Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

dinsdag, oktober 12, 2010

Hypotheekrenteaftrek

"The Best Science Fiction of 1972" is samengesteld door Frederik Pohl en boek nummer 23 van dit jaar. De titel geeft al een beetje aan dat het gaat om een collectie SF-verhalen van diverse schrijvers. Eén van die verhalen ging over chaos en ellende en had wat dat betreft zomaar over de NS en ProRail kunnen gaan. De twee spoorwegbeheerders en -gebruikers hadden besloten de burger alvast te laten wennen aan de komende ellende tijdens de wintermaanden.

Terwijl het absoluut niet nodig was hanteerde men de dienstregeling "voor slecht weer". Dat betekent in de praktijk dat dan ongeveer de helft van de treinen niet rijdt en de andere helft op vreemde tijden vertrekt en vanaf andere perrons. Om de proef levensecht te maken wisten ook de meeste conducteurs niet welke trein, hoe laat vanaf welk perron zou gaan. Als het de bedoeling was om én reizigers én personeel te verwarren mag de proef van afgelopen zondag duidelijk geslaagd worden genoemd.

Als het management zo door blijft gaan mag wat mij betreft daarop flink worden bezuinigd.

Het nieuwe kabinet wil 220 miljoen bezuinigen op kunst en cultuur. Want "Henk en Ingrid" houden nu eenmaal niet van klassieke muziek en dus kan dat best worden afgeschaft. Stef Blok van de VVD verwoordde het zo: "Een fietsenmaker krijgt toch ook geen subsidie?" Nu weet U meteen dat de VVD de AOW wil afschaffen; ook ouderen moeten voortaan maar gewoon gaan werken voor hun geld, net als de eenvoudige fietsenmaker. Of de musicus. Of de politicus. Als Stef Blok consequent wil zijn zou hij ook de subsidies aan politieke partijen willen afschaffen. Maar ja, dan is-ie zijn baantje kwijt.

Vanwege bovenstaande tekende ik deze petitie.

De VVD wil sowieso flink korten op niet-effectieve subsidies. Op zich niet zo'n heel slecht idee maar wél wanneer uitsluitend de VVD mag bepalen wat al dan niet "effectief" is. Zo vindt de VVD het niet effectief dat Nederland bijdraagt aan een beter en duurzamer beheer van water, land en kapitaal in ontwikkelingslanden. Stichting Both Ends krijgt daar subsidie voor en mag dat van de VVD direct inleveren. Zo belangrijk vindt de VVD het behoudt van de planeet.

Eén van de grootste niet-effectieve subsidies in ons land is natuurlijk de hypotheekrente-aftrek. Zeker 75 procent van dit subsidiepotje gaat naar mensen die het extra geld absoluut niet nodig hebben. De VVD ziet deze geldverspilling echter graag dooorgaan. Al is het maar omdat een groot deel van hun kiezers graag gebruik maakt van de hypotheekrenteaftrek.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Joan Sutherland


8 opmerkingen:

Redstar zei

We gaan nog wat zwarte sneeuw zien de komende jaren. En ik doel dan op 10, 20 jaar.

Di Mario zei

Ik heb die aftrek nooit begrepen. Dat is één van de redenen waarom huizen zo duur zijn geworden. Want men weet toch dat je afrek krijgt, dus dan kunnen de prijzen ook wel omhoog. Blijft toch een vreemd iets. Ik zeg.. boven de 2.5 ton geen aftrek. Dan ga je maar in een iets kleiner huis wonen.

Love As Always
Di Mario

Renesmurf zei

Ook Frans Bouwer gaat meer geld kosten, men wil het BTW tarief van 6 naar 19 procent opschroeven. Of zoiets, niet alles blijft altijd hangen.

Nederland is een rijk land, dat zie je aan de regering, voor de rijken!

klaproos zei

de politiek trek me steeds minder terrebel,

ik denk dat ik beter mijn eigen politiek bedrijf:-)
joan sutherland....

ster van het witte doek, RIP

Salty Letters zei

Blijf gewoon ademhalen en doe je eigen plicht.

Pasula zei

Weet je Terrebel, juist afgelopen zondag moest ik met de trein en had op veel vertraging gerekend maar het ging soepeltjes. Op sommige stations kon je ook gratis koffie of thee halen en toen wij dat deden kreeg je er een gevulde koek bij. De NS mag van mij vaker dit soort acties doen. ;-)

Terrebel zei

@Pasula: Shazbat! Dan stond ik dus gewoon op het verkeerde station waar het toevallig allemaal misliep (Schiedam). Heb ik wel vaker last van...

Anders zei

Het slechte systeem houd zichzelf in stand...
Zo word je gedwongen de overwaarde weer in 'n nieuw huis te steken.
Dus almaar groter cq. duurder te gaan wonen. Terwijl je misschien wel wilt gaan huren, of kleiner cq. goedkoper gaan wonen.
#fail