Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, juni 18, 2013

Oprah Winfrey Show

Gisteren beleefde ik een vrij rustig dagje op kantoor en had ik 's avond een afspraak: een viering van de Zomer Zonnewende.

Vanmorgen was hier een meneer van de woningbouw die er met groot vertoon van spierkracht en een schuurmachine voor zorgde dat mijn voordeur niet meer klemt. Straks komt een collega van hem mijn halofoon repareren zodat ik weer kan horen wie er staat aan te bellen. Gek eigenlijk, dat na mijn gesprek met de woningcorporatie reparaties zo snel worden uitgevoerd. Zal wel toeval zijn...;-) Nee, ik ben niet bang voor grote bedrijven. Zo won ik eerder al akkefietjes met het NUON, de KPN en Albert Heijn. Ooit won ik zelfs een rechtszaak die tegen mij was aangespannen door een advocatenkantoor! Nee, wél ben ik bang dat mijn geliefden wat overkomt, om levend begraven te worden en heb ik nog een paar natuurlijke angsten zoals die voor grote hoogtes, snelheid en wilde dieren. Maar bang voor personen en bedrijven die zich intimiderend opstellen? Nooit!

Men is bang dat radicale moslims Nederland zullen overnemen en hier de Sharia zullen instellen. Is die angst terecht? Nee. Zijn er dan geen radicale moslims? Natuurlijk wel. Zoals er ook radicale voetballiefhebbers, Robbie Williams fans en radicale christenen zijn. Heel veel zelfs.  Maar voor hen zijn wij niet bang. Wij zijn zelfs niet bang voor auto's hoewel die toch voor honderden doden per jaar zorgen! En waarom zijn wij niet bang voor alcohol? Er zijn mensen die legaal en moedwillig iets verkopen waarvan zij weten dat het duizenden doden per jaar veroorzaakt. Alleen al in Nederland! Toch worden die dealers noch de gebruikers aangepakt. Dus ik vraag u nogmaals: moeten wij bang zijn voor die acht radicale moslims die hun geloof aan anderen willen opdringen, desnoods met geweld? Herinnert één van mijn lezers zich wellicht de kruistochten nog? Tienduizenden werden vermoord uit naam van het Christendom. Maar dat is natuurlijk wat anders want het Christendom is goed en het geloof in God mag best worden verspreid. Desnoods met geweld. Toch?

Onlangs had ik het nog over godsdienstwaanzin. Niets mis met houvast zoeken in een geloof maar uit naam van een hoger wezen je kinderen laten lijden zou naar mijn mening verboden moeten worden. Momenteel betreft het een epidemie van de Mazelen. Met name in de 'Biblebelt' zijn weer veel kinderen het slachtoffer van hun hypocriete ouders. Die vinden het de wil van God dat hun kinderen ernstig ziek worden en wellicht sterven 'want inenten staat niet in de Bijbel en gaat dus in tegen de wil van God.' Amehoela! In de Bijbel staat ook nergens dat je je kinderen moedwillig moet laten lijden. Wie dat dus wél doet gaat volgens zijn of haar eigen bezopen logica tegen de wil van God in. Ja, wij kennen nog achterhaalde systemen in Nederland en de overheid moedigt dat graag aan want het in stand houden van domheid zorgt voor tweedeling en een volk dat verdeeld is is makkelijker te manipuleren. Mede daarom kent ook Nederland klasse-justitie.

Nederland en België kennen geen klasse-systeem? Dat denkt u maar! In pretpark Walibi bijvoorbeeld kunnen mensen namelijk tegen extra betaling de wachtrijen met 'het plebs' voorbijlopen. Zo wordt het verschil tussen arm en rijk extra benadrukt. Ook door bijvoorbeeld studiefinanciering af te schaffen of extreem duur te maken door studenten verplichten dat geld tegen veel rente bij banken te lenen. Gevolg: alleen kinderen van rijke ouders kunnen studeren; alleen kinderen van rijke ouders kunnen goed betaalde functies in het bedrijfsleven krijgen en alleen hún kinderen kunnen studeren.

Mensen die de eenvoudige pech hebben dat hun ouders een modaal of lager inkomen ontvangen zullen zich moeten behelpen met baantjes in de marge. Behalve dat handvol gelukkigen dat beslag kan leggen op een studiebeurs. Dan gaan we - God verhoede - Amerika achterna: kinderen van niet-rijke ouders kunnen niet studeren. Tenzij zij extreem goed kunnen basketballen of als zielig kindje een paar minuten mogen huilen in de Oprah Winfrey show.

5 opmerkingen:

Ollie zei

Door de geschiedenis te lezen heb ik een enorme afkeer tegen de godsdiensten gekregen . Stel je voor tot 1099 leefden moslims , Christenen en Joden langszij en tesamen in Israël en Jerusalem. Toen kwam Godfried van Boullion met zijn Kruisvaarders toe ! Het bloed stroomde uit de poorten schreef men , iedereen moest over de kling ... Omdat ze samenzweerden met de ketterij ! In naam van God !
De haat voor de Christenen was/is gegrond hoor !

En ook voor mij is het een grote eer je te mogen leren kennen ! En kleine man met een even groot en goed hart !
En als je in de gunst van de ruwe Westvlamingen geraakt , blijf je daar voor altijd in ! :-)

Sjoerd zei

Als ik kijk hoe geld over de balk word gegooid door onze regering(en), dan kunnen we op andere plaatsen bezuinigen en het onderwijs zelfs verbeteren.

rietepietz zei

Ik ben gelukkig ook niet bang voor instanties en ander "gespuis" en heb daar ook m'n sporen wel verdiend .toch lukt niet altijd álles, en dan meestal omdat er een (te) grote meerderheid is die zich gewoon neerlegt bij onrecht!

De ophef over de mazel inenting vind ik behoorlijk overdreven , inenten tegen mazelen is sowieso onzin. Mijn kinderen hebben nog gewoon de mazelen gehad en slechts een héél klein percentage heeft kans op complicaties , misschien wel net zo'n klein percentage dat complicaties heeft na de inenting , ook bij griep hetzelfde verhaal. Ik ben niet zo erg vóór alle kinderziektes "af te schaffen" het natuurlijke immuun systeem kan dat best aan.
Een ziekte als Polio is natuurlijk een ander verhaal, dat is een ziekte die heel veel vervelende gevolgen heeft voor vrijwel iedere patiënt .

Renesmurf zei

Angst is een slechte raadgever en over 100 jaar zijn we allemaal dood.

Toch is het zo dat rechtse mensen er van genieten als buitenlanders iets flikken.

En geld, dat is slechts een ruilmiddel. En ongelijk verdeeld.

gerdaYD zei

Ik ben momenteel een schitterend boek aan het lezen van Ludo Abicht die goed bij jouw opmerking over het standenverschil aansluit lieve Terrebel: http://www.houtekiet.com/boeken/p/detail/gewoon-volk-eerst. Een aanrader wil je een beetje begrijpen wat het allemaal inhoudt...

Allemaal Angst

negers zijn heel vaak gevaarlijk
met een mes of een pistool
en kijk ook maar uit voor joden
ook al spelen ze mooi viool

en dat is allemaal angst
allemaal angst
de alle grootste schreeuwers
zijn dikwijls het bangst
en als er ooit iets gebeurt
nou dan moeten het zo wezen
wie het meeste angst heeft
heeft vaak het minste vrezen

als je scheel kijkt en de klok slaat
blijf je heel je leven scheel
als je zout morst krijg je ruzie
en betaal ik niet te veel
loop nooit onder langs een ladder
en op wijzen staat een jaar
en onder bomen staan bij onweer
dus schuilt een levensgroot gevaar

als je ouder wordt komt vanzelf de generatie kloof
en wie vloekt gaat naar de hel
van masturbatie wordt je doof
WAT!!!
van masturbatie wordt je doof

en dat is allemaal angst
allemaal angst
de alle grootste schreeuwers
zijn dikwijls het bangst
en als er ooit iets gebeurt
nou dan moeten het zo wezen
wie het meeste angst heeft
heeft vaak het minste vrezen

vrijdag 13 blijft gevaarlijk
van veel lezen wordt je blind
trouw je met je achternichtje
krijg je een ongelukkig kind
als ik maar geen lekke band krijg
en stink ik niet uit me mond
ben ik niet te laat verzekerd
dokter, ben ik wel gezond?

van tomaten krijg je puistjes
van veel koffie wordt je rood
van sigaretten zieke longen
en van leven ga je dood
en dat laatste is waar
das helemaal waar
het klinkt misschien wel lullig
maar toch is het waar
maar 't kan nog jaren duren
dus niet van dat bange

heb je angst voor morgen?
dan moet je vandaag gaan hangen!
© Robert Long