Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

donderdag, juni 29, 2006

Goeie truc!

Goeie truc!

Een dag met leuke verrassingen! Gisteren al mogen genieten van een heerlijk ijsje uitgereikt door de jarige collega Nadia-Jane en vandaag oma verrast met een bezoekje en een bosje goudsbloemen van Fer's eigen kweek. Onderweg naar huis kwamen wij vriend Bas nog tegen en kon m'n zoonhem vertellen dat hij vandaag naar zijn vierde museum van deze maand was geweest: het Zuiderzeemuseum. Dus daarheen ging de verrassings-schooltocht van vandaag. Na een bezoek aan dit leerzame museum (Wist U dat Amstedam ooit een telefooncentrale had die maar liefst alle acht aangeslotenen met elkaar verbond?) gingen de jongelui naar speeltuin De Goudvis. Al met al een leuke, leerzame en vermoeiende dag.

Die omschrijving past ook aardig bij het debacle rond de val van het kabinet Balkenende-II. Nadat een mevrouw een verklaring had getekend waarin zij aangaf gelogen te hebben toen zij loog vond een andere mevrouw dat een andere mevrouw die ene mevrouw eventueel niet had mogen dwingen om die verklaring te ondertekenen. Of zoiets. Toen vonden dus anderen dat de mevrouw die de andere mevrouw mogelijk gedwongen zou hebben te verklaren dat zij loog toen zij loog maar moest vertrekken. Denk ik. Dan ben ik notabene zelf politicus en zou ik beginnen moeten door te krijgen hoe het spelletje werkt maar helaas...In ieder geval is een coalitie-partij teruggetrokken uit de coalitie waardoor de premier geen keuze meer had dan het ontslag van het voltallige kabinet aan de koningin aan te bieden. Ach, minister Veerman wilde na dit "seizoen" toch al stoppen om zich te kunnen wijden aan de bedrijfsvoering van de Franse boerderijen die hij zelf eerder als minister had bevoordeeld. Natuurlijk was er geen sprake van belangenverstrengeling toen hij dat deed want hij had tenslotte de bedrijfsvoering overgedragen aan een ander. Zelfs toen uitkwam dat hij daarover glashard gelogen had had dat geen politieke consequenties. Niet dat dat de heer Veerman ook maar ene donder kan schelen want uiteraard krijgt hij nu een leuk wachtgeldje en liggen de miljoenen in Frankrijk op hem te wachten.

Ook de aanhangers van Hamas moeten wachten. Niet dat zij veel anders kunnen doen nu zij vleugellam zijn gemaakt door de Israelische arrestatie van veel van hun politici en bijbehorende ambtenaren..Goeie truc!

Geen opmerkingen: