Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 18, 2009

Beveiligd

Gisteravond gezellig met buurvrouw Winonah zitten jammen al was het voor mij een beetje lastig gitaarspelen aangezien m'n rechterduim door een klein keukenongelukje tijdelijk niet goed werkt; Probeer maar eens een plectrum te klemmen tussen wijs- en middelvinger en toch nog controle te houden over je aanslag!

De proefwerkweek was een aanslag op de vrije tijd, hersencapaciteiten en het geduld van m'n zoon maar vandaag is het de laatste dag daarvan en om daar een feestelijk tintje aan te geven bereidde ik hem vanmorgen een ham-kaas tosti waar hij van heeft gesmuld. Voor lekker eten hoef je echt niet naar een restaurant.

Een bezoek aan een restaurant in Frankrijk wordt steeds goedkoper, Essent belooft de medewerkers 5000 euro per persoon wanneer de overname door RWE succesvol is en 80 procent van alle jongeren in Nederland vindt zonder problemen een vakantiebaan. Het lijdt geen twijfel, mensen: de kredietcrisis is voorbij!

Een paar maanden geleden besloot ik de zogenaamde kredietcrisis te negeren op m'n weblog vanuit de gedachte: hij ontstond pas op het moment dat de media erover berichtten dus stoppen met de berichtgeving zou moeten lijden tot het einde van de kredietcrisis. En ziedaar!

Natuurlijk moeten wij ons uitgavenpatroon nog goed in de gaten houden maar verstandige mensen doen dat ook wanneer er géén sprake is van crisis.

Op andere punten is er nog wel sprake van crisis. Zoals onder de ouders van zwemmende kinderen in Den Bosch en omgeving. Maar liefst 98 meisjes zijn door zwemleraar Benno in suggestieve pose's op de foto gezet en -naar het schijnt- ook onzedelijk betast. Tsja, daar sta je dan met je camerabewaking en ingewikkelde toegangspoortjes. In dit geval heeft Benno de dromen, gedachtes en zielen van kinderen vergiftigd maar hij had dat ook met hun lichamen kunnen doen. Dan hadden we 98 dode kinderen gehad en voor niets veel geld gestoken in "beveiliging".

De extra uitgaven in beveiliging voorkomen ook niet dat steeds meer ouders door hun kinderen worden geslagen of Nederlandse militairen hun eigen collega's bestoken met fosforgranaten. Ook konden al die miljarden die zijn uitgegeven aan "betere" paspoortcontrole en meer camerabewaking en beveiligingspersoneel niet voorkomen dat een volle Airbus midden in de vlucht uiteenbrak of dat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken een arm brak.

Jaarlijks ontsnappen nog tientallen gevangen uit gevangenissen en TBS-klinieken terwijl je juist van die instellingen mag aannemen dat die goed zijn beveiligd.

Het filmpje van vandaag is de videoclip "Blue Jean" van David Bowie:


Geen opmerkingen: