Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zondag, augustus 14, 2011

Vruchtendrank

Met m'n dochter zitten praten over het nastreven van je dromen en samen met haar broer speelde zij het klassieke spelletje Pong op de bouwpakket-spelcomputer die zoonlief zelf had gemaakt. Wij lunchten bij oma en spendeerden de middag in de speeltuin. Al die tijd vernam ik nauwelijks nieuws uit "de buitenwereld".

Omdat ik had vernomen dat in het PVV-clubblad de heer Wilders (in de woorden van zijn aanhang) "Huilie huilie" deed, besloot ik er eentje te kopen. Ik moet zeggen: een verademing om stukken te lezen zonder hoeven na te denken over een mening, waarin vage geruchten worden gepresenteerd als feiten en omstreden onderzoeken van decennia geleden worden gepresenteerd als recent verkregen bewijsmateriaal. Lekker weinig woorden ook van meer dan drie lettergrepen dus ik begrijp best dat mensen met een IQ van 89 graag De Telegraaf lezen.

Zo lezen zij "de waarheid" over de aanslagen in Noorwegen: namelijk dat als de Islam er niet was geweest Breivik nooit was doorgeslagen en nooit al die mensen had vermoord...*zucht*.

De Noor die recentelijk in zijn eentje een voortijdig einde maakte aan maar liefst 77 mensenlevens heeft er indirect voor gezorgd dat een Noorse winkelketen gestopt is met de verkoop van het computer-oorlogsspel dat Breivik graag speelde.

Onvoorstelbaar dat je één enkel individu met verknipte (letterlijk! Want 90 procent van zijn "manifest" had hij gekopiëerd van andere idioten) ideeën laat bepalen wat je al dan niet verkoopt.

Bijna net zo onvoorstelbaar dat er mensen zijn die denken dat je agressief wordt van het spelen van gewelddadige spelletjes. Alsof voetballers in het dagelijks leven zo graag tegen dingen aan schoppen!

En elk klein meisje dat in een computerspel op zoek gaat naar diamantjes voor in de tiara van de prinses groeit natuurlijk op tot een [censuur] (Engels voor 'vrouwtjeshond') die over lijken gaat om aan meer juwelen te komen. Toch?

Nee, dat is óók onzin. En stel nu eens dat Anders Behring Breivik dol is op pruimensap...zullen er dan ook politici opstaan die een verbod willen instellen op de verkoop van deze vruchtendrank?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Fritz Korbach

7 opmerkingen:

Di Mario zei

Die Fritz, die een wedstrijd wilde winnen die al beëindigd was.

En dat van die moslims vind ik weer lekker makkelijk. Helemaal omdat hij geen moslims doodde.

Love As Always
Di Mario

Sjoerd zei

Als ze de wijn gaan verbieden ga ik ook schieten....

Marjolijn zei

De voetbalwereld heeft weer een markant man verloren.

Redstar zei

Ik speel al vanaf Delta Force 1 oorlogs-spellen, maar ben er nog niet echt oorlogszuchtig door geworden..

klaproos zei

hoi terrebel,
loos gezever wat ze doen daar, laten wij ons gezonde verstand maar bewaren:-)

Roosnans zei

Viel me op de camping op dat er stapels van dit lijfblad lagen en slechts 2 volkskranten, 1 trouw en 1 nrc. Wel weer een (maar toch flink minder grote) stapel AD's....
Kocht bijna met schroom mijn krantje, gelukkig kocht mijn buurman de andere VK.....pfffff

grtz!

Anoniem zei

de spellen nu zijn wel echt heel echt eng. Had ooit een spel, leek me leuk tomraider heette het geloof ik. Was lekker aan spelen en ineens werd ze gespiets met bloed en al. Ik vond het nogal schokkend en er kwam alleen Jak uit mijn mond. Misschien zou het ietsje minder kunnen. Maar of dat tot zelf schieten aan gaat zetten???? volgens mij niet.

ctje