Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, augustus 20, 2015

Waarom helpt niemand de burgers in Syrië?

Syrië is vergeten

'Die lui in Syrië hebben het eigenlijk maar makkelijk want wij hadden een paar dagen geleden een paar uren regen! En dat is véél erger dan bommen, kogels, voedselgebrek en onthoofdingen!' -'Ja, want stel je eens voor dat je paraplu nat wordt als je naar buiten gaat? Dat is toch verschrikkelijk!?'

Burgers gedood door Assad én door IS

President Assad van Syrië heeft meer burgerdoden op zijn geweten dan terreurorganisatie IS. Toch greep de VS niet in 'want je mag niet ingrijpen in binnenlandse aangelegenheden.' (Althans: de Democratische president Obama wilde wel ingrijpen maar mocht niet van de Republikeinse meerderheid in het Congres) Maar wat is er dan veranderd nu IS burgers vermoord? Is het nu opeens heel erg dat er burgers sterven en is hun dood veel minder een probleem wanneer zij worden vermoord in opdracht van Assad? Of is het gewoon omdat er nu opeens Amerikaanse bondgenoten worden bedreigd? U mag het zeggen.

Voor en tegen Assad

'Bent u voor of tegen de wandaden van het regime van Assad?' -'Tegen natuurlijk want het is verschrikkelijk wat hij onschuldige burgers aandoet!? ' Vervolgens staat u te boek als iemand die IS steunt 'want die organisatie is óók tegen Assad.' Dat is - in het kort - een voorbeeld van hoe er gesjoemeld kan worden met cijfers en statistieken.

Hoe het precies zit met het conflict wordt hier voor scholieren (handig dus ook voor u en mij!) uitgelegd: http://www.scholieren.com/verslag/82429

Hier wordt de vraag beantwoord: wie steunt Assad? (Engels)


2 opmerkingen:

די מריו zei

Ik ben niet voor Assad, maar zeker ook tegen de IS. Je hebt gelijk dat statistieken en cijfers op zoveel manier uitgelegd kunnen worden.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Zelf ben ik tegen elke dictatuur, of het nu van één persoon uitgaat of van één of andere beweging, met of zonder godsdienst. Verboden te verbieden weet je nog? Verboden te doden ook, dat staat toch in de tien geboden en eveneens in de koran. Maar je moet daar geen wetten voor hebben als je een MENS bent... toch?