Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zaterdag, januari 20, 2007

Zeeën

Zeeën

Op 17 december 2006 maakte ik mij in een postje druk over het feit dat de Gemeente Amsterdam het Brigitte Kaandorp verbood om een protestlied ten gehore te brengen. Via de SP-fractie in de Stopera uitte ik mijn grieven. Met succes want onlangs ontving de cabaretière excuses van de gemeenteraad. Burgemeester Job Cohen wist van niets en een onbevoegd ambtenaar had op eigen houtje gehandeld. Handig, he, die democratie? Het maakt blijkbaar absoluut niet uit op welke partij of persoon je stemt want elke ambtenaar, al dan niet bevoegd, kan gewoon op eigen houtje beslissingen nemen. Misschien moet ik maar gaan solliciteren als ambtenaar op het ministerie van Justitie en geheel op eigen houtje George Junior voor het internationaal gerecht dagen. Lijkt me lachen.

Lachen deden m'n zoon en ik ook tijdens het gourmetten bij vrienden Pieter en zijn zoon Berend gisteren. Diezelfde avond was ook de afscheidsborrel van collega Nadia-Jane. Die heb ik dus helaas moeten missen.

Het dagje Eva had ik voor geen goud willen missen. Met Superfer's zes-jarige zusje lekker wezen slenteren over de Haarlemmerdijk, een bezoekje gebracht aan de bibliotheek, genoten van het spelen met een bal en een glijbaan en naar de wolken staan staren waarbij het meisje dat ik nu al weer mis opmerkte:"Kijk, als je goed kijkt zie je de wereldbol". Inderdaad leken de wolkenformaties die zich in de schemering fraai aftekenden wel iets weg te hebben van de continenten en omringd te zijn door diepblauw tot zwarte zeeën.

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Daen Hopman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!