Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 26, 2012

Geniabel

Even terugkomend op het stukje van gisteren, naar aanleiding van een daaronder geplaatste reaktie: wanneer wij pedoseksuelen de cel of het hiernamaals in wensen vanwege hun gevoelens, in hoeverre verschillen wij dan van die 'barbaarse' landen waar datzelfde sentiment heerst over homoseksuelen? Zoals het nog niet zo lang geleden ook was in Nederland  en België...:-(

Met andere woorden: is het niet gewoon ontzettend verkeerd om mensen te beoordelen op hun gevoelens in plaats van op hun daden? Stelt u zich eens voor dat u de cel in gesmeten wordt, louter en alleen omdat u bepaalde gevoelens heeft...Ook al zijn die gevoelens in de ogen van anderen (en misschien ook wel van u zelf!) 'verkeerd'. En dan nu naar vandaag...

De hele bedoeling van 'Eén Europa' was toch dat in alle Europese landen regels, wetten en prijzen gelijkgetrokken zouden worden? Of heb ik iets gemist? Het lijkt er namelijk eerder op dat burgers van de verschillende landen verder van elkaar verwijderd worden. Zo mag het ene land meer vis vangen dan het andere, is in het ene land benzine goedkoper dan in het andere of tabak juist duurder, etcetera. Om voor mij onverklaarbare redenen betaalt men in België minder ziekenfondspremie terwijl daar de wachtlijsten korter zijn dan in Nederland. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een aantal ziekenfondsen heeft besloten alleen nog maar een deel van de tandartskosten te vergoeden. Een restant moet door de verzekerde worden opgehoest. Tandartsen sturen dus voortaan twee rekeningen: eentje naar het ziekenfonds voor het maximum vergoedde bedrag voor behandeling en eentje naar de cliënt voor het restbedrag. Lekker gemakkelijk, goedkoop en efficiënt. NOT.

Een paar verzekeringsbedrijven zijn inmiddels tot inkeer gekomen en ontdekten dat het meer geld kost om bij een particulier 7 euro te innen via de betreffende tandarts dan om die 7 euro gewoon te vergoeden. En terecht natuurlijk want per 1 januari is de burger weer een hogere premie gaan betalen terwijl er steeds minder wordt vergoed. Al met al moet ik nu zelf de tandarts bellen om te zeggen dat zij het restbedrag alsnog moeten verhalen op mijn verzekering en niet op mij zelf.

Dan denk ik: als ik zoveel zelf moet betalen en dan vervolgens zelf alles moet regelen wat betreft de administratie en de incasso, wat doet zo'n verzekeringsmaatschappij dan eigenlijk nog in ruil voor die 125 euro die ik maandelijks op hun rekening bijschrijf?

Voornoemde besparingsmaatregel kost tijd, moeite en geld voor verzekeraar, tandarts èn verzekerde. Tot zover een briljant plan dat zeker niet geniabel (geniaal en sympathiek, ofwel aimabel) is.

Over ziektekosten gesproken: vandaag was ik in het ziekenhuis waar mijn vriendin lag voor een ingreep die gelukkig zo 'klein' was dat zij straks weer naar huis mag. Daar maakte ik deze foto die mij deed denken aan een sympathieke Belgische collega-weblogger...


6 opmerkingen:

Di Mario zei

Het ziekengeld is in Nederland compleet scheefgetrokken. Niet alleen betalen we de hoofdprijs, maar dan ook moet je eerst nog een eigen bijdrage betalen.

Love AS Always
Di Mario

Renesmurf zei

Europa is vooral bedoeld om economisch samen te werken en de vrede te bewaren.
Het gewone volk heeft er weinig aan.

En in nederland, met voor alles een aparte buro, dat loopt helemaal spaak.

Ollie zei

Van Europa zelf hebben we als gewone man niks !

Het is voor mij een eer om mijn naam te zien staan op jou blog ! Mijn kleine Grooooooooooote vriend dank je dat je aan me denkt .:-)

gerdaYD zei

Terrebel, ik kan je het boek aanbevelen waar ik het vandaag op mijn blog over heb, het zal je beslist de ogen openen zoals het de mijne ook deed...

Sjoerd zei

Geniaal dat plaatje...

rietepietz zei

Ook Europa maakt de fout te denken dat alle mensen hetzelfde zijn ,en dat is helemaal niet zo natuurlijk ! Het was ,en is , een grote misvatting at ieder land op dezelfde manier bestuurd kan worden .
Ook bij de zorgverzekering moeten er na de veranderingen méér mensen uit dezelfde ruif eten en dat kost inderdaad héél veel geld .

ps.Ik zie trouwens bij de reacties niemand die pedoseksuele de hel of het hiernamaals inwenst.