Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, september 04, 2012

Hypotheekrente aftrek


Hoewel het gisteren officieel m'n zoon's eerste schooldag van het seizoen was, ging hij vandaag pas weer naar school. De afgelopen paar weken was ik vanwege werk en meisje vrij weinig thuis en was hij regelmatig hele dagen op zichzelf aangewezen. Maar een jongeman van 16 zit daar niet zo mee...;-)

Vandaag kreeg ik visite van buurvrouw Angélique en werkte ik ondermeer als acteur in een videoclip. Mocht u toevallig 'Dracula' van de artiest Dio voorbij zien komen dan zal ik naar u zwaaien...;-) Hoogst vermakelijk ende gezellig, zo'n clipje maken! Je bent een paar uren kwijt. Dat wel. Uren die je extra achterraakt op de administratie en het huishouden maar wèl leuk. Voor u misschien niet interessant maar voor mij de moeite van het vermelden.

Was ik toch zomaar vergeten te melden dat wij afgelopen weekend ook nog naar de film waren geweest? Brave is een vermakelijke familie animatiefilm. Al had er in mijn ogen meer in gezeten. Wat wellicht bewaard is voor een vervolg.

Of het kabinet Rutte een vervolg krijgt is nog even afwachten. Gisteravond - tijdens een vergadering annex etentje van een organisatie waar ik voor werk (psychiatrie café noord) - bleek dat het steeds moeilijker wordt om subsidie te krijgen voor buurtgericht werk. Buurthuizen worden wegbezuinigd en projecten stopgezet. Duizenden medewerkers verdwijnen zo in de Bijstand.

Mensen in de bijstand kosten de maatschappij zo'n 5 miljard euro per jaar. Dus afschaffen die subsidie! Toch? Dan blijft er meer over voor huizenbezitters. Die kunnen namelijk een extra'tje wel gebruiken omdat zij maar een schamele 14 miljard per jaar aan gemeenschapsgeld ontvangen.

Ofwel: wat levert de gemeenschap meer geld op, het aanscherpen van de bijstandsregels of het aanpakken van de Hypotheekrente aftrek?


Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Michael Clarke Duncan en Sun Myung Moon

6 opmerkingen:

Di Mario zei

Die achterlijke prijzen die wij voor huizen vragen is natuurlijk vragen om problemen. Waarom moet een huis wat 20 jaar geleden 125000 gulden kostte nu 400.000 euro waard zijn. En dan zeggen, we moeten wel met zijn tweeen ervoor werken en dan moeten we ook nog subsudie krijgen. Geef mij die banen maar. Goedekopere huizen. En wat meer geluk.

Love As Always
Di Mario

ank zei

Zorg in deze tijd dat je jouw.gezondheid en geluk met beide handen vasthoudt en draag de liefde overal met je mee in je hart. Blij dat ik je mag volgen .....

Redstar zei

Onlangs was in het nieuws dat die HRA veel hoger was dan die 14 miljard die jij hier zegt. Het is de laatste 10 jaar het dubbele geworden. En die HRAtrekkers vinden het maar best.

Ollie zei

Nederland komt achter met rasse schreden !

Renesmurf zei

Mensen denken als eerste aan zichzelf.
En de rijken stemmen wel.
En de christenen ook.

gerdaYD zei

Ik ben het over de hele lijn met ank eens...