Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, september 13, 2007

Twee keer

Vreemd eigenlijk. Officieel is 65 procent van de Nederlandsche beroepsbevolking aan het werk. Volgens de OESO is nu ongeveer 3,2 procent van de beroepsbevolking werkloos en voorspelt men voor eind volgend jaar zelfs een percentage van slegs 2,5 procent! Kan iemand mij vertellen hoe dat precies zit met dat percentage van de beroepsbevolking dat én niet aan het werk is én niet werkloos?

Hoewel Mark Rutte haar uit de VVD heeft gezet is Rita Verdonk nog lang niet werkloos. Zij is voorlopig een eenmansfractie en zal zich nooit en te nimmer aansluiten bij de PVV van Geert Wilders. Zoals Wesley Sneijder ook "zeker niet" de overstap zou maken van Ajax naar Real Madrid tijdens het lopende seizoen; Een bericht dat hij ontkende op 20 juli van dit jaar om vervolgens op 13 augustus het contract te tekenen in het land van Sinterklaas.

Zowel politieke partijen alsook voetbalclubs lijken soms wel sektes: ze hebben een enorme aanhang die kritiek op hun cluppie niet duld en vaak charismatische leiders. Er wordt belachelijk veel gelogen en wordt men op een leugen betrapt dan wordt het eerder gezegde ontkend of rechtgepraat met de mededeling dat men "tot ander inzicht" is gekomen.

"The Joy of Sects" is boek nummer 18 van dit jaar. Het geeft een beknopt overzicht van diverse (geloofs)overtuigingen en beschrijvingen van een aantal chrismatische personen, vaak ook wel bekend als sekteleiders. De auteur merkt op dat mensen blijkbaar gelukkig kunnen zijn door de hele dag tegen wortels te praten en elke medemens op zijn/haar pad te knuffelen. Terwijl hij dat overdenkt ziet hij een jachtvliegtuig overvliegen op oefening en vraagt zich hardop af wie er nu eigenlijk écht gek is: Mensen die vrijwillig bomen knuffelen of zij die geloven dat vrede bereikt kan worden door het afwerpen van bommen...

Vrede lijkt een proces dat zich vooral in je hart afspeelt maar net als je andere spieren is ook het hart vatbaar voor invloeden van buitenaf. Dat brengt soms het dilemma met zich mee: moet je je afsluiten voor die invloeden of er juist voor openstaan? Je kunt namelijk niet vantevoren weten of die invloed een negatieve danwel positieve uitwerking zal hebben.

Had ik mij moeten afsluiten voor de gitaarspelende hippie die mij gisteren op straat aansprak? In hoeverre zullen de verhalen die hij mij vertelde van invloed zijn op mijn verdere leven?

Gisteren ook nog gepraat met buren Hetty en Vincent, buurvrouw Debbie en buurvrouw Winonah. Die laatste kwam zelfs bij ons de speelfilm "Star Trek: The Wrath of Khan" kijken waarna wij lekker een potje zijn gaan jammen en ik haar kon voordoen wat ik gistermiddag op gitaarles had geleerd.

De dag van vandaag begon met een kopje koffie bij m'n moeder thuis en eindigde met een bezoekje aan de bioscoop waar dankzij een actie van de Albert Heijn m'n zoon danwel ikzelf gratis mocht kijken naar "Simpsons: the Movie". Hoogst vermakelijk! Het was vooral geweldig om de Ferman te horen schateren om de bij vlagen zeer flauwe maar (daardoor?) ook vaak briljante humor-met-een-boodschap.

Rond ons uitstapje naar de film raakten wij nog in gesprek met oud-collega Tim én met oud-collega Kristel. Twee keer.

Geen opmerkingen: