Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, december 10, 2014

Verschil tussen mannen en vrouwen

Vanmorgen hielp mijn schoonmoeder mij met snoeien en bracht ik haar een broodje toen zij later met panne langs de weg stond met haar auto tot een passant haar hielp met een band wisselen. Met haar dochter haalde ik daarna een bestelde lekkere warme trui op want het zal niet lang meer duren of de koude houdt ons in een wurggreep.

De man die een meneer in een wurggreep nam waardoor de man overleed is vrijgesproken. Ondanks dat de lijkschouwer de verwondingen als 'moord' aanmerkte. Ondanks dat de man meermaals riep: 'Ik krijg geen lucht!' en de wurggreep al jaren illegaal is. Zelfs wanneer die wordt toegepast door agenten in burger. En zelfs als die wurggreep wordt toegepast op mensen die een pakje sigaretten kopen om de sigaretten vervolgens per stuk te verkopen teneinde een paar dollar te verdienen om eten te kunnen kopen.

Dat is hartstikke illegaal. In Amerika. Agenten vinden daar blijkbaar vaak dat iedereen die iets illegaals doet een crimineel is en dat je alle criminelen ter plekke mag vermoorden. De meeste Amerikaanse rechters zijn het eens met die stelling, zo is weer aangetoond. De agent in kwestie ontkende wat in het filmpje (https://www.youtube.com/watch?v=d4TYyFHYqP8&feature=youtube_gdata) duidelijk te zien is: het uitvoeren van de wurggreep en dat de verdachte in moeilijkheden verkeerde. Toch besloot de rechter dat de moord op de man rechtvaardig was. Ik vind dat niet grappig.

Taal is grappig. Met name in vertalingen kunnen dingen mis gaan. Zo gebeurt het nog wel eens dat uitdrukkingen letterlijk (dus woord voor woord) worden vertaald. Je ziet dan een zeer verbaasde Engelsman die zojuist een onverwacht gelukje heeft gehad en van zijn Nederlandse zakenpartner te horen krijgt: 'You just fell with your nose in the butter!'

De ouderwetse Nederlandse marktkoopman is vaak - onbedoeld - erg vermakelijk wanneer hij buitenlandse klanten te woord staat.

Misschien wel het leukste aspect aan het helpen van mijn vriendin op de markt vind ik het contact met een enorme verscheidenheid aan mensen. En de conversaties die zij voeren. Zo was er een meneer die wel graag zo'n mooie bamboe snijplank wilde kopen:
Zijn echtgenote wist hem echter van dat plan af te brengen met de woorden: 'Maar je hébt al een snijplank dus waarom wil je er meer hebben!?' De man pareerde kalm: 'Lieverd, gisteren kocht je een nieuw paar schoenen maar waarom eigenlijk want thuis heb je er al 37 staan.' U raadt het al: zij werd boos (Het aantal paar schoenen was namelijk 43 dus hij toonde blijkbaar geen interesse) en hij kocht geen snijplank.

Over het verschil tussen mannen en vrouwen heb ik een informatief filmpje voor u (in het Engels):


7 opmerkingen:

די מריו zei

Het is voor mij eigenlijk een reden om niet naar Amerika te gaan. Het rechtssysteem kan zich zo tegen je keren omdat je daar toevallig zomaar loopt. Dat jij trouwens dat van die schoenen niet begrijpt. ;-) Ehhh, ik ook trouwens niet, maar met twee vrouwen hier in huis heb ik me er maar gewoon bij neer te leggen.

Love As Alwyas
Di Mario

gerdaYD zei

Tja, lieve Terrebel, het verschil tussen mannen en vrouwen wordt zo wel heel duidelijk... Gelukkig maar dat dit verschil bestaat, hoe zouden we anders elkaar nog kunnen boeien? Of zie ik dat mis?
Wat heel die verschrikkelijke historie in Amerika betreft, ik heb daar maar een woord voor, maar dat ga ik niet op je blog zetten, kwestie van het netjes te houden *wink, big smile*

John zei

Amerika is gewoon een kut land. Dubbele moralen en er leven 2 soorten mensen. Mensen die moeten overleven, en mensen die boven de wet staan. Walgelijk gewoon.

rietepietz zei

De middenweg tussen de Amerikaanse en de Nederlandse politie zou ideaal zijn.
Onze politiemensen raken gefrustreerd omdat ze nog hoogstens "boe" mogen roepen tegen tuig dat ze uit daagt omdat ze wéten dat de politie niets mag doen.
In ieder geval is het toch zo dat wanneer je gewoon doet wat je gevraagd wordt je meestal niets overkomt.

Renesmurf zei

Taal is zeker grappig! Want men kan altijd met woorden gaan draaien om gelijk te krijgen. En dan ligt het ook maar net aan de interpretatie.

Rebbeltje ★ zei

Ha ik ben dol op verschillen tussen mannen en vrouwen...en je filmpje kende ik al maar het is een pracht om meermaals te kijken.

En ja ik blijf grappen plaatsen over die verschillen... ;)

En Amerika nee trekt me niet...

gerdaYD zei

Bedankt voor je heerlijke, grappige reactie lieve Terrebel, maar zeg me nu eens, wie heeft volgens jou minder en wie méér haar tegenwoordig? *wink, big smile*