Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

zaterdag, augustus 16, 2008

Prioriteiten-lijst

Vanmorgen kreeg m'n zoon de opdracht een rustig muziekje op te zetten. Het werd een CD'tje van The Psychedelic Furs. Lekkere muziek om bij te kaften. Een kunstje dat ik zo'n 20 jaar geleden voor het laatst mocht uitvoeren. Vanaf het derde boek kon m'n zoon het zelfstandig.

Balkenende & Co kan tevreden zijn met mij want ik leer mijn gedoodverfde opvolger het belang van zelfredzaamheid wat volgens de regering heel goed is: iedereen moet zonder hulp door het leven kunnen komen. Of je nu last hebt van ouderdomskwalen, fysieke beperkingen kent of een sociale stoornis je leven bemoeilijkt. Om die reden trekt de overheid dan haar (financiele) steun terug aan AOW-ers, jong-gehandicapten en voormalig psychiatrisch patienten.

Of je het ermee eens bent of niet, het klinkt op zich vrij logisch: aan de ene kant worden mensen gedwongen meer verantwoordelijkheid te nemen en anderzijds houdt de volksleiding geld over om te besteden aan werkelijk nuttige projecten.

De top van het Nederlands bedrijfsleven (eigenlijk moet ik hier schrijven: de mensen die van het Nederlandsche volk via een door verkiezingen verkregen mandaat mogen bepalen wat wel en niet nuttig is) vindt het nuttig om te investeren in een bommenwerper, het handhaven van orde en vrede in landen waar wij niets te zoeken hebben, het graven van tunnels onder rivieren, kunstmatige meren en huizenblokken zonder dat daar een aanwijsbare noodzaak voor is en bijvoorbeeld het moedwillig vernietigen van enkele van de weinige natuurgebieden die ons land nog rijk is met als reden dat dat goed is voor de economie.

Als het hen echt te doen is om het verbeteren van de economie zou men juist mensen moeten stimuleren om meer te roken wat dankzij accijnzen niet alleen goed is voor de schatkist maar bovendien straatvegers, sigarettenfabrikanten en -handelaren en huis- zowel als longartsen aan een werkgarantie helpt.

Maar dat doen ze dan wee niet! Opeens is de Minister van Volksgezondheid begaan met de gezondheid van des Majesteits onderdanen en ontmoedigt rokers door het uitoefenen van de gewoonte eerst te verbieden in openbare gebouwen en later ook nog in de horeca.

Toch gaat het ook niet om onze gezondheid want anders zou het verbieden van alcohol-gebruik (een goedje dat vele malen gevaarlijker is dan tabak) hoog staan op de prioriteiten-lijst.

De link van de dag is spotthepenguin, speciaal voor diegenen onder elkaar voor wie elke pinguin op elke andere lijktGeen opmerkingen: