Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, november 23, 2010

Drogreden

Vandaag was mijn zoon later thuis dan anders omdat hij eerst bij een vriend een Sinterklaas-surprise ging maken.

De Ferman had gisteravond een oppas-klusje en was vanmorgen vroeg de deur uit voor zijn folderwijk. Normaal gesproken hoor ik hem dan de deur uit gaan en weer thuiskomen waarna ik het ontbijt maak. Maar vanmorgen sliep ik er gewoon dwars doorheen. Maar ik kan toch niet moe zijn van het bezoekje van vriendin Thura gisteren of de vergadering die later op de avond volgde?

Toch bleek ik voldoende uitgerust om vandaag vriend Orlando en diens vrouw te ontvangen, buurvrouw Winonah op visite te hebben, op te ruimen, te strijken en bij m'n moeder langs te gaan. O ja: ook nog een paar verhaaltjes geschreven, alvast voor de volgende bundel...

Waar haalt een mens eigenlijk z'n energie vandaan? Ach, eigenlijk is dat een niet terzake doende vraag.

In het reaktievenster kwam een paar keer de vraag hoe men het door mij geschreven boekje kan bestellen. Welnu: dat kan door op de link te klikken die hier bovenaan het weblog staat en dan E.9.95 (plus verzendkosten) over te maken via Paypal of door op deze link te klikken óf door eenvoudigweg mij een mailtje te sturen (info[raar dingetje]terrebel.nl), dan stuur ik de bestel- en betaal-details.

Overigens is het bestellen gratis maar het boekje zélf niet...;-)

Zoiets als "Je mag gratis wonen zolang je huur of hypotheek-afdracht betaalt."

De onroerend zaakbelasting moet ook worden betaald en is (in weze) een percentage van de waarde van een pand. In 2011 daalt de huizenprijs én stijgt de OZB. Kijk, dat begrijp ik dus niet.

Wat ik ook niet begrijp is dat overheden liever burgers straffen dan belonen. Sinds Pavlov is toch al echt bekend dat belonen veel beter werkt dan straffen. Kijk eens naar de positiviteit die uitstraalde van de recente actie waarbij de politie extra lette op de verlichting van fietsende kinderen. Kinderen die hun verlichting in orde hadden werden beloond en kinderen bij wie het licht stuk was of ontbrak kregen een tegoedbon waarmee ze het licht konden regelen bij de lokale fietsenmaker. Alleen maar blije gezichten. Zowel bij de politie alsook bij de kinderen.

Nu zijn er mensen die beweren dat iedereen die iets stouts doet gestraft moet worden. Behalve als hen dat zelf betreft. Zo zijn PVV-stemmers mensen wel. Maar zeg eens eerlijk: Als U vroeger iets stouts deed, wat hielp dan beter...Voorbeeldje: Stel dat een kind z'n bord niet leeg eet en dat kind wordt gestraft met twee dagen geen TV mogen kijken...zou dat helpen? Anderzijds: Als een kind z'n bordje leeg eet en als beloning een chocolaatje krijgt...welke van de twee methodes zal beter werken voor de harmonie in het gezin? Bovendien: wat voor enorme wereldramp zal er ontstaan als het kind een restje eten laat staan?

Een partij die altijd voor zwaarder straffen was was de PVV LPF. Kent U die nog? Voorman Pim Fortuyn werd vermoord. Volgens sommigen omdat hij tegen de JSF was. Zijn plaats binnen de partij werd overgenomen door Mat Herben die altijd groot voorstander is geweest van allerhande wapentuig. Hij is nu dan ook lobbyist voor de Nederlandse wapenindustrie ('adviseur voor de belangenbehartiger van de defensie-industrie NIDV,').

Herben praat het goed dat een Nederlands bedrijf wapensystemen aan een "fout" land verkoopt door te zeggen "Als wij die wapens niet leveren doet een ander het wel." Een prachtige drogreden! Hij gaat namelijk uit van een niet te bewijzen-aanname (Misschien ís er gewoon verder niemand zo dom om wapens te leveren aan Venezuela!) én er is sprake van een "vals dilemma", ook wel bekend als "zwart-wit denken". Een beetje zoals George Junior ooit zei:"Als je niet voor ons bent dan ben je dús tegen ons."

Mat Herben: Dankjewel voor dit prachtige voorbeeld van een drogreden!


7 opmerkingen:

suske zei

drogredens, wat doe je er aan ?
Bestraffen ?

Sjoerd zei

Die politie actie kan ik wel waarderen...

Bertie zei

Waar je de energie vandaan haalt?
Weet je nog niet dat je van inspanning energieker wordt en dat luieren juist luier maakt?
Neem de proef op de som!

Redstar zei

Nederland is een van 'swerelds grootste wapenleveranciers. EIgenlijk te zot om het hier te melden. Niemand die er om geeft verder.Energie haal je uit voedsel, en door actief te zijn ;)

Di Mario zei

Ik ben toch voor het positief bevorderen van goed gedrag.

Love As always
Di Mario

Mammalien zei

Oei, mat toch... Ik was hem eerlijk gezegd al bijna vergeten.

Raar dingetje???

Renesmurf zei

ja, als ik geen kopstoot geef doet een ander het wel, als ik dat kind niet pak doet een ander het wel.

Als ik die mevrouw die daar ligt omdat ze gevallen is niet omhoog help, doet een ander het wel.
Kijk, daar komt dan die alleen aan jezelf denken mentailteit weer naar bovendrijven.

Belonen werkt beter dan straffen, maar ook dat is soms oneerlijk. Zo wilde ik niet het geld dat ik kreeg omdat ik niet ziek was geworden.