Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, mei 12, 2013

Verdedigen

In het kader van Moederdag bezochten wij vandaag eerst mijn moeder en daarna die van mijn vriendin. De moeder van de twee vermiste broertjes van wie de vader zelfmoord heeft gepleegd zal zeker weten geen leuke Moederdag hebben beleefd. Natuurlijk zijn er overal al mensen die klaarstaan met hun oordeel over de vader dan wel over zijn ex-vrouw maar zelf wacht ik met een oordeel vellen voordat alle feiten bekend zijn.

Vrijdagmiddag bezochten wij de Ferman's moeder op haar nieuwe woonstek aan de rand van de stad om daarna door te gaan naar een verjaardag en 's avonds te genieten van lekkere (maar dure) hapjes bij De Rollende Keukens. Een afspraak de volgende morgen ging niet door en daardoor kon ik die avond een borreltje te veel drinken.

Donderdag nog even genoten van een lekkere avondwandeling maar vrijdagmorgen onderweg naar aquajoggen leek het opeens weer herfst. Dankzij aquajoggen is de balans in mijn lijf weer aan het herstellen na mijn heupoperatie van anderhalf jaar terug. Sowieso kom ik weer wat meet in balans. Ook emotioneel. En dat is fijn.

Net als onszelf verwennen. Onlangs kochten wij een heuse nieuwe televisie nadat wij vijf jaar lang de computer-monitor misbruikten als televisiescherm. TV-kijken wordt opeens plezierig en misschien ga ik dat wel vaker doen! Wij ontdekten ook dat een oude spelconsole kan worden aangesloten op het nieuwe apparaat en vooral mijn zoon vermaakte zich met het bijkans antieke 'Pole Position'. Goed, onze bankrekeningen staan nu in de min maar soms is het fijn er even niet aan te denken dat je eigenlijk weinig te besteden hebt.

De Nederlandse burger heeft steeds minder te besteden. Om de burgers te "helpen" hebben de VVD en de PvdA samen iets bedacht: 'Laten wij nog meer bezuinigen zodat men nóg minder te besteden heeft!' Volstrekt bezopen natuurlijk want iedereen die in de tweede klas van de middelbare school het vak Economie heeft gevolgd weet dat je de economie alleen maar stimuleert met investeringen. Maar leg dat maar eens uit aan een paar heren die met een 'Sociaal akkoord' (Wat is er eigenlijk precies sociaal aan?) hebben afgesproken dat er enorm moet worden bezuinigd. Gek is dat: politici hebben doorgaans geen enkele moeite met het breken van beloftes (Weet u nog Wilders met zijn:'Als het aan de PVV ligt zal de JSF er nooit komen!' om een paar maanden later een gedoogakkoord te tekenen waarin men voorstelde een tweede testtoestel te kopen. Bijvoorbeeld.) maar zo'n regeerakkoord is opeens heiliger dan de Bijbel!

In Amerika worden Bijbelse waarden met hand en tand en te vuur en te zwaard verdedigt. Uiteraard lijdt dat tot excessen. Zo mogen kinderen daar het kinderboek 'Koning en Koning' niet lezen want dat gaat over een koning die een koningin mag uitzoeken maar thuiskomt met een koning en homoseksualiteit is in 'het land van de onbegrensde mogelijkheden' een reusachtig taboe. Ook mogen er geen kinder-surprise eieren worden verkocht 'want kinderen zouden eventueel misschien kunnen stikken in de kleine puzzeldeeltjes.' Bepaalde versies van het sprookjesboek Roodkapje zijn verboden want in het plaatje op de voorkant loopt Roodkapje met een fles wijn in haar mandje voor oma en 'stel je voor dat kinderen zien dat mensen wijn drinken. Dan gaan zij dat misschien zelf ook doen!'

Maar de verkoop en het gebruik van semi-automatische wapens wordt bij voorkeur aangemoedigd 'want daarmee kunnen wij op scholen kinderen verdedigen!' Laatst nog schoot een jochie van 5 zijn zusje van 3 dood met zijn exemplaar van 'My First Rifle'. Ja, dat bestaat! Volgens zijn tante was dat 'de wil van God'. Dat is van een soort logica waar zelfs enkele PVV-stemmers de wenkbrouwen bij optrekken: 'Huh!? Dus boeken worden verboden omdat kinderen daardoor beschadigd kunnen raken maar wapens zijn juist tof?' Rare jongens, die Amerikanen en hun 'Bijbelse waarden'! Zelfs al ben ik hen dankbaar voor hun aandeel in de bevrijding van Europa. Al waren het Canadezen die Amsterdam bevrijdden. Maar dat terzijde.

Maar er is hoop voor het land van FoxNews en Coca Cola! Zoals blijkt uit een toespraak van politicus Brian Sims: 'Met de hand op de Bijbel zworen wij de Grondwet te verdedigen; wij zworen niet met de hand op de Grondwet om de Bijbel te verdedigen!'


6 opmerkingen:

gerdaYD zei

Wow, een hele boterham om te lezen én te verteren... maar zoals steeds geef ik jou over de hele lijn gelijk lieve Terrebel, we zitten beslist op dezelfde golflengte!
Proficiat met de nieuwe TV. Nu hoop ik maar dat zoonlief hem niet de hele tijd in beslag neemt met zijn spelletjes... *wink, big smile*
Bedankt voor je steeds weer zo lieve reactie jongen, en maak er een schitterende nieuwe dag en dito week van hé!

Zuster_Klivia zei

Ik vond het eerste gedeelte van je blog leuker ;)

Heerlijk, die nieuwe tv. Idd, soms moet je even niet alleen maar verantwoorde dingen doen, maar even lekker uit de band springen.

Di Mario zei

Dus je bent één van die Nederlanders die zichzelf in de schuld hebben gestoken voor spullen die ze niet kunnen betalen ;-) Maar ja, ik zeg altijd maar zo, geld moet rollen voor de economie en ik ben blij dat je daarbij geholpen hebt.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

ja, die rollende keukens zag ik vorig jaar, wel gezellig, maar ook druk!

Mja, en de feiten, of die ooit boven water komen, hoe dan ook, erg triest.

rietepietz zei

Fijn dat veel beter in balans bent, nu de bankrekening nog;-) maar dat komt óók wel weer, je nam waarschijnlijk een voorschotje op het vakantiegeld.
Ik me niet te ergeren aan wat andere landen voor typische dingen doen , daarvoor kan ik ruimschoots terecht in Nederland .

Ollie zei

Je bent zo een man van mijn hart , mijn kleine grooooooooooote vriend. Jou hart zit op de juiste plaats. (Ik ben geen smoelentrekker) . Mochten er zovele Terrebels zijn.