Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

maandag, maart 09, 2009

Schande

Wij zijn -als gewone burgers- weer eens voorgelogen. Weet U nog dat er berichten kwamen dat velen hun baan in de bouw kwijtraakten als gevolg van de kredietcrisis? Vanwege die kredietcrisis zouden er minder opdrachten zijn voor de diverse bouwbedrijven. Niets van waar blijkt nu de cijfers van het afgelopen jaar bekend zijn gemaakt. In het afgelopen jaar haalde de bouw een omzet die maar liefst 10 procent hoger lag dan in 2007, toen de omzet ook al met 10 procent was gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor. 

De "kredietcrisis" was voor bouwbedrijven uitsluitend een verzonnen reden om Nederlanders aan de kant te zetten en Polen en Roemenen in te huren die wél bereid zijn voor minder dan tien euro per uur hard te werken. Want laten wij wel wezen: Wij Nederlanders zijn van het soort dat weinig wil werken voor veel geld. U en ik uitgezonderd, uiteraard. Het is dus gewoon onze eigen stomme schuld. Duizenden "genieten" hierdoor onnodig van een WW-uitkering.

Wij genieten van de mooie diepblauwe borden die wij zaterdag van een vriendin kregen. Het samenraapsel aan 9 verschillende borden van diverse makelij, vrienden en ontwerp kan eindelijk in de doos, bestemd voor een ruilwinkel-in-oprichting.

De markt voor ruilwinkels, kringloopwinkels en dergelijke is groeiende. Volgens velen door de crisis maar volgens mij simpelweg omdat mensen eindelijk wat bewuster met hun geld omgaan. Volgens de JOVD zijn de hippies de schuldigen aan de kredietcrisis. Omdat zij in de jaren '70 aan de macht waren en toen de vrije marktwerking hebben beknot zitten wij nu met de ellende. "De linkse elite van nu lag toen op de Dam en waar heeft dat toe geleid? Een onbetaalbare verzorgingsstaat, een verloederd onderwijssysteem..."

Natuurlijk, meneer Opstelten & Co: Omdat de vrije marktwerking carte blanche kreeg in Amerika hebben ze daar geen last van de internationale kredietcrisis.

En negers hebben een donkere huidskleur en giraffen poepen gewoon op de grond en waar heeft dat toe geleid? Het ontstaan van artikelen waarin mensen straffeloos anderen kunnen beschuldigen van dingen die ook nog eens gewoon niet waar zijn. Het is een schande!

De link van vandaag is een clipje: Weekend at Waikiki, onlangs door ondergetekende herontdekt.

Geen opmerkingen: