Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, mei 15, 2012

Uitpakte

Sommigen van u wisten het al maar anderen niet: ik ben lid van een overkoepelend orgaan van bewonersorganisaties en vanavond gaan we weer lekker vergaderen...

Zoals u vermoedelijk al wist was ik het afgelopen weekend in Londen. Het komt daar wel'ns voor dat er een metro-lijn wordt stilgelegd vanwege een bommelding. Met een verleden van IRA-aanslagen en zelfs een enkele aanslag die is toegewezen aan al-Qaida zijn de Londenaren wel wat gewend.

Ze halen dan ook berustend de schouders op, bellen de baas dat ze wat later zijn en lopen naar een ander metrostation. Al is het maar omdat paniekerig rondrennen zo vermoeiend is.

En waarom zou je bang moeten zijn voor bommen? De kans dat er NIET eentje naast je ontploft is vele malen groter dan dat dat wèl gebeurt en àls-ie naast je ontploft heb je geen tijd te bedenken of het pijn zal doen.

Dat hele bommengedoe is misschien het vervelendst voor hen die bagage moeten controleren op explosieven; elke tas die je openritst kan je laatste zijn. Al is de kans dat je sterft van ouderdom vele malen groter en ouder worden we (een enkeling uitgezonderd) allemaal. Of we dat nu leuk vinden of niet.

Soms moet je iets doen wat je niet leuk vindt, of je nu in loondienst werkt of als 'zelfstandige zonder personeel (ZZP'er)'. Bonnetjes inplakken bijvoorbeeld. Of aardig zijn tegen iemand die je eigenlijk helemaal niet zo aardig vindt. Soms heb je helemaal geen zin in een netwerkavond met vakgenoten maar toch ga je maar. Al is't maar vanwege het gratis biertje. Op zo'n netwerkborrel kwam ik mijn huidige vriendin tegen. Waarmee ik heel blij ben en waarmee ik maar zeggen wil: soms loont het de moeite om iets tegen je zin te doen.

En u? Heeft u wel eens iets gedaan waar u eigenlijk geen zin in had maar wat tòch goed uitpakte?

9 opmerkingen:

Renesmurf zei

ehm, ja, vast wel.
Zo is mijn hele leven wel, almaar dingen moeten doen, en uiteindelijk pakt dat goed uit.
Tanden poetsen bijvoorbeeld.

Di Mario zei

Ik doe weinig dingen tegen mijn zin. Maar dat komt ook misschien wel omdat ik van een hoop dingen het positieve inzie.

Love As Always
Di Mario

rob alberts zei

Mooi, ik blijf met tegen zin borrelen. Want ik begrijp dat ik zo de kans heb om een leuke vriendin te ontmoeten.
Tja, soms leef ik even met tegenzin, maar daar ga ik ook gewoon mee door!
Vrolijke groet,

gerdaYD zei

Vroeger gebeurde dat wel eens lieve Terrebel, maar sinds ik van het Zwitsers gevoel geniet doe ik dat niet meer. Gewoon de dag plukken zoals ie komt, er zijn al leuke dingen genoeg en je over iets opwinden of zorgen maken brengt meestal toch geen zoden aan de dijk.
En zoals je al fijntjes aangeeft: doe je het toch, dan is er nog altijd de obligate borrel achteraf *wink, big smile*.
OT: ja hoor, je feliciteerde me al geloof ik, toch nog reuze bedankt hoor, je bent een schat!

DharSon zei

Uitgaan!
Steeds als ik geen zin heb\ had en andere me over gingen halen dan werd het een supergezellige avond.

Wil/Zizy zei

Nu eigenlijk niet meer...omdat ik de keus kan maken nu . en dat kan niet altijd..als je moet werken om je boterham te beleggen ;-)Kan mij op het moment geen dingen in gedachten halen .. die ik tegen mijn zin deed en toch positief uitpakten... zal geheel en al aan mijn hersens liggen.. dat ik daar niet op kom hahaha.

Ollie zei

Naar school gaan achter de rapporten van de kinderen , om het geklaag van de leraars te horen !

Fokko zei

Elke dag: de afwas en andere husihoudelijke dingen.

suske zei

met tegenzin naar familiefeesten gaan om achteraf vast te stellen dat ik me toch uitstekend geamuseerd heb.