Nieuw stukje? Ontvang een e-mail!

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, december 21, 2006

VallenVallen

Het was wederom een leuke dag gisteren: zo heb ik weer lekker wat rotzooi gemaakt in huis in het kader van het grote opruimen voor de kerstdagen, is de mevrouw van Vluchtelingenwerk langsgeweest om een paar tassen met oude kleren op te halen, hebben Superfer en ik wat kerstinkopen gedaan, had hij voor het kerstdiner in zijn klas geheel zelfstandig pisang goreng gemaakt, had ik eerder die middag zelf zijn haar geknipt en trok ik een colbertje uit de kast voor de kerstborrel met de ouders.

Er was een kerscadeautje voor vluchtelingen uit Centraal- en Zuid-Irak: een motie van de SP om hen voorlopig niet terug te sturen is aangenomen. Ook 181 Syriërs mogen, op voorspraak weer van de SP, voorlopig blijven nadat bekend is geworden dat Syrische autoriteiten "per ongeluk" een aantal van de dossiers in handen hebben gekregen. Blijkbaar heeft een betrokken ambtenaar "per ongeluk" de dossiers meegenomen uit het gebouw, is "per ongeluk" naar de Syrische ambassade gereden en heeft toen "per ongeluk" de dossiers van de betrokken Syrische asielzoekers daar achtergelaten zodat die mensen bij terugkeer in Syrië "per ongeluk" betrokken kunnen raken bij een noodlottig ongeval...

Antillianen wil men in een aparte database hebben bij Justitie. Interessant want het is namelijk sinds de Tweede Wereldoorlog niet voorgekomen dat een groep mensen op basis van etniciteit ("ras" dus gewoon) wordt uitgezonderd van de rest van de bevolking. Toen ging het om Joden en nu gaat het om een andere groep die wordt gestigmatiseerd. Is dat dan minder erg? Gelukkig is het plan voor de verwijsindex bron van onderhandeling tussen het Collega Bescherming Persoonsgegevens (CBP) en het ministerie van Justitie en nog niet geactiveerd. Zou U het bijvoorbeeld prettig vinden om in een aparte database voor mensen met een verhoogd risico op crimineel gedrag terecht te komen uitsluitend omdat U een man bent van boven de 1.740m nadat uit onderzoek is gebleken dat de meeste bankovervallen en terroristische aanslagen worden gepleegd door mensen die in die categorie vallen?

Vandaag staan wij stil bij het overlijden van Saparmurat "Turkmenbashi" Nijazov

Geen opmerkingen: