurf zei

Een samenleving is altijd aan verandering onderhevig, en we kunnen ons met meer zaken bezighouden dan ooit voorheen.
En in dat opzicht is er veel veranderd, maar toch, ook erg veel hetzelfde.
Nog overal oorlog en honger en slecht milieu.

gerdaYD zei

Kijk lieve Terrebel, zelf heb ik de indruk dat jij wel heel veel tijd in je stukjes stekt, ook al wordt je er niet voor betaald. Ze zijn altijd weer goed gefundeerd met argumenten waar het heel moeilijk is om tegen in te gaan. Niet dat ik dit laatste zou willen, want zoals je weet ben ik over het algemeen helemaal met jou akkoord.
Is het niet om je bedenkingen over onze maatschappij dan wel over die van piet en klaas, ze zijn altijd raak en goed geformuleerd...
Wat je vraag omtrent porno betreft, ik hou daar niet zo van, maar toch veel meer dan van die gewelddadige films, die zijn een gruwel voor mijn hart. Hoewel ik het toegeven moet: de werkelijkheid is nog schrijnender!

rietepietz zei

O nee hoor, ik probeer je helemaal niet te overtuigen van mijn gelijk, integendeel, in veel gevallen weet ik gewoon niets of veel te weinig om mensen met mijn, of andersmans, mening om de oren te slaan!