Vind blogstukjes van mij op onderwerp:

Elke zondag een persoonlijk weekoverzicht, elke dinsdag wat goed nieuws met een paar katten, elke woensdag een overweging en elke vrijdag een verhaaltje.

Mijn verhalenbundels zijn te koop via Bol.com én via Lulu.com!

Als u mijn stukjes de moeite waard vindt, kunt u een blogdonatie
verrichten. Elke bijdrage is welkom!

zondag, november 28, 2004

Leuk




Geinig feesie beleefd, gisteren: Joost, Nynke, Olaf, Daniëlle, Tamara, Henry, Bambi en Xandra: bedankt voor dat leuke Moulin Rouge-stijl feest! Netjes voor drie uur in m'n bedje om vanaf negen uur vanmorgen bezig te gaan met de voorbereidingen van Fer's verjaarsfeest..Het blijft maar alle dagen feest. Zeker wanneer het je lukt om ook van trieste dingen de humor in te zien. Zo was het de bedoeling dat ik aanstaande dinsdag Eva mee zou nemen naar het werk nadat ik haar tussen de middag van school had gehaald en 's avonds "Die Ander" haar bij ons thuis zou komen halen. Toen hij vanmiddag Fer's zusje vanaf hier (Ja, ze was hier en buurvrouw Debbie was getuige!) kwam ophalen vroeg ik hem hoe laat hij van zins was dat voornemen uit te voeren en werd beantwoord met een vragende blik: hij wist nog van niets. Een uurtje later was het hele verhaal kortgesloten: omdat haar moeder dinsdag gewoon thuis zit en haar dochter's school daar om de hoek zit, haalt zij haar zelf maar op...Het lijkt verdulleme wel een Donner-oplossing: "laten we crimineel gedrag gewoon verbieden, dan houdt't vanzelf wel op!" tegenover: "Laat ik'r zelf ophalen, dan hoef ik niet twee logistiek medewerkers in te schakelen!"


De jongelui hebben vooral veel in de tuin gespeeld, vanmiddag. Samer, Maurits, Marijn, Eva en Ferdinand hebben zichzelf en elkaar uitstekend vermaakt met stoepkrijten, takjes en steentjes zoeken, geheime hutten bouwen, verstoppertje spelen en popcorn eten. Laat dit een les zijn voor die ouders die van mening zijn (nadat hen die mening is opgedrongen) dat kinderen alleen maar gelukkig kunnen zijn op de skelterbaan of in het lastertag-labyrint: Als je hen de kans geeft zijn ze niet afhankelijk van elektronisch (en zelfs niet eens mechanisch -) aangestuurd vermaak Echt waar. En dat ondanks wat diverse reclame-giganten ons laten denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Een reactie wordt zeer op prijs gesteld. Mits die netjes blijft. Dus zonder beledigingen en scheldpartijen en zo. Bedankt!