Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

woensdag, april 24, 2013

Eigen mening

Elk weekend wonen zij een gebedsdienst bij in hun eigen taal. Hoewel zij al jaren niet meer in hun geboorteland wonen houden zij vast aan oude eetgewoontes en vieren zelfs in dat verre vreemde land waar zij welkom werden geheten nog hun eigen oude volksfeesten! Er zijn er zelfs bij die in het nieuwe thuisland geboren zijn maar nog steeds - in elk geval binnenshuis - de taal van hun voorouderen spreken. Er is dus absoluut geen sprake van integratie. Onvoorstelbaar eigenlijk dat na bijna zestig jaar zowel de Canadezen alsook de Australiërs nog niet hebben aangedrongen op het terugsturen van die vermaledijde Hollanders.

Daar dacht ik gisteren aan toen ik - na een succesvolle eerste sessie psychotherapie-op-basis-van-hypnose - in de supermarkt 'de boks' kreeg van een buurjongen. Hij informeerde naar mijn gezondheid, daarna naar die van mijn vriendin, vroeg hoe het met mijn zoon op school gaat en vroeg zich af hoe het met mijn moeder ging omdat hij haar al zo'n tijd niet gezien heeft. De jongeman in kwestie is slechts zestien jaren jong en zijn ouders zijn geboren in Turkije. Dan nog zijn er die roepen dat 'al die buitenlanders' zich zo onbeschoft gedragen. Kijk, dát vind ik nu onbeschoft gedrag.

In België klaagt men over de toestroom van onbeschofte buitenlandse bouwvakkers die onder de prijs werken en de baantjes inpikken van Belgische jongeren. Gaat het hier om Polen, Portugezen of Roemenen? Nee, het gaat hier om bijna 5000 Hollandse bouwvakkers waar onze zuiderburen nu een hekel aan hebben. Maakt hen dat racisten?

Vaak zijn het ook racisten die vinden dat homoseksuelen niet dezelfde rechten verdienen als heteroseksuelen. Alsof homoseksuelen geen mensen zijn! Natuurlijk mag een ieder zijn of haar eigen mening hebben maar die dan baseren op de woorden in de Bijbel is zachtgezegd vrij inconsequent. 'Ja maar in de Bijbel staat dat het slecht is om homo te zijn!' Stierepoep natuurlijk want in de Bijbel staat ook dat je je medemens moet liefhebben zoals jezelf, dat vrouwen zich onderdanig moeten opstellen, dat je dorpen moet plunderen en daar alle niet-getrouwde vrouwen mag misbruiken, etcetera, etcetera.

Op zich natuurlijk een handige verzameling boeken, die Bijbel want er staat altijd wel ergens iets wat je kunt gebruiken voor het onderbouwen van je eigen mening.

3 opmerkingen:

Sjoerd zei

De meeste Nederlanders van buitenlandse afkomst zijn meestal beleefder dan de botte Hollander...
Ik werk samen met een Duitser, een Iraniër en enkele Belgen uit de euregio en dat gaat prima. Respect hebben voor elkaars kwaliteiten is hier het sleutelwoord.

Renesmurf zei

Buitenlanders die werken voor minder geld, vanwege rare regeltjes, nee, dat klopt niet.
Daar is niks rasictisch aan, Polen dienen ook hetzelfde te verdienen en hetzelfde af te dragen.

Di Mario zei

Tja respect, daar begint het me. Of begint het al met die box van jou bij de buurjongen. Mmmmmmm, misschien moeten we dat eens vaker doen.

Love As Always
Di Mario