Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 15, 2013

Werkproblemen

Een paar weken geleden reageerde ik op een oproep op internet waarin men om een entertainer vroeg voor een feest in het kader van Halloween. Men bedankt mij netjes dat ik had gebeld en beloofde binnen een week terug te bellen. Uiteraard gebeurde dat niet. Maar dat ben ik gewend. Ik stuurde dus een tekstbericht. Waarop geen antwoord kwam. Ook dat is geen nieuws. Uiteindelijk stuurde ik het bericht dat ik op internet melding zou maken van de gebrekkige communicatievaardigheden van het bureau in kwestie. Opeens had men wél tijd om terug te sms'en. Typisch. Een heerschap verklaarde mij niet te kennen en al een ander te hebben ingehuurd. Geen excuses. Helemaal niets. Eigenlijk wil ik dit soort types eens flink onder handen nemen maar daar ben ik dan weer te beschaafd voor.

Gisteren prettig onder handen genomen door de fysiotherapeut en 's avonds gezellig zitten kletsen met mensen van divers pluimage; studenten, kunstenaars, gepensioneerden en zelfs een enkele hoogleraar!

De gepensioneerde hoogleraar die onlangs was betrapt op het verzinnen van onderzoeksresultaten http://www.nu.nl/binnenland/3601689/geen-onderzoek-proefschrift-mart-bax.html maar doodleuk subsidie ontving voor zijn 'werk' zal niet worden gestraft. Ik vraag mij dan af: als hij jong was geweest, een licht getinte huidskleur had gehad en een jas had gedragen met daar aan vast een bontkraagje, had dan de PVV en haar aanhang wél geëist dat hij aan de hoogste boom zou worden gehangen? Want nu is men in de diverse fora ongekend stil terwijl meneer Wilders en zijn naroepers vonden dat de daders van een vechtpartij moesten worden gedeporteerd. Uiteraard zonder het politie-onderzoek af te wachten. Waar later uit bleek dat de 20-jarige dame die aangifte deed van molest het verhaal compleet verzonnen had. http://www.nu.nl/binnenland/3601541/mishandeling-zestal-haarlem-verzonnen.html De PVV-stemmers en hun Grote Geblondeerde Gedoger zijn zomaar opeens muisstil. Maar waarom roept men nu niet massaal dat frauderen en het doen van valse aangifte moet worden verboden?

Dat mensen hun kinderen dingen verbieden die zij zelf doen gaat er bij mij nog steeds niet in. 'Ja maar, ik weet wat ik doe!' Natuurlijk: je had het vast zo gepland om laveloos van de alcohol midden in de nacht thuis te komen, de badkamervloer te besmeuren met je maaginhoud, je partner te slaan, de volgende dag je ziek te melden op het werk om later de alcohol de schuld te geven. Kom op, zeg! Alsof iemand je met een pistool op het hoofd gericht dwong om al die glazen bier of wijn achterover te slaan en later tegen je kind te zeggen: 'Ik verbied jou alcohol te drinken want je bent een puber en kunt je dus niet verantwoordelijk gedragen!'

Is het niet gewoon veel eerlijker om de hand in eigen boezem te steken en niet de school of de overheid ervan de schuld te geven wanneer het mis gaat met ons kroost? Soms denk ik wel eens dat wij te snel en te makkelijk verantwoordelijkheid op anderen afschuiven...

Soms bekruipt mij het idee dat er bedrijven zijn die het Bel-Me-Niet register beschouwen als telefoonboek. Noem mij maar ouderwets maar doodleuk iemands protesten negeren en doorgaan met je ongevraagde verkooppraatjes noem ik asociaal! Kijk, van kinderen en psychiatrisch patiënten valt te verwachten dat zij zich egocentrisch (alles draait om hen) gedragen.

Wanneer mensen het psychisch zwaar hebben is dat doorgaans vanwege een (slechtlopende) amoureuze relatie of vanwege problemen op het werk. Een goede verzekering betaalt mee aan psychologische zorg om een depressie of burn out te voorkomen. Maar let op de kleine lettertjes want daar staat tegenwoordig meestal: 'niet in het geval van relatie- of werkproblemen.'

Het pleonasme van de dag is: 'Opzettelijk haatzaaien'


6 opmerkingen:

Rebbeltje ★ zei

Nu heb wel eens een leuk gesprek gehad met een beller die me wat aan probeerde te smeren.
Dus kan ook leuk zijn ook voor de andere kant :)Hij bedankte me voor het leuke gesprek haha

En ja is irritant als je wacht op een reactie en die niet krijgt...
grtjes

rietepietz zei

De man ként je nu in ieder geval wel maar of dát gaat helpen in de toekomst?

Tja , het wél Nederland hé, de dader is hier altijd zielig en blijkbaar al genoeg gestraft!
די מריו zei

Nog mooier, ouders die alleen maar de kinderen de schuld geven als de kinderen zich slecht gedragen. We hebben ondertussen al diverse neefjes en nichtjes in huis gehad, die thuis niet meer handelbaar zouden zijn. Het enige wat ze misten was aandacht en duidelijkheid. Maar daar lag het natuurlijk niet aan volgens de ouders.

Love As Always
Di Mario

gerdaYD zei

Jammer dat je een leuk (en betaald) optreden miste op die manier, maar ik hoop dat je nog veel opdrachten wachten lieve Terrebel. Als er eentje is die dat verdient ben jij dat wel!
En wat die kinderen betreft, inderdaad: ouders zouden best eens de hand in eigen boezem steken. Toch kan het zijn dat een goed voorbeeld niet altijd strekt...

Redstar zei

Mensen geven wel vaker anderen de schuld. En ze kijken nooit eens nar zichzelf of ze mss toch niet zelf wel eens een fout maken..

Anoniem zei

Ik deel je mening, dat je de regering niet overal de schuld van kan geven: mensen moeten inderdaad eens vaker de hand in eigen boezem steken!